Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Crisis in Berkendael, Johnny Flodder opgepakt……

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is woensdagavond 9 oktober daadwerkelijk gebeurd. Johnny Flodder werd na herhaaldelijk provocerend gedrag richting de wethandhavers door Hoogelandpolitiefunctionaris Peter Timmer demonstratief in de boeien geslagen en afgevoerd. Dit onder luid protest, gejoel en een enkele vreugdekreet van de inwoners van de Berkenlaan die op dat moment helemaal opgingen in hun rol tijdens de feest- en lichtweek in Middelstum. Het was aan de inderhaast in zijn foeilelijke groene eend opgetrommelde welzijnswerker Sjakie te danken dat de zaak niet volledig uit de hand liep. Na wat onderhandelingen met Timmer, waarbij ook Rosco P. Coltrane zich niet onbetuigd liet, werd besloten om Johnny zijn vrijheid terug te geven…..

Peter zijn partner (in crime) moet zijn ogen uitgekeken hebben. Afkomstig uit Utrecht was hij net met zijn derde dienst op het Hoogeland begonnen. Hij dacht rustig door Timmer ingewerkt te kunnen worden. Met de uit de hand gelopen rellen destijds in Haren en eerder al in de Oosterparkwijk nog vers in het achterhoofd moet hij zich de blubber geschrokken zijn. Zou het in Groningen weer uit de hand gaan lopen?

Nog voor de officiële opening van de lichtweek liet Flodder zich al provocerend uit richting enige politieagenten die op de zaterdag in hun dienstwagen reeds in de schemering preventief poolshoogte kwamen nemen in de Berkenlaan. Tijdens eerdere edities moesten zij immers al handelend optreden op het jeugdveldje bij Camping De Berk en vijf jaar later idem tijdens het Suikerfeest toen er wederom geklaagd werd over mogelijke geluidsoverlast.

Moeder Ma Flodder bleef na de malle fratsen van Johnny opvallend rustig. Liefdevol gaf ze de raddraaier een aai over zijn bol om vervolgens de verterende woorden met eeuwigheidswaarde ‘Het blijft toch je zoon’ uit te spreken. Eerder had ze dochter Kees al uit de garage van de buurman moeten halen. Ondanks het stopbordje van opa was ze toch naar binnen geslopen om de buurman gepassioneerd te verleiden. Ook de komende avonden kunt u nog nader kennis maken met de asociale familie Flodder in de Berkenlaan te Middelstum maar ook met heel veel andere ‘toneelspelers’ uit vroegere televisieseries. Van harte welkom dus……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69