Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Evelien Walker, Dromen, durven, doen

Het heeft lang geduurd, er gingen maanden, zelfs jaren aan vooraf. Telkens weer die gedachten, ´dat zou wel heel gaaf zijn, als ik die stap zou durven zetten!´ Al jaren heb ik een droom. Op sommige momenten zeer aanwezig, in drukke periodes meer op de achtergrond, maar na al die jaren nog steeds daar.

Het is bijzonder hoe het menselijk brein werkt. Hoe we heerlijk kunnen wegdromen, grote dromen levensecht kunnen ´zien´. Om vervolgens 2 minuten later overschaduwd te worden door 50 apen en beren op de weg. De twijfel neemt de overhand. De gedachtenstroom komt op gang en langzaam verdwijnt die grootse droom achter een dikke mist van twijfels en gedachten. Door mijn eeuwige twijfel heb ik er zelf voor gezorgd dat mijn droom niet verder kwam dan een fijne gedachte om af en toe bij weg te dromen.

De volgende stap zetten en daadwerkelijk besluiten om aan de slag te gaan met je droom, is één van de lastigste dingen. We zijn met z´n allen gewoontedieren, ´bang´voor het onbekende. Hoevaak kijken we wel niet op naar mensen of bedrijven die daar al zijn waar we eigenlijk zelf dolgraag willen zijn. Daarbij vergeten we dat deze mensen en bedrijven vaak ook van scratch zijn begonnen. We zitten vast in de twijfels en gedachten die ons angstig maken, ´want dat kan ik niet´, ´daar ben ik nog niet goed genoeg voor`, ´ik moet mezelf eerst nog verder ontwikkelen´.

Begin dit jaar heb ik besloten dat het genoeg was geweest met deze eindeloze strijd en het tijd was om dit te doorbreken. Ik besefte dat 4 jaar geleden ook alles onzeker was, toen wij besloten om naar Oostenrijk te verhuizen. Nieuw land, nieuw werk, compleet buiten m´n comfortzone. Maar we wonen hier nu al 4 jaar en ik kan toch wel zeggen dat die sprong in het diepe één van mijn beste keuzes is geweest.

Met de hulp van het boek ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk kwam ik er achter wat ik graag wil, waar ik mezelf over een aantal jaren zie en heb ik geleerd mijn dromen om te zetten in doelen. Door doelen op papier te zetten worden ze concreet, geven ze richting en word je onderbewustzijn getriggerd. Waardoor kansen zich zullen aandienen.

Ik werd door zijn boek bewust van het feit dat ik vaak vergeet dat IK het middelpunt van mijn leven ben en dat het geen zin heeft om mezelf telkens af te vragen wat anderen van mij of mijn keuzes zullen denken. Iedereen is anders opgevoed, heeft andere dingen meegemaakt en daardoor zullen onze referentiekaders altijd verschillend zijn. Wat er voor zorgt dat niet iedereen hetzelfde over dingen denkt en dat is ook goed.

Afgelopen maand was ik 3 weken in Nederland, waarvan 2 weken alleen. Een bewuste keuze om in die tijd aan mijn grote droom te kunnen werken. Ik heb tijdens dat verblijf ook eindelijk de stap durven zetten om mijn droom met de buitenwereld te delen. Spannend? Absoluut! Blij? Meer dan! De leuke reacties die ik daardoor mocht ontvangen, lieten me des te meer beseffen dat onze twijfels en gedachten vaak een eigen leven leiden. Hoe vaak zijn we wel niet opgelucht als iets voorbij is en is geen één hersenspinsel uitgekomen zoals wij het zelf bedacht hadden…

De eerste stappen zijn gezet en daarmee ga ik mijn opgestelde doel, ‘mijn eigen bedrijf starten op uiterlijk 1 januari 2021’, halen! Vanaf aankomend jaar ben ik zelfstandig fotografe in Oostenrijk en in Nederland. Richt ik me op business shoots en daarmee op personal branding. Ondernemers zo vastleggen zoals ze werkelijk zijn, wat bijdraagt aan de zichtbaarheid van hun bedrijf om zo de gewenste klanten aan te trekken en de opgestelde doelen te behalen.

Daarnaast krijg ik enorm veel energie van het fotograferen van appartementen en hotels (interieurs) en heb ik in Nederland na een coachinggesprek nog een nieuw gebied ontdekt, die alles te maken heeft met het middelpunt van je eigen leven zijn. Binnenkort meer hierover op mijn instagram @evelienwalker.

Één ding is zeker: Wacht niet eeuwig op dat ene moment, om met het uitwerken van je dromen te beginnen. Laten we onze tijd hier op aarde besteden met dingen waar we van dromen, waar we energie van krijgen en die ons doen stralen. Ik kan je één ding zeggen, (eindelijk) bezig zijn met JOUW doelen en dromen is magisch.

“Als je het kunt dromen, kun je het ook doen!” (“Walt Disney”)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69