Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

SamenLoop voor Hoop Hogeland, team Middelstum?!

‘Most eem met Bert de Vries bell’n over SamenLoop voor Hoop!’, aldus Kees, alias Delbonto Koe. Ik dacht eerst aan trainer Bert de Vries. Maar wat heeft die met Winsum? Want daar wordt deze SamenLoop georganiseerd. Ik ken wel een Bert de Vries uit die contreien uit de tijd dat ik nog met broer Wiebrand meeging naar wedstrijden van de SV Onderdendam. Die Bert kom ik ook wel eens tegen op het sportpark in Winsum waar hij allerlei (bestuurlijke) functies vervuld (heeft). Zijn job bracht hem bij Kees en vervolgens kwam de logische vraag of hij ook mee wilde lopen. Vanuit Middelstum heeft zich namelijk nog geen team aangemeld. En Kees kent (op zijn manier) iemand met 5.000.000 volgers. Niet veel later hing ik bij een enthousiaste Bert aan de lijn…..

Hoe is het ontstaan?

Die mij vertelde hoe een en ander ontstaan is. Dat een dergelijke loop al in vele plaatsen in Nederland heeft plaatsgevonden. Dat de opbrengst bestemd is voor KWF die dit geld zo veel mogelijk aan regionale projecten wil besteden. Dat er in Noord-Groningen nog geen SamenLoop is en of de initiators wel een keer een presentatie mochten geven in de kantine van VV Winsum. Aldus geschiedde en niet veel later was er reeds een projectteam opgestart die inmiddels is uitgebreid tot zo’n 15 a 16 vrijwilligers…..

‘Het klopt dat het mogelijk is dat je Alje van Bolhuis hier in augustus vorig jaar al over gehoord hebt. Hij is één van de mensen die in de organisatie zit en verantwoordelijk voor de artiesten die op komen treden. Daarnaast kunnen er ook verzoeknummers worden aangevraagd en er is een braderie dus ook qua sfeer en entertainment zit het wel goed zodat ook het leven gevierd kan worden.’

Wat gaat er zoal gebeuren?

‘Er  wordt op vrijdag 19 juni een parcours van ongeveer 600-800 meter uitgezet rondom het nieuwe sportpark. Mooi kort en compact zodat we elkaar een beetje in het oog kunnen houden. En ’s nachts wordt de route verlicht met speciale ‘kaarsenzakken’ wat de nachtelijke SamenLoop een extra cachet geeft.’

Want de SamenLoop voor Hoop is een wandeltocht van 24 uur. Het startschot zal om 18.00 uur gegeven worden en dan wordt de eerste ronde gelopen door mensen die met de ziekte moeten dealen of hebben gedeald en hun familie. Om 23.00 uur is er een speciale kaarsenceremonie waarbij de kaarsenzakken met een persoonlijke boodschap worden aangestoken.

Zaterdag 20 juni is er om 14.00 uur de KinderLoop waarna onder muzikale omlijsting om 18.00 uur het evenement wordt afgesloten met de bekendmaking van het ingezamelde geldbedrag. Een evenement van 24 uur dus omdat kankerpatiënten en hun familie ook 24 uur per dag met de ziekte moeten dealen.

Groot succes!

Bert: ‘Eigenlijk kunnen we stellen dat het nu al een groot succes is want er hebben zich al meer dan 50 teams opgegeven afkomstig uit meer dan twintig dorpen op het Hogeland. Van Zoutkamp tot Roodeschool maar ook uit Oldehove en Ezinge. Niet alleen sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties maar ook vriendenteams doen mee. Je kunt je nog tot 1 juni opgeven. Het mooiste is dat de teamlopers elkaar afwisselen zodat er elk uur iemand van het team meeloopt op het parcours. Maar hierop is geen streng toezicht hoor. Het gaat uiteindelijk om de verbinding!’

Al meer dan 50 teams dus maar tot dusver nog geen deelname uit Middelstum. Ik denk dat Kees binnenkort zijn collega-biljarters wel even vermanend toespreekt en wie weet zijn er ook nog wel andere mensen die een team willen formeren. Per deelnemer moet je €15,- betalen maar uiteraard mag je ook door allerlei (ludieke) acties meer geld bij elkaar sprokkelen. De opbrengst gaat naar KWF en een van de projecten die hiermee gefinancierd wordt is het protonenonderzoek in onze ‘eigen’ UMCG.

Nieuwsgierig geworden? Volg de SamenLoop voor Hoop Hogeland dan op Facebook (Facebook SamenLoop voor Hoop Hogeland) of klik even op www.samenloopvoorhoop.nl/hogeland. Op 18 maart is er om 19.30 uur in de kantine van VV Winsum een voorlichtingsbijeenkomst voor (potentiële) teamcaptains.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69