Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

KlimaatgroepStars contracteert jong internationaal talent…..

Wat heb je ons nou geflikt Anne?!

Tja, we hebben even moeten wachten met dit goede nieuws totdat de transferdeadline afgelopen was, maar nu mogen we het wereldkundig maken. De KlimaatgroepStars is een nieuw, internationaal toptalent rijker. Afkomstig uit een land dat (nog) niet bekend staat uit om zijn tafeltennistalent, maar er wordt wel hard gewerkt om hier verandering in aan te brengen…..

Wie heb je aan de haak geslagen?

Het gaat om de 19-jarige Pekka Pelz. Hij is in Zwitserland geboren maar woont tegenwoordig in het Duitse Saarbrücken waar hij op een internationaal topsportinstituut zit. Gevormd door zijn vader in Zwitserland die daar tafeltennistrainer is maar reeds op zijn 16e naar Saarbrücken verhuisd om daar keihard te werken aan een internationale doorbraak.

Hij koos dus bewust op jonge leeftijd al voor een buitenlands avontuur, dat tekent zijn topsportkarakter. Daarbij heeft hij al diverse internationale jeugdtoernooien gewonnen waaronder in de O-21 categorie. Pekka speelde tot dusver zijn competitiewedstrijden in Zwitserland en Frankrijk maar was vooral in Frankrijk heel veel tijd kwijt aan het reizen.

Vandaar zijn bewuste keuze om bij ons te gaan spelen. Hij kan per trein op de vrijdag al vanuit Saarbrücken komen en daardoor ook voor en na de wedstrijden lekker bij ons trainen. Het is de bedoeling dat hij in de voorjaarscompetitie, waar we gaan strijden om promotie naar de eredivisie, minimaal zeven van de tien wedstrijden mee gaat doen en we streven naar nog meer. Overigens combineert hij in Saarbrücken de intensieve trainingen met een studie.

Hij is dus van Pim van Schaik zijn leeftijd en wie weet opent dit samenwerkingsverband ook deuren voor Pim en Colin Rengers in Duitsland qua trainingen, want Pekka traint met topspelers uit Duitsland, Polen en diverse andere landen. De jongens kunnen elkaar dus wederzijds versterken.

Hoe ben je Pekka op het spoor gekomen?

Dankzij een tip van Wim van Breenen, geen onbekende in de tafeltenniswereld. Hij is hier de laatste jaren ook een paar keer geweest om als speaker de wedstrijden aan elkaar te praten en is zelf coach in Duitsland. Hij had Pekka aan het werk gezien tijdens de Europacupwedstrijd tussen Taverso en Neuhausen, de Zwitserse club waar Pekka voor speelt.

Hij maakte toen indruk door een van de beste Nederlandse spelers die we hebben, Laurens Tromer, met 3-0 te verslaan in de uitwedstrijd in Zoetermeer. Daarbij maakte hij het de Chinese sterspeler Zhou Xijun behoorlijk lastig.

De contacten zijn vervolgens via de vader van Pelz gegaan die enthousiast reageerde op onze ambities. Hij houdt van uitdagingen en wij hebben de must om de 1e Divisie achter ons te laten, dat past dus!

De lat wordt hoog gelegd voor de 2e seizoenshelft?!

Dat kun je gerust stellen. Je merkt ook dat ik heel enthousiast ben. We hebben nu met Nathan van der Lee, Colin Rengers, Pim van Schaik en Pekka Pelz, aangevuld met Jan Tammenga, een deels jonge, complementaire en leuke ploeg waarmee we volwaardig mee kunnen (en moeten) doen voor promotie naar de eredivisie. Ik denk dat we nu de juiste balans hebben gevonden.

Ik verheug me dus enorm op de voorjaarscompetitie. Maar eerst nog anderhalve maand keihard trainen met elkaar. Wij spreken elkaar na de winterstop vast wel weer voor de nodige Anne-lyses!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69