Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel V

Hoe bevalt het nieuwe oude werken Wieb?

Tja, wat zal ik er van zeggen. Ik zal de afgelopen periode nog even kort samenvatten. Immers, sinds een paar weken brengen wij de voedselpakketten niet meer bij de cliënten thuis maar komen zij als vanouds weer naar de voedselbank in Winsum om hun voedselpakket op te halen.

Er is echter wel een grote verandering doorgevoerd. In het pro-coronatijdperk ‘winkelden’ de mensen in het voedselbankgebouw er lustig op los en stelden zo hun eigen pakket samen. Corona legt ons echter allerlei beperkingen op, waardoor cliënten niet meer in ons pand kunnen shoppen maar slechts een door ons samengesteld pakket in ontvangst mogen nemen. Daarbij houden wij uiteraard rekening met de gezinssamenstelling. De dankbaarheid is er overigens niet minder om hoor. 

Jullie hebben ook een bijzonder ‘stokje’ overgenomen?

Dat klopt inderdaad, en wel van de ‘Rooie Vrouwen’. Dat behoeft natuurlijk enige uitleg. De ‘Rooie Vrouwen’ zijn  een dochterorganisatie van de PvdA in de gemeente Westerkwartier. Zij hebben enige weken maandverband ingezameld ten behoeve van de voedselbankcliënten in hun gemeente. Dat was een groot succes.

Onlangs werd het stokje overgedragen (op de brug in Garnwerd) aan hun collega’s van de gemeente Het Hogeland. Vanaf 1 september begint in onze gemeente deze bijzondere inzamelactie. 

Maar er zijn nog meer mooie acties opgezet toch?

Ja, te beginnen met onze grootgrutter AH. Want Albert Heijn, met vestigingen in Winsum en Uithuizen, zamelt in de laatste augustusweek voedsel in voor Voedselbank Het Hogeland. Warm aanbevolen dus. In Uithuizen gebeurt nog veel meer goeds want achter een grote boerderij, bij de rotonde in Uithuizen, wordt al geruime tijd allerlei groenten voor Voedselbank Het Hogeland geteeld.

En een goed voorbeeld doet volgen wat sinds kort teelt ook ‘Stichting Werken Met Zorg’ in Groningen, diverse groenten voor de voedselbank. Tot slot levert koffieproducent Douwe Egbert gratis een pak koffie aan de voedselbank na inlevering van 600 spaarpunten. Ik roep bij deze dan ook iedere koffiedrinker op de spaarpunten af te staan aan de voedselbank. Ze worden goed gebruikt. 

Goed bezig?!

Ja, en daar denkt Wadloopcentrum Dijkstra in Pieterburen net zo over. Zij bieden ons namelijk een gratis wadlooptocht aan zodat alle medewerkers na alle corona-inspanningen zelf ook lekker kunnen ontspannen. Geweldig toch?! Dit vrijwilligersuitje vindt op zaterdag 29 augustus plaats en ik kan mij erop verheugen.

Heb je zo eerst weer voldoende input? Je merkt vast wel dat we als organisatie altijd in beweging zijn. Eenieder die ons de afgelopen maanden op wat voor manier dan ook gesteund heeft, hartelijk dank hiervoor!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69