Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Bas Buikema

Naam: Bas Buikema

Adres, Woonplaats: Nieuwstraat 5, Loppersum

Leeftijd: 28

Burgerlijke staat: Samenwonend

Beroep: Souschef

Hobby’s: Duiken, voetballen en klaverjassen met vrienden.

Lievelingsgerecht: Je zou denken dat ik als kok heel kieskeurig ben maar gewoon lekker pannenkoeken eten daar maak je mij al heel blij mee.

Mooiste film ooit gezien: Ja, de mooiste film. Er zijn zoveel mooie films gemaakt. Misschien is het een beetje kinderachtig maar ik groot fan van de Harry Potter films.

Mooiste sportmoment ooit: Voor mezelf is dit toch wel dat ik een wedstrijd mee mocht doen met het eerste elftal van Loppersum tegen Eems Boys. Het was wel een oefenwedstrijd maar die tellen ook. Verder kon ik onwijs genieten van het Nederlands eftal in Brazilië.

Mooiste boek ooit gelezen: Ik vind lezen echt vreselijk. De enige boeken die ik meerdere keren heb gelezen, je raadt het al, zijn de Harry Potter boeken.

Kijkt het liefst naar: Ja, nu kan ik wel mijn vriendin zeggen haha en dat is ook wel zo maar ik kijk ook graag naar kookprogramma’s op tv en documentaires.

Beste popsong aller tijden: Zeg maar liever beste rocksong want ik ben fan van ACDC. Jammer dat die niet meer optreden in Nederland.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Dat is een goede vraag. Ik ben daar niet zo heel goed in. Ik denk bij mijn huidige vriendin dat het vooral goed gelukt is om gewoon een leuk gesprek te voeren. En misschien hielpen die 18 drankjes voor haar ook wel mee.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ik kom graag in Lauwersoog. Lekker wandelen met de hond of een visje eten in de haven.

Favoriet vakantieland: Dat zijn er meerdere. Ik duik graag dus Egypte en Bonaire waren wel heel erg mooi. Maar als ik kijk naar wat mij het meeste is bijgebleven dan noem ik toch Thailand. Dit land is geweldig.

Mooiste stad: Dat vind ik tot nu toe nog steeds het Belgische Brugge. Heel gezellig, beetje ouderwets soms, maar dat vind ik wel leuk. En leuke terrasjes voor een biertje.

Favoriete auto: Hier heb ik een tijdje over nagedacht. Renee gaf bij de vorige vluggertjes onze blauwe Twingo als antwoord. Dat is wel een hele mooie auto maar in mijn tijd op Bonaire mocht ik af en toe gebruik maken van een paarse Ford Bronco. Jammer genoeg was dat de uitlaat lek en hij zoop benzine maar wat een geweldige auto. 

Waar heb je spijt van: Eigenlijk nergens van. Ik denk altijd, het loopt zoals het loopt en ik ben nu samen met mijn vriendin en we hebben een mooi huis samen. Tuurlijk zijn er wel dingen waarvan ik denk dat was misschien niet zo handig maar dat zijn meestal maar kleine dingen.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik zou graag nog een keer terug naar Thailand willen of een mooie duikreis naar de Galapagoseilanden willen maken. Maak daar loopt Renee nog niet heel warm voor.

Droomvrouw/man: Lastige vraag want er wordt natuurlijk verwacht dat ik nu mijn vriendin zeg, haha. En dat is ook echt mijn droomvrouw maar als Heidi Klum mij morgen belt moet ik wel even met Renee overleggen of die er niet bij in kan komen wonen.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Mijn familie en vrienden kunnen mij altijd bellen als er problemen zijn maar natuurlijk ook gewoon voor een bbq of biertje.

Hoogtepunt uit het leven: Dat wij ons huis gekocht hebben in Loppersum.

Dieptepunt uit het leven: Van het dieptepunt maak ik graag het diepste punt van want dat was toch wel de plek in Egypte waar ik voor het eerst Hamerhaaien zag. Het aantal meters vermeld ik niet maar het waren er genoeg. Mooie beesten trouwens.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Bij deze nomineer ik mijn vader Henk Buikema. Een goeie kerel en hij heeft vast wel wat leuks te vertellen.

Wat wil je verder nog kwijt: Wat ik verder nog kwijt wil is dat je je leven moet leven zoals jij dat wilt en als je ergens klaar mee bent stop er dan ook mee. Dat doe ik ook en ik word daar heel gelukkig van.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69