Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Harm-Jan van Wolde

Naam: Harm-Jan van Wolde 

Adres, Woonplaats: Hoofdweg 18, Huizinge. Dit jaar verhuizen we naar Wirdum. 

Leeftijd: 31 jaar 

Burgerlijke staat: Samenwonend met Elles Spijk. Dit jaar hopen we trouwen. 

Beroep: Productontwerper bij Broekema Veendam. Wij maken transportbanden voor hoofdzakelijk oogstmachines. Sinds een jaar doe ik er ook met veel plezier verkooptaken bij. 

Hobby’s: Ik ga er graag op uit met mijn bootje in ’t voorjaar en in de zomer. Verder doe ik naast mijn werk graag klusjes van allerlei aard. Dit varieert van straatjes leggen tot kalkoenen vangen. Even on tour met de lady is altijd mooi. En ik spendeer graag een avond met vrienden, onder het genot van een biertje. 

Lievelingsgerecht: Pasta met kip en pesto. 

Mooiste film ooit gezien: Shawshank Redemption. 

Mooiste sportmoment ooit: Voor mijzelf een kampioenschap vroeger met ons jeugdteam bij V.V. de Fivel. Verder vond ik de zwevende kopbal van Robin van Persie, in de interland tegen Spanje, een mooi moment.

Mooiste boek ooit gelezen: Reis door de nacht van Anne de Vries.

Kijkt het liefst naar: Ik kijk heel weinig TV. Maar ik heb Peaky Blinders op Netflix nu drie keer helemaal gezien. En er zit in 2020 wel een vierde keer aan te komen. Prachtige serie. Ik heb ook drie van dat soort petjes aan de kapstok hangen. 

Beste popsong aller tijden: Atemlos van Helene Fischer.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Mijn verschijning is vaak al genoeg. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Bij ons in Huizinge is het haventje een prachtige plek bij zonsondergang. Ook vanuit mijn bootje kom ik mooie plekjes tegen die je normaal niet ziet. Het Reitdiepdal is bijvoorbeeld machtig mooi om doorheen te varen bij zomerdag. ’t Hogeland heeft heel veel mooie plekken. 

Favoriet vakantieland: De afgelopen jaren zijn Elles en ik in Slovenië en Slowakije geweest. Beide hele mooie landen. Mooie natuur, bossen, watervallen. Maar ook mooie steden en dorpen. 

Mooiste stad: Dichtbij Groningen. Een dagje Amsterdam is ook heel mooi. En afgelopen jaar waren we in Bratislava. Die stad heeft me verrast. Met een heel mooi oud en origineel gebleven centrum.

Favoriete auto: Mijn eigen VW Pasaterati.

Waar heb je spijt van: Nergens echt spijt volgens mij. Soms denk je wel eens van: “Dat had eevm aans mot’n van Wol.” Maar echt spijt niet. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Vader worden, en een mooi gezin stichten. 

Droomvrouw/man: Helene Fischer 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Kalkoenen vangen. En als iemand mijn hulp nodig heeft voor wat dan ook.

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van mijn neefje en nichtjes. Prachtige momenten. Eén nichtje woont bij ons in het dorp. Super om haar te zien opgroeien. 

Dieptepunt uit het leven: Het verlies van mijn moeder zes jaar geleden. Dat viel mij erg zwaar. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Tom van der Burg. Tom is een goede maat van ons en hij is een graag geziene burger van de gelijknamige gemeente van der Burg. Verder denk ik dat het leuk is wanneer hij de 25 vluggertjes invult, aangezien hij echt een open boek is. 

Wat wil je verder nog kwijt: Maak er een mooi jaar van in 2020. Denk positief en hol de kop d’r veur!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69