Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sieme Gerrijts, Rollercoaster

Het afgelopen jaar is nog maar net achter de rug en ik zat in het tweede weekend van 2020 al op het mooiste eiland van Nederland: Vlieland. Het idee kwam uit het niets dat ik tegen een goede vriend zei: ‘Moeten we mijn goede voornemen gelijk maar gaan uitvoeren dan?’ Het was een van de goede voornemens voor 2020.

We hebben gelijk ons favoriete hotel geboekt en een week later zijn we er weer. Ik ben opgegroeid op Ameland maar sinds vijf jaar is Vleiland toch m’n favoriete eiland geworden. Vanaf de boot is het al genieten. Terwijl Ameland meer te bieden heeft, is Vlieland klein maar fijn. Alles is lekker dichtbij. Vanaf de boot zit je gelijk in de Dorpstraat met diverse gezellige restaurants en cafés. En er zit maar één camping op het eiland.

Aangezien ik niet meer de jongste ben, huurde ik een e-bike. Wat een uitkomst blijft dit toch. En het kwam goed van pas. Ik trotseerde dikke winden met gemak. Dat is wel eens anders geweest. Terwijl ik een drankje drink in ons appartement hoor ik op de achtergrond het prachtige nummer van Danny Vera, ‘Rollercoaster’. Mijmerend denk ik terug aan het afgelopen jaar.

Het liep eerst normaal, zoals eigenlijk elk jaar. Totdat er toch wat strubbelingen kwamen. Een paar mensen in mijn omgeving overlijden en in mei moest ik ineens kaal. Want er zouden diverse operaties plaats vinden. Het waren absoluut geen prettige operaties. Gelukkig was het allemaal klaar net voor het nieuwe jaar! Dit was niet helemaal de bedoeling, zulke behandelingen, maar je hebt er maar mee te dealen.

Maar natuurlijk waren er gelukkig ook leuke dingen! De voetbaldames werden kampioen met daaropvolgend een fantastisch feest met DJ Roy Keuter en Thomas Visser. Ik heb een paar keer echt heerlijk culinair gegeten. Daarbij gedraaid op diverse soorten feesten. Sunsation kwam als altijd voorbij en de trip naar (FC) Barcelona was geweldig. Ik bereikte met mijn 40 jaar een mooie mijlpaal en de Sieme.nl Party was wederom succesvol!

Het jaar was in alle vormen een rollercoaster. Daarom: alles in het leven is maar tijdelijk, zelfs het leven zelf, dus geniet er van! Het gaat soms veel te snel….

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69