Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel VI

Kunnen de mensen nog steeds hun voedselpakket bij jullie in Winsum ophalen Wieb?

Nog wel maar het is even de vraag hoe lang nog. Hopelijk keert het tij qua aantal besmettingen snel weer. Eén verandering geldt echter nog steeds want in het  pre-coronatijdperk ‘winkelden’ de mensen in het voedselbankgebouw er lustig op los en stelden zo hun eigen pakket samen.

Corona legt ons echter allerlei beperkingen op, waardoor cliënten niet meer in ons pand kunnen shoppen maar slechts een door ons samengesteld pakket in ontvangst mogen nemen. Daarbij houden wij uiteraard rekening met de gezinssamenstelling. Het is even niet anders en zo kan het ook prima. 

Hoe gaat het met de inzameling van de Rooie Vrouwen?

Ha, wat een benaming eigenlijk hé. Maar wij zijn maar wat blij met de ‘Rooie Vrouwen’ van de Partij van de Arbeid die in allerlei supermarkten maandverband inzamelen. Deze actie loopt al een maand en met veel succes. Het maandverband wordt opgenomen in onze pakketten voor die mensen die cliënt zijn bij onze voedselbank. 

Qua groenten en fruit hebben jullie ook niet te klagen toch?

Nee man, dat kan ook niet met zulke topleveranciers. Zo is er een spruitenkweker in het Eemshavengebied die ons wekelijks maar liefst 400 kg spruiten aanlevert. Voor onze voedselbank is dat veel te veel waardoor wij ook spruitjes door kunnen leveren aan onze collega-voedselbanken in de provincie.

We hadden sowieso extra aanvoer, mede ingegeven doordat de groentewinkel van de familie Lubbers in Bedum haar deuren sloot. Alle nog in de winkel aanwezige groenten en fruit werd aan de voedselbank gedoneerd. Geweldig toch?! Daarbij heeft een oproep in allerlei kranten en blaadjes er toe geleid dat we op dit moment pakweg 1.500 kg appels en peren in onze koelruimte hebben staan. Ook doneerde LTO-Noord, de boeren- en tuinderorganisatie afdeling Noord-Nederland, een partij appels aan ons. We kunnen even weer op een gezonde manier vooruit dus. 

Hoe zit het met de DE-spaarpunten?

De Douwe Egberts spaarpunten spaarders zijn er goed mee bezig. Want we hebben in de afgelopen drie weken ongeveer 100.000 spaarpunten gedoneerd gekregen! Per 600 gespaarde DE-punten krijgen we een pak koffie van Douwe Egberts. De snelle rekenaar heeft vast al uitgerekend dat we dankzij deze spaarders 165 pakken koffie rijker geworden zijn. Onze cliënten kunnen dus genieten van de nodige bakkies troost.

En dat nog wel tijdens de Wereldvoedselweek. Tijdens deze week, die uitgeroepen is door de Verenigde Naties, wordt er in heel veel supermarkten voedsel ingezameld voor de voedselbanken. Ik denk dan ook niet dat we de komende weken een dip in de aanvoer van producten krijgen. 

Heb je nog een slotakkoord?

Uiteraard, want we blijven in beweging. We werken momenteel hard aan een nieuwe website. Deze komt waarschijnlijk in januari online. Dan is de Voedselbank het Hogeland weer helemaal actueel en up-to-date en gaan we met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Kun je met deze input eerst weer een paar weken vooruit? Prima, ik meld mij vanzelf weer hoor met ‘vers nieuws!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69