Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Esther Goedhart van Brouwers, ‘Van Corona- naar pizzastress!’

Esther, wat tover je nu ineens uit je hoge hoed?!

Ja man, dat is even weer wat bijzonders hé. Ik had zoiets van, Middelstum kent naast Brouwers met Herberg in de Valk, Zalencentrum Vita Nova en de maaltijden van Klaas Everts zoveel verscheidenheid aan gerechten maar er ontbreekt nog één ding: (afhaal)pizza’s! Door alle Coronaperikelen bedacht ik mij dat wij met zijn allen wel in zouden zijn voor iets leuks en nieuws. En toen begonnen de raderen te draaien……

Lang over nagedacht?

Vorig jaar begon het voor het eerst te sluimeren. Maar Brouwers liep als een trein en dan verander je het concept niet zomaar natuurlijk. Daarbij heb je het dan eigenlijk ook veel te druk en ik zat in de keuken ook nog eens met een capaciteitprobleem. En dus bleven de ideeën op een laag pitje sudderen.

Maar toen kwam Corona?!

Ja, van topdrukte kwam Brouwers maar zo van het ene op het andere moment stil te staan. Dat was een behoorlijke schrik. Maar het gaf ook stof en tijd tot nadenken. Daarbij moet je in dergelijke gevallen ook niet te lang bij de pakken neerzitten.

Ik heb het afhaalconcept verder uitgebreid en dat heeft mij gered. Wat een gigantisch succes en het loopt nog steeds heel goed. Middelstum en omstreken, hartstikke bedankt hiervoor! En door het afhaalsucces kwamen ook de pizza-ideeën weer naar boven…..

Maar pizza’s maak je niet zomaar?

Ha, zeker niet. Daar zul je eerst wat investeringen voor moeten doen. Na een grondige opknapbeurt volgde een extra krachtstroomgroep in de keuken en vervolgens de grootste investering: de aanschaf van een pizzaoven! Een behoorlijke joekel met veel power.

Het materiaal was er maar dan is er nog de volgende stap. Hoe maak ik nu lekkere pizza’s? Dat vergt enige oefening mag ik wel zeggen. Diep respect voor de pizzabakker hoor! Maar op den duur kreeg ik er vertrouwen in. Zeker toen de kwaliteit van de pizzabodem steeds beter werd. En dus heb ik een proefavond gedraaid met ons personeel en wat vrienden. Gelukkig waren die enthousiast over het resultaat. Het voelt voor mij nog niet zo vertrouwd als het bakken van schnitzels en biefstukken maar dat gaat zeker komen.

Wat schaft de pizzapot zoal?

De pizza’s worden in het geheel vers bereid, van de bodem tot aan alle ingrediënten dus. We hebben meer dan tien soorten in ons assortiment. Van tonijn-, salami- en ham- tot de Brouwers pizza. De ‘Eigen Baas’-pizza kun je zelfs geheel naar eigen smaak invullen. Volop keus dus in de prijsklasse van  €6,- tot en met €13,-. Eerst focussen we ons op de pizza’s, later volgt de combinatie met heerlijke pasta’s.

Wanneer ga je los?

Woensdag 8 juli is de eerste verkoopdag. Sowieso combineer ik de afhaalpizza’s niet met de andere keukenactiviteiten. Dat is niet te doen en het past ook niet in het concept. Dus de woensdag blijft voorlopig wel pizzadag bij Brouwers!

Zin in?

Enerzijds wel maar ik vind het ook vreselijk spannend! Ik heb er zelfs al over gedroomd en toen ging alles mis. Maar hé, een slechte generale is een goede repetitie toch?! De stemmetjes in mijn hoofd van ‘waar begin je in hemelsnaam aan’, probeer ik ook zo veel mogelijk te onderdrukken.

De Coronastress is dus omgeslagen in pizzastress, haha. Maar uiteindelijk gaat het lukken hoor! Benieuwd naar het resultaat? Dan tot woensdag of een woensdag daarna. We zien jullie graag weer verschijnen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69