Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

15 jaar Klimaatgroep Holland!

Klimaatgroep Holland

Je zou het in deze bijzondere tijden bijna vergeten maar dat doen we zeer zeker niet. Want op zaterdag 18 april bestond Klimaatgroep Holland precies 15 jaar. En dat is natuurlijk een hele mooie mijlpaal. Op LinkedIn zag ik dat deze bijzondere dag door alle personeelsleden met een virtueel feestje gevierd is. Vanuit huis werd gezamenlijk een Pubquiz, in feestelijk outfit natuurlijk, gespeeld. Wie dit uiteindelijk gewonnen heeft, is mij niet geheel duidelijk geworden. Misschien werd er wel volgens de Olympische gedachte gespeeld met tot slot een cumulatieve proost en toost op vijftien mooie jaren…..

Hoe het begon op een zolderkamer…

Voor dit verhaal heb ik nog even het interview met directeur Harry Vaatstra doorgelezen over de ontstaansgeschiedenis van Klimaatgroep Holland. Een prachtig verhaal. Een verhaal over hoe Vaatstra in de loop der jaren zijn expertise ontwikkeld heeft. Over hoe hij in 2005 zo maar van de een op de andere dag ontslag nam, daarbij zijn toenmalige bazen verbouwereerd achterlatend.

En hoe hij in april 2005 zijn zolderkamer inrichtte tot kantoorruimte en aan het tekenen en aan het ontwikkelen sloeg. Met de juiste mensen om hem heen verzameld, ging het vervolgens hard. Het 5-jarig jubileum kon dan ook vanuit een mooi kantoorpand in Groningen worden gevierd. Het pand dat ook nu nog steeds als thuishaven dient.

Magische momenten in de Martinikerk

Het klimaatsbeheersingsbedrijf groeide met allerlei innovatieve concepten gestaag door. Er was geen houden meer aan. Zeker niet toen het Scholenconcept werd gelanceerd wat leidde tot een doorbraak van de klimaatbeheersing op scholen. Dit was voorheen jarenlang een ondergeschoven kindje geweest. Onvoorstelbaar als je er nu op terugkijkt.

De volgende mijlpaaldatum diende zich aan. Op 13 juni 2015 werd het 10-jarig jubileum gevierd. Ik heb het speciaal hiervoor gemaakte jubileumfotoboek nog eens tevoorschijn gehaald en herbeleefde opnieuw talloze magische momenten in de Martinikerk. Een prachtige locatie om zo’n feest te vieren toch?

Met een orgelconcert, een zangtrio dat onder leiding van Miranda Bolhuis gezellig langs de tafeltjes trok en een wervelend optreden van een geluidimitator die uitstekend gebruik maakte van de prachtige akoestiek in de kerk. En als klap op de vuurpijl zanger Jeroen van der Boom die plaatsnam achter de piano om vervolgens een spetterend optreden te geven. Een foto van een meterslange polonaise getuigt nu nog steeds van het feit dat de stemming er goed in zat.

Op naar de twintig jaar!

Man, wat een prachtige herinneringen om nog even op terug te kijken. En dan is het extra jammer en zuur dat dit feestgedruis nu geen waardig vervolg kan krijgen. Maar wat in het vat zit verzuurt natuurlijk niet. Wie weet kan het jubileum later dit jaar nog waardig gevierd worden. Iets om nu al naar uit te kijken.

Want Klimaatgroep Holland is in vijftien jaar doorgegroeid naar een gerespecteerd en succesvol speler in de eredivisie der (binnen)klimaatbeheersingsbedrijven. Een bedrijf dat duurzame en innovatieve oplossingen hoog in het vaandel heeft staan. Dat A-kwaliteit producten aflevert, hoogwaardig in betrouwbaarheid en kwaliteit. Een bedrijf dat in nauwe samenwerking met de klant gaat voor maatwerk en unieke concepten. Met logische en duurzame oplossingen tot gevolg, ontworpen vanuit een jarenlange expertise in het werkveld.

Vijftien jaar Klimaatgroep Holland, ze zijn in sneltreinvaart voorbijgevlogen en smaken naar nog veel meer. Proficiat! Op naar de twintig…..

Columnpagina Klimaatgroep Holland

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69