Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wat gaat november ons bieden?

Het is in de laatste week van oktober wanneer ik dit verhaaltje wegtik. Nederland is in de ban van de tweede golf en houdt de adem in voor wat Rutte en co in petto hebben. Een totale lockdown hangt in de lucht. Niks aan. Waar je normaal in de donkere dagen voor kerst lekker tegen elkaar aan wilt kruipen is nu afstand houden het advies. En zo duiken we afstandig de novembermaand in, toch al niet echt mijn meest favoriete maand van het jaar.

Och, ik heb niets te klagen hoor, omzettechnisch gezien. Natuurlijk heeft het coronagebeuren weerslag op mijn jaarcijfers maar die kleuren gelukkig zwart. Maar ik stuur mijn factuurtjes veel liever naar enthousiaste ondernemers die fantastisch draaien en vol met creatieve ideeën zitten. Dan dat ik ze naar ze toe moet sturen met het zwaard van Damocles dreigend hangend in de lucht.

Zelf ga ik op zich iets relaxter met de tweede golf om tot dusver. Kwamen in het begin van het jaar de muren en de sleur gevoelsmatig nog wel eens op mij af, nu kan ik mij schijnbaar beter bedaren. Er zijn ook wel wat verschillen. In het voorjaar gingen we de mooie maanden tegemoet, nu de donkere. En dus trok ik op zaterdag er nog wel eens op uit met de auto om die ergens te parkeren waar ik nog niet eerder geweest was om een lekker rondje te lopen. Daar was op zich niets mis mee.

Nu komt dit er iets minder van. Alhoewel, we hebben inmiddels met hond Dusty toch weer een lekker rondje gelopen op de Drentse hei. Maar het grote verschil met begin van het jaar is het feit dat ik mijn hart nog op kan halen voor de beeldbuis. Zo genoot ik bijvoorbeeld van een heroïsche Giro waar een Nederlander zelfs lang uitzicht op de roze trui had. Voorop de beklimming van de Stelvio was magisch. Er kwam geen eind aan deze fysieke marteltocht voor de wielrenners waar bij sommigen het licht uit ging. Wij konden voor de buis echter genieten van indrukwekkend mooi natuurschoon en man-tegen-mangevechten….

Zaterdag 24 oktober was het helemaal bal. Ik kwam van 15.00 tot 18.30 uur ogen en oren te kort voor de beeldbuis waar de wielerrondes van Italië én Spanje spektakel boden. Max presteerde in de kwalificaties constant met een derde kwalificatieplek in Portugal en Barcelona en Real begonnen rond vieren aan hun Classico. Dat viel echter allemaal in het niet door de dertienklapper van Ajax in Venlo. Na de rode kaart van een VVV-er zapte ik even vijf minuten terug naar de Spaanse topper om vervolgens tot de ontzette conclusie te komen dat ik vier treffers gemist had…..

Vol ongeloof over dit nieuwe record sommeerde ik Dusty vervolgens voor een lekker rondje Westerwijtwerd. Het kon nog net even voordat het klokje richting wintertijd ging en ik pikte zodoende nog wat wandelkilometertjes mee. Een stel herten die mij verschrikt aankeken aan de periferie van het Middelstumer bos was natuurkundig gezien toch wel een mooi hoogtepuntje.

De hond moet het sowieso wat meer ontgelden want de C-selectie van de VV Middelstum ziet trainen in koppeltjes van vier niet echt zitten. Maar dat is wel de enige manier waarop de voetbalsport op amateurniveau bedreven mag worden. En daar valt wat voor te zeggen als je het aantal besmettingen in het betaalde voetbal ziet. Vraag de gevolgen daarvan maar aan de trainers van PSV en AZ die soms denken dat ze met een jeugdelftal op pad zijn naar verre uitwedstrijden.

Man, wat zijn het weer bijzondere tijden, niet normaal. Licht gniffelend zag ik de Facebookberichten van mensen die eind oktober hun klokje geen uur achteruit wilden zetten. Dan zou dit rampjaar immers nog een uur langer duren. Zouden we aan het eind van het jaar kerst met elkaar kunnen vieren? Of gezamenlijk in de keet het jaar afsluiten? Ik heb er een hard hoofd in. Onze jaarlijkse parate nieuwskennis zal ook wel niet getest worden in Vita Nova tijdens de kennisquiz.

Nee, gauw een strik om dit jaar en snel vergeten deze rampspoed. We zijn klaar met Corona maar Corona is nog steeds niet klaar met ons. Het wachten is op het verlossende vaccin, massaal ingespoten in de hiernaar hunkerende aderen. Dat er dan wellicht een ander virus op de loer licht, dat zijn zorgen voor de verre morgen. Eerst dit tijdperk maar achter ons zien te laten…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69