Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Rolf Smid, fiscalist

Ooit leerde ik Rolf Smid kennen tijdens een ledenvergadering van het CDA, afdeling Loppersum. Hij kwam samen met mijn neef Paul langs om de sfeer te proeven. Het tekent het ambitieniveau van deze man die zich later op de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen verder bekwaamde in de cijfers en inmiddels als meester door het leven gaat. Fiscaal meester wel te verstaan.

Rolf begon zijn carrière bij een groot landelijk accountantskantoor in 2008. Twee jaar geleden (1 december 2016) stapte hij over als freelance fiscalist en werkte onder andere voor Hamelwerth Belastingadviseurs BV en Afier Accountants & Adviseurs BV. Sinds een jaar werkt Rolf voor beide partijen in loondienst (Afier en Hamelwerth zijn op zichzelf staande bedrijven, maar hebben beide dezelfde aandeelhouders).

Belastingadvies

Hamelwerth Belastingadviseurs BV is een niche kantoor dat zich richt op zeer vermogende particulieren/ondernemers/oud-ondernemers. Daar spelen thema’s als anonimiseren, vermogensoverdracht naar de volgende generaties, goede doelen, investeringen en (uiteraard) het verlagen van de belastingdruk in privé. Hamelwerth vervult een pioniersfunctie in het fiscale landschap waardoor regelmatig nieuwe adviesmogelijkheden worden gevonden. Dat maakt het werk als fiscalist voor dit kantoor erg uitdagend.

Afier Accountants & Adviseurs BV is een meer allround accountants- en advieskantoor dat zich met name richt op het MKB en op non-profitorganisaties zoals basisscholen. Rolf is bij Afier met name als fiscalist betrokken bij de non-profitorganisaties en de grotere MKB-bedrijven. In het bijzonder is Rolf betrokken bij bedrijfsopvolging en herstructureringen binnen het MKB en bij de non-profitorganisaties is vaak het voorkomen van onnodige btw-druk een belangrijk issue.

Fiscale uitdagingen

Rolf is gek op uitdagende fiscale adviezen en is hier dagelijks mee bezig. Mocht u ook een uitdagende fiscale vraag voor hem hebben of bent u benieuwd of uw huidige adviseur de zaken optimaal voor u heeft geregeld, neem dan gerust contact met hem op via telefoonnummer 06 233 79 742.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69