Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Rick Schaaphok, klussen, vissen en/of voetbal…..

Lieverd, hoe laat kun je even mee naar de bouwmarkt voor het klussen aan de zolder?‘

Nou ik heb afgesproken om vandaag een dagje achter de snoeken aan te gaan dus dat gaat hem vandaag niet worden.

Ga je nou alweer vissen?’

Ja lieverd ik moet toch wat met mijn zaterdag, de wereld is veranderd dus ik verander een beetje mee. Dat zouden overigens meer mensen kunnen doen.

Hoe bedoel je dat?’

Nou ik vind het erg bijzonder dat een aantal dingen maar niet veranderen en dat vind ik erg raar.

Kun je een paar voorbeelden geven?’

Tuurlijk. Ik vind het bijvoorbeeld best bijzonder dat we al jarenlang een half uur bezig zijn met de warming up. De meeste keepers overigens 40 minuten want die moeten nog warmer worden natuurlijk. Waar is dat op gebaseerd denk ik dan?! Misschien is het wel perfect maar hebben we onszelf ooit die vraag gesteld?

Maar wat ik nog het meest bijzonder vind is dat als iemand in moet vallen vanaf de bank dat hij of zij, zonder ook maar een bal aan te raken, in kan vallen na 5 minuten wat loop- en stretchwerk te hebben gedaan. Wat is dan het verschil tussen een basisspeler en een wisselspeler? Ik snap overigens dat het praktisch gezien lastig is om als wisselspeler een afwerkvorm te doen terwijl de wedstrijd aan de gang is maar hier is vast een middenweg in te vinden. Zeker voor betaald voetbalclubs.

Dan heb je het weer over voetballen, heb je ook een voorbeeld dat niks met voetbal te maken heeft?’

Ik vind het ook bijzonder dat een keeperstrainer in veel gevallen nog steeds 10 ballen op een rij legt om de keeper van hoek naar hoek te sturen. Hierbij hard schreeuwend dat de keeper fantastisch duikt en volle inzet heeft getoond. Als je het mij vraagt gaat het in de wedstrijd vaak maar om 1 bal. Die bal moet je volgen en daarbij altijd goed positie kiezen. Dat laatste is overigens goed te trainen in tegenstelling tot 10 ballen op rij stoppen in een wedstrijd.

Ja dat is toch ook voetbal, ik bedoel iets naast het voetballen!’

Nou ja, iets wat ik totaal niet bij het voetbal vind passen en feitelijk naast het voetbalveld gebeurd is ingooien.

He hou nou eens op over dat verrekte voetbal en daarnaast heb je het daar eerder over gehad in 1 van die gekke columns van je’.

Klopt lieverd, scherp van je.

Jij denkt echt alleen maar aan voetbal he?’

Nou dat deed ik, totdat de wereld dusdanig veranderde en ik dus meer met vissen bezig ben gegaan. Heerlijk op het water dobberen in mijn bootje en in gedachten wegkwijnen totdat de dobber wegschiet en ik een dikke snoek(baars) probeer te landen. Wat een kick is dat.

Zelfs een kleine vis geeft al prachtige sport. Zeker als ik vanuit mijn bootje vis en de vis door alle lijnen dreigt te zwemmen: PANIEK, snel alles inhalen. Schepnet, pak een SCHEPNET! Dit kan maar zo mijn PR zijn. Ah zit er toch 20 centimeter onder. Mooie snoekbaars! En wat een tekening heeft deze vis.

Zeg heeft vissen eigenlijk ook een 3e helft?

Ha! Wie denkt er nu alleen maar aan voetbal?

Haha, ja ik zal wel moeten he. Maar goed, even ter zake, hoe laat kun je morgen naar de bouwmarkt dan?’

Eh, morgen speelt Feyenoord om 14:30 uur tegen VVV, dus ik kan daarvoor nog wel even weg maar heb niet zo heel veel tijd. Daarna heeft het niet veel zin meer denk ik he?!

Dus als ik het goed bekijk is er eigenlijk helemaal niet zo veel veranderd ondanks de Corona bij ons thuis?’

Zo zou je het kunnen zeggen inderdaad. Kun je trouwens ook even zo’n lege schroevendoos meenemen uit de bouwmarkt? Die is handig voor het bewaren van mijn dobbers en haken.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69