Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Rob Ellens: 1, 2 of 3 x de Mont Ventoux?!

Het was in het voorjaar van 2017 dat ik besloot een fiets te kopen. Knieproblemen verhinderden mij mijn favoriete hobby, volleybal, nog op een fatsoenlijke wijze te doen. Na de nodige fysiobehandelingen revalideerde ik verder in de sportschool. Een goed alternatief maar fietsen op een hometrainer vond ik kijkende naar TV schermen met op de achtergrond het dreunen van opzwepende muziek niet helemaal mijn ding. Een fiets gekocht dus met het idee om weer fit te worden.

Het was in die tijd ook dat we bij de volleybalclub bezig gingen om onze teamgenoten Arnold en Gerard te steunen met het inzamelen van geld. Zij zouden de Mont Ventoux voor het tweede achtereenvolgende jaar beklimmen. Wat hun betreft kon ik gelijk wel mee om in het kader van Klimmen tegen MS hetzelfde te doen. Uiteraard was dit voor een ongetrainde fietser niet te doen en met een gekscherend “volgend jaar” bedankte ik voor de eer.

Toch was dit wel het moment dat het vuurtje begon te branden. Een aantal maanden later had ik inmiddels de nodige kilometers afgelegd en kregen we het weer over die legendarisch “Kale Berg” die ik alleen maar kende uit de “Tour de France”. Voor mij was het snel duidelijk dat ik samen met Arnold en Gerard me voor het goede doel zou gaan inzetten.

Eerst moest er zeker nog meer getraind worden maar het vuur begon nu echt te branden. Dit gold voor nog een aantal clubgenoten want op 10 juni 2018 gingen we als Team LSV met zes personen de berg op en hadden we support van nog eens negen leden. Het was een heel bijzonder iets om dit met elkaar te hebben gedaan.

Wat verder bleef hangen was het goede doel waar we het allemaal voor deden. Klimmen tegen MS, een slopende ziekte van het zenuwstelsel. Van nabij zag ik jonge mensen die in korte tijd lichaamsfuncties hadden verloren en in een rolstoel belandden. Schrijnende verhalen van mensen die een geweldige toekomst tegemoet gingen en ineens met MS geconfronteerd werden.

Maar ook de verhalen van mensen die niet opgeven en ondanks de MS blijven vechten voor zichzelf. Ik zag ze lopend en fietsend daarbij ondersteund door familie de top van de Mont Ventoux bereiken. Ongelooflijk emotioneel als je ziet wat er bij hun loskomt! Het zal ongetwijfeld hetzelfde zijn bij al die andere goede doelen maar ik mocht het met Klimmen tegen MS meemaken.

Vorig jaar besloten we helaas om niet mee te doen. Ik zat bij Gerard en we volgden via Facebook en Twitter dat wat 1300 kilometer zuidelijker zonder ons plaatsvond. Vervolgens was één berichtje in de groepsapp voldoende om het vuur weer te laten oplaaien. We hebben inmiddels weer een flinke groep bijeen: 7 fietsers en 5 lopers. We gaan ons best doen om er weer een onvergetelijke ervaring van te maken en hopen de opbrengst van de vorige keer (ruim 7000 euro) te overtreffen.

Op 1 juni 2020 om 07.00 uur staan we in Malaucene aan de start. Als het weer ons goed gezind is en lijf en leden goed aanvoelen hoop ik ’s avonds heel tevreden terug te kijken op 3 beklimmingen. Dat is wat ik me voor de komende editie ten doel stel. Daarnaast hoop ik dat we een heel mooi bedrag bijeen krijgen zodat er eindelijk een medicijn komt tegen MS. Want deze rotziekte moet de wereld uit!

 

Wil je mij of mijn team steunen in de strijd tegen MS dan kan dat via:

https://www.klimmentegenms.nl/participant/rob-klimt
https://www.klimmentegenms.nl/team/lsv-klimt-2019

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69