Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Heroïsche sportbelevenissen…..

Het was me het sportweekendje wel zeg. Allereerst ontvielen ons twee grootheden. Robbie Rensenbrink was gelukkig veel meer dan alleen maar de man van die bal tegen de paal zo hoorde ik in een ‘in memoriam’ van Jan Mulder. En basketballlegende Kobe Bryant overleefde een helicoptercrash niet. Menig sportliefhebber liet afgelopen weekend een traantje. Ik nog net niet om heel eerlijk te zijn. Zelfs niet toen mijn cluppie verloor in een kolkend Euroborg….

En dat clubje is niet zo maar een clubje hoor. Goh, wat heb ik vorig jaar genoten van Ajax. Met opperste verbazing zag ik dat ze grootmachten als Real Madrid en Juventus oprolden. Iets wat ik niet meer voormogelijk had gehouden gezien de budgetten waarmee gewerkt wordt. Helaas duurde de halve finale net tien hele seconden te lang. En in november nog waren ze al zo goed als geplaatst voor de volgende Champions Leaugue ronde toen ze in Londen Chelsea van de mat speelden en met 4-1 voorstonden. Twee rode kaarten en een strafschop verder, hoe bizar kun je het bedenken, deed de uiteindelijke 4-4 einduitslag de herboren godenzonen de das om…..

Ik stond vrijdag op het punt om bij een pensionadogast in Ulrum het huis binnen te stappen toen ik overbuurman aan de lijn kreeg met de vraag of ik zin had om mee te gaan naar Grunn-Ajax. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. En ondanks de zeer terechte 2-1 nederlaag genoot ik van de eerste tot de laatste minuut van de voorbereidingen, sfeer en de wedstrijd. Met uiteindelijk de FC als meer dan terechte winnaar, gezien de enorme strijdlust die de noordelingen op de mat neerlegden. Daar stond een mat spelende landskampioen tegenover die de oude De Jong weer eens van stal getrokken hadden. Over die opvallende keuze werden op de hoofdtribune nog wel wat noten gekraakt.

Afijn, dat was weer eens smullen geblazen dus. Ik denk dat dit de derde wedstrijd was van de noordelijke trots die ik live heb mogen zien in de afgelopen vijf jaar. Ooit genoot ik van de jonge Zivkovic in de wedstrijd tegen Roda JC, einduitslag 3-3. Maar waar is deze jonge hinde gebleven en waar is het verkeerd gegaan met hem? En vorig jaar nog was ik getuige van de seizoensouverture Groningen – Willem II, een wedstrijd eindigend in 0-1. Dan was dit andere koek inderdaad.

De zaterdag was ook al zo’n bijzondere sportdag. Eerst mochten we voor het eerst sinds lange tijd weer de wei in. In Onderdendam nog wel, je kunt het bijna geen uitwedstrijd noemen. Als altijd was deze wedstrijd weer heroïsch. De thuisploeg scoorde zes keer maar toch werden de punten gedeeld: 3-3. Daar konden wij na met 2-0 achter te hebben gestaan meer vrede mee hebben dan onze tegenstander. Die na die tijd ongetwijfeld in de gezellige kantine deze kater hebben weggespoeld.

Niet lang daarna vond ik mijzelf terug in de sporthal aan de Coendersweg waar ik genoot van toptafeltennis. Volgens Anne Vlieg werd hier het hoogste niveau aangetikt, ooit in deze hal gespeeld. Of dat zo is kan ik niet beoordelen maar er waren genoeg rally’s te zien die je richting het puntje van je stoel lokten. Met als uitblinker de nieuwste aanwinst uit Duitsland, Pekka Pelz. Drie keer stond hij achter tegen zijn tegenstander, drie keer kwam hij als winnaar uit de bus. Dan is het jammer dat het uiteindelijk maar 5-5 wordt natuurlijk.

Over hoe dat allemaal tot stand kwam, heb ik mogen na-Annelyseren met Jan Tammenga. Dat is nog eens een andere insteek dan het Anne-lyseren met Vlieg. Benieuwd naar deze nieuwe opzet? Dan morgen even terugsurfen naar deze website voor het wedstrijdverslag. Al met al een zwaar zaterdagje, zeker omdat ik na een wisselbeurt nog een half uurtje extra weg mocht zakken in de zware Onderdendamster voetbalklei. Toen ik rond 23.00 uur eindelijk thuis in de bank neerplofte om nog even naar Studio Sport te kijken, gingen de luikjes al heel snel dicht.

Hopelijk houd ik het aankomend weekend wat langer vol, wanneer we weer op trainingskamp gaan naar Schiermonnikoog. Daar valt volgende week vast nog wel wat over te schrijven. Hierdoor mis ik helaas wel de Bedumer Winterloop maar gelukkig heb ik gisteren nog een vleugje passie en een aantal heerlijke gangen mee mogen pikken tijdens het benefietdiner wat gehouden werd in De Caenerij in Bedum. Het smaakte allemaal heerlijk en vermoedelijk werkt de organisatie wederom toe naar een recordopbrengst welke in zijn geheel naar kankeronderzoeken in het UMCG gaan. Het is ze gegund! Alvast heel veel succes en sportieve vreugde toegewenst….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69