Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Anne-lyseren met Vlieg, deel 78

En weer een overwinning in Amsterdam Anne?

Ja man, de tweede op rij. Ik heb zelf met Maria nog een paar partijen mee kunnen pikken want we waren dit weekend eerst in Amsterdam bij de opening van een nieuw hotel van een familielid. Daarna mocht ik de volgende dag op een toernooi in Uden tegen allerlei oud-internationals spelen. Dat ging verrassend goed.

Ik wist zelfs nog van mijn oude maatje Han Gootzen te winnen, die nu eerste divisiespeler wordt voor TTV Maashorst en werd bijna eerste in de poule. Die beste man wist mij te vertellen dat ik zelfs nog beter stond te spelen als vroeger, haha…. Pikant detail: Han is teamgenoot van Shuo Han Men. Het was zondag een prachtige dag door deze zeer onderhoudende reünie met diverse generatiegenoten en oud-coaches als Dusan Tigerman, Milan Stencel, Karel Deken en uiteraard broer Jan. Met als passende afsluiting riant happen bij een wereldrestaurant.

Maar goed, we dwalen af. Clemens Bonner van Tempo Team 2 maakte het Colin Rengers en Pim van Schaik onverwachts zwaar en pakte dus twee punten. Alleen Nathan van der Lee won al zijn partijen. Ik zag hem een zeer indrukwekkende partij spelen tegen die Bonner en hij mepte hem in drie games van tafel. De precisie die hij toen in zijn spel wist te leggen, was voor eenieder erg indrukwekkend en leerzaam voor de andere twee…

Hij trok Colin in de dubbel weer mee naar een overwinning, wat dat betreft hebben we hierin een sterk duo. De laatste 5,6 punten liet Colin weer zien hoe ongelofelijk goed hij kan spelen! Dat gebeurde weer te weinig in zijn eerste partij, daarna nam hij revanche tegen Faraj en Walbrecht, waar hij in de eerste ontmoeting beide van verloor. Alleen Pim van Schaik was dit weekend niet fris en scherp en verloor helaas al zijn partijen. Het was niet zijn weekend want ook de dag erna wist hij in de meerkamp de finales niet te halen. Colin wel hoewel hij verloor tegen een tegenstander van zaterdag a.s., Milo de Boer. 

Want zaterdag komt koploper TOBG langs in Middelstum?

Ja, aanvang 16.00 uur inderdaad. Als we nog eerste willen worden dan moeten we met 10-0 of 9-1 winnen. Als je reëel bent dan weet je dat dit na de 8-2 nederlaag daar een utopie is maar aan de andere kant heb ik zoiets, doe iets sensationeels, laat het onmogelijke maar een keer gebeuren! Bovenal hoop ik op een mooie en hoogstaande pot, zonder allerlei frustigebeurens. 

En dan zit de eerste competitiehelft er al weer op?

Op zich hebben we een prima eerste seizoenshelft gedraaid maar uiteraard zijn er nog voldoende verbeterpunten waar we in de komende twee maanden keihard aan moeten werken. Want we komen in een kwalitatief hoogwaarde poule terecht. Zeer waarschijnlijk sluiten we deze competitie af als tweede.

Op zich niets mis mee maar we streven uiteraard nog steeds naar de eredivisie. Straks eerst maar even met de mannen deze eerste seizoenshelft evalueren waarin we elkaar ook mogen aanspreken over verbetermogelijkheden. Maar er staat een prima ploegje hoor die zichzelf ook zonder coach kunnen redden. 

En zelf?

Veel onderweg, veel kilometers, veel trainingen, veel verkoop van tafeltennisspullen. Ik heb het aan de ene kant smoordruk maar weet het aan de andere kant wel allemaal te handelen. Wat dat betreft ben ik zo scherp als een scheermes, haha. Alleen mijn rug speelt af en toe op.

Wie weet heb ik binnenkort leuk nieuws voor je, dan meld ik mij! En mensen, pak gerust die kans om de KlimaatgroepStars nog een keer in actie te zien dit jaar want het belooft een fraaie pot te worden…. 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69