Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Familie Van Velde van Hunsingo Dairy Kantens

Vlak voor mijn vakantie kreeg ik een mailtje van Ad van Velde. We kenden elkaar niet maar daar wilde hij graag verandering in brengen. Dit om eens te kijken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. En nadat ik wat meer over hem en zijn bezigheden te weten kwam, was dat gevoel wederzijds. Want even buiten Kantens, aan de Oosterweg richting Eppenhuizen, ligt een prachtige en zeer moderne boerderij waar de familie Van Velde een melkveehouderij bestiert. Een kennismakingsgesprek en mooie rondleiding op het bedrijf leidde uiteindelijk tot het adverteren op mijn website. Want eigenlijk moet heel (Noord) Groningen weten wat voor moois zich allemaal aan de Oosterweg afspeelt.

In zijn mail schreef Ad dat hij in wezen drie bedrijven runt. Want naast de melkveehouderij, die hij samen met zijn vrouw runt, heeft hij met DairyNext ook een eigen adviesbureau. Daarnaast is hij ook nog eens voorzitter van Global Dairy Farmers. Ad is dan ook internationaal georiënteerd. Tijdens ons gesprek vertelde hij in het kort hoe het allemaal zo gekomen is. Dat hij in 1980 als melkveehouder in het Zuid-Hollandse Moerkapelle begonnen is waar het bedrijf van zijn ouders reeds generaties lang geworteld was. Maar in 1988 volgde een verhuizing naar Kantens met als grootste drijfveren de daar beschikbare ruimte en de mogelijkheden het bedrijf verder te ontwikkelen.

In 2000 was er de kans om aan de Oosterweg compleet nieuwe bedrijfshallen te bouwen inclusief een ruim woonhuis. In 2016 volgde de bouw van de tweede ligboxenstal inclusief twee automatische melksystemen en wel zo ingericht dat de koeien ook gemakkelijk kunnen weiden. Met als uiteindelijk resultaat een hypermodern bedrijf met ruim tweehonderd koeien dat als voorbeeld dient voor vele mondiale agrariërs. Die zich, als ze Kantens aandoen, vergapen aan de weidse omgeving en de mooie luchten. Voor de coronatijd was Ad zelf ook zeer regelmatig in het buitenland te vinden voor zijn advieswerk. Hij heeft dan ook al heel wat van de wereld gezien en zit vol met bijzondere verhalen.

Babbelen met de familie Van Velde

Seizoensoverdenkingen met Ad

Dat alles maakt Hunsingo Dairy een mooie aanwinst van het adverteerderbestand. In een uitgebreid interview zal Ad binnenkort nog veel meer over zijn bedrijven en werkzaamheden vertellen. Tot die tijd verwijs is u graag naar zijn websites met daarop ook vermeld de contactgegevens:

www.hunsingodairy.com

www.dairynext.nl

www.globaldairyfarmers.com

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69