Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Bert Schaap, alias Burdy

Naam: Bert Schaap, alias Burdy 

Adres, Woonplaats: Ulrum 

Leeftijd: 56 

Burgerlijke staat: Getrouwd met Wilma (oet Ainrom). 

Beroep: Buschauffeur bij de Qbuzz en zanger/entertainer. 

Hobby’s: Vroeger zat ik op voetballen, nu vermaak ik mij met motorrijden, tuinieren en het zingen uiteraard.

Lievelingsgerecht: Een biefstuk met gebakken aardappeltjes en appelmoes. 

Mooiste film ooit gezien: Ik hou van westerns dus mag Once upon a time in the west niet ontbreken. 

Mooiste sportmoment ooit: Het doelpunt van Marco van Basten tijdens het EK van 1988 en het Olympisch goud van Ranomi Kromowidjojo. 

Mooiste boek ooit gelezen: Doe maar een boek van Dik Trom. Een van de weinige boeken die ik uitgelezen heb en die ik nu voorlees aan mijn kleinzoon. 

Kijkt het liefst naar: Dan ga ik voor twee televisieprogramma’s van Veronica te weten The Big Bang Theory en Veronica Inside. Leuke series met de nodige humor en daar houd ik van. Voeg gerust Bert Visscher nog toe, af en toe gier ik het uit van het lachen als ik hem in actie zie. 

Beste popsong aller tijden: Bohemian Rhapsody van Queen, die is zo fabuleus in elkaar gezet.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Tijdens het carnaval in Kloosterburen liep ik onder het nummer ‘Boer Harms’ met mijn klompen boven het hoofd door de zaal heen. Daar kon Wilma wel de humor van inzien, geloof ik….. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: De haven van Lauwersoog en het Lauwersmeergebied. 

Favoriet vakantieland: Mallorca, daar zijn we al een paar keer geweest. Ik geniet daar van de zon/zee/strand en de bergen. 

Mooiste stad: Groningen natuurlijk waar ik vaak met de bus doorheen ‘scheur’.

Favoriete auto: Een Porsche. Vroeger had ik een racebaan met zo’n auto en toen droomde ik er van om er later zelf één te kopen. Het is bij dromen gebleven….

Waar heb je spijt van: Als ik denk dat mij onrecht wordt aangedaan, ontplof ik wel eens wat zich uit in scheldpartijen. Daar heb ik dan achteraf wel eens spijt van.

Wat zou je ooit nog willen doen: Eigenlijk heb ik alles al gedaan wat ik graag zou willen doen. Ik denk dat alleen een luchtballonvaart nog ontbreekt.

Droomvrouw/man: Mijn eigen Wilma natuurlijk, waar zou ik zonder haar zijn? Ze gaat altijd met mij mee en we vullen elkaar perfect aan. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Voor een overheerlijke vruchtensorbet. 

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van beide kinderen, Maikel en Mandy. 

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van mijn moeder. Niet veel later volgde ook mijn vader.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Probeer Bert Visscher eerst maar eens want ik kan enorm genieten van zijn humor. Daarbij is hij ook nog eens een Groninger. En anders ga ik voor Lucas Hulshof om zijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen en zijn mooie liedjes die hij samen met Gea zingt. 

Wat wil je verder nog kwijt: Ga lekker door met schrijven, ik lees je stukjes met veel plezier. En hierbij nog even een linkverwijzing naar een Facebookregistratie van mijn studio-optreden van zaterdag jl.: https://www.facebook.com/bertburdy/posts/3143259582385660?. Mochten mensen mijn optredens missen dan is deze uitzending van twee uur misschien een mooi alternatief…..

(Foto’s: Ronnie Afman)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69