Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Anne-lyseren met Vlieg, deel 81

Een keer weer een coachavontuur meegepikt in Lochem Anne?

Jazeker, Maria en ik waren toch onderweg vanuit Eindhoven naar het noorden en hebben in Lochem een hoteltje geboekt. Ik ben trouwens een stuk beter te spreken over ons team dan over die overnachting daar maar dit terzijde. Daarbij moet je mijn coachinbreng niet overschatten hoor. De jongens kunnen elkaar tegenwoordig prima zelf van aanwijzingen voorzien!

Tevreden met de 1-9?

Dat moet eigenlijk wel hé, met zo’n klinkende overwinning. Maar gezien het feit dat directe concurrent Westa met 10-0 van deze tegenstander, De Toekomst dus, wist te winnen en ook TOGB met een 9-1 overwinning uithaalde, weet je dat elk punt belangrijk is. En onze tegenstander had met de zeer getalenteerde 17-jarige Emine Ernst een kuitenbijter van jewelste in hun gelederen. Zij maakte het zowel Nathan van der Lee als Pim van Schaik heel lastig met haar onorthodoxe ‘noppenslagen’. Nathan wist de partij nog binnen te slepen maar Pim ging in drie games ten onder. Een klein smetje op de feestvreugde dus. Colin Rengers wist wel al zijn partijen met gemak en soms prachtige punten binnen te slepen.

Maar hé mag je in zo’n poule met 14 punten uit 2 wedstrijden ontevreden zijn? Ik bedoel, vorige week speelden we 5-5 tegen TOGB maar ook daar moest voor elk punt gevochten worden. We hadden met rust met 5-0 voor kunnen staan maar voor hetzelfde geld hadden we de wedstrijd uiteindelijk nog met 3-7 verloren. De krachtsverschillen tussen de drie bovenste ploegen zijn gewoon heel klein. Het is maar net welke spelers er opgesteld worden, zowel door het eigen team als die van de tegenstander. 

Wat vond je van het optreden van Pekka Pelz een week eerder?

Ik heb genoten van zijn optreden en van zijn strijdlust. Hij wist gelukkig al zijn partijen te winnen en dat geeft direct een goed gevoel. Maar wat als hij zijn wedstrijden tegen Hmam en Gras had verloren? Gelukkig wist hij beide in 5 games naar zich toe te trekken. En dat nadat hij met 0-2 en 5-8 achterstond hé, tegen die Hmam. De tiebreak van Tammenga deed vervolgens wonderen. En in zijn laatste partij tegen Gras werd het dus 12-10 in de 5e game, zo dicht zit het bij elkaar.

Wat ik ook zo mooi aan hem vond was dat hij pas na de partij aangaf dat hij moeite had met de wedstrijdballen waarmee we spelen. Die stuitten toch op een andere manier op dan dat hij gewend is. Maar het is een heel normale kerel hoor, lekker agressief spelend. Ik heb genoten van zijn strijdlust. Zaterdag won hij in een andere competitie nog van een getalenteerde Rus die onlangs grote indruk maakte op een groot toernooi in Hongarije. Hij is het winnen dus nog niet verleerd.

Zaterdag a.s. weer een thuiswedstrijd?

Ja, en we spelen dan tegen Scylla 2 uit Leiden. De nummer vier van de ranglijst die zaterdag nog kansloos met 9-1 verloor van koploper Westa. We weten dus wat ons zaterdag te doen staat en hebben  weer de beschikking over Pekka. Maar eens kijken in welke formatie we zaterdag aantreden, we hebben wat te kiezen dus. Tussen 16.00 en ongeveer 22.00 uur kan men weer genieten van toptafeltennis in Middelstum!

En verder?

Verder ligt de competitie na deze wedstrijd eerst weer een maandje stil in verband met de voorjaarsvakantie en carnaval. Zaterdag 7 maart spelen we dan vervolgens weer thuis, dan tegen Tempo Team Amsterdam. Wellicht kunnen we vlak voor die tijd de wedstrijd tegen Scylla nog even Anne-lyseren….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69