Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ard Hofman praat ons bij over (Grunn)MoveS en ‘Klimmen tegen MS’

Ard, vanwaar de oproep om even weer aandacht te schenken aan ‘Klimmen tegen MS’?

Ergens is dat niet zo onlogisch want in het begin van een nieuw jaar heeft menigeen goede voornemens en het meer bewegen is daar vaak één van. En wat is er dan leuker om én meer te bewegen én zich daarbij ook nog eens in te zetten voor het goede doel. Want wie van uitdagingen houdt kan op maandag 1 juni zijn of haar borst natmaken….

Want dan moet de Mont Ventoux weer veroverd worden?

Jawel, op Tweede Pinksterdag is het weer zover en via Team Grunn kun je vervolgens kiezen voor 1, 2 of 3 beklimmingen van de Mont Ventoux waarbij de opbrengst naar allerlei onderzoeken gaat waardoor men de rotziekte MS in de toekomst beter kan bestrijden. Eind vorig jaar heeft Rob Ellens ook al een oproep gedaan via jouw website.

Hij is namelijk een van de tien leden van de Lopster Sport Vereniging LSV die eind mei naar Frankrijk afreizen. In principe moeten de deelnemers voor eigen vervoer zorgen maar als er veel aanmeldingen zijn dan kan er een grote bus gehuurd worden. Dit is in het verleden ook al een paar keer gebeurd en dat is natuurlijk des te gezelliger en het drukt de kosten.

Waarschijnlijk wordt er voor een MS-patiënte uit Winsum zelfs een tandemfiets ingezet waarmee deze indrukwekkende puist beklommen gaat worden. Daar deze patiënte soms met uitvalsverschijnselen in haar benen te kampen heeft, trapt ze zelf achterop de tandem mee waar mogelijk. Voorop zit een ervaren klimmer die er zorg voor draagt dat dit bijzonder stel ook daadwerkelijk boven komt.

Jij zit in de organisatie van Klimmen tegen MS?

Dat klopt, ik ben een van de elf vrijwilligers die zich bezighoudt met het organiseren van allerlei evenementen waarbij geld ingezameld wordt voor onderzoek naar MS. Dit jaar wordt Klimmen tegen MS al weer voor de tiende keer georganiseerd. Op Tweede Pinksterdag ben ik dus organisatorisch druk in de weer om alles in goede banen te leiden.

Ik ga echter al een paar dagen eerder naar Frankrijk en mocht de kans zich voordoen dat ik tijdens een van die dagen voorafgaand aan het evenement de Mont Ventoux kan beklimmen dan zal ik dit zeker niet nalaten….

Jij hebt ook Grunn Moves opgericht toch?

Ja, en dat is in augustus 2016 gebeurd. In het jaar ervoor had ik aan Klimmen tegen MS meegedaan en dacht ik klaar te zijn. Maar er is mij toen gevraagd niet te stoppen maar mij te blijven inzetten met activiteiten voor bijvoorbeeld fondswerving. Dit resulteerde in 2016 dus in ‘Team Grunn tegen MS’. De resultaten vielen op bij de landelijke organisatie waardoor ik als vertegenwoordiger uit de provincie Groningen aan de organisatie van Klimmen tegen MS ben toegevoegd.

Er staat nog een leuke regionale activiteit op de planning?

Ja, want op 4 april vindt in Drenthe het ‘Kleintje klimmen tegen MS’ plaats met Wijster als startplaats. Want wist je dat in Drenthe de VAM-berg ligt met stijgingspercentages van gemiddeld 10%? Met zelfs uitschieters naar 15%! En dan heb je het over dezelfde stijgingspercentage zoals je die gemiddeld ook op de Mont Ventoux tegenkomt.

De VAM-berg, of VAM-Ventoux, is voor ons Groningers een prima trainingsplek. Zelf gebruikte ik in het verleden de viaducten over de Eemshavenweg voor klimtrainingen maar dit spreekt natuurlijk veel meer tot de verbeelding.

Donaties zijn van harte welkom?

Jazeker, en omdat ik zelf als vrijwilliger actief ben binnen ‘Klimmen tegen MS’ weet ik dat er geen overheadkosten zijn en dat de overige kosten tot een minimum beperkt blijven. En dus komt bijna de volledige opbrengst ten goede aan onderzoeken om de rotziekte MS uit te bannen! Warm aanbevolen dus. Hieronder nog enige linkjes waarop gedoneerd kan worden:

www.klimmentegenms.nl/team/team-grunn-moves-2019

Regionale ‘cracks’ kunnen natuurlijk ook gesteund worden:

https://www.klimmentegenms.nl/participant/rob-klimt
https://www.klimmentegenms.nl/team/lsv-klimt-2019

Meer weten over Ard zijn drijfveren, klik dan even op deze link: Babbelen met Ard. Voor meer informatie of deelname aan ‘Klimmen tegen MS’ kun je contact met hem opnemen: 06-51836873. Of nemen even een kijkje op www.grunnmoves.nl

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69