Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Bedumer Winterloop zoekt verbinding met de rest van Het Hogeland.

De organisatie van de Bedumer Winterloop wil zaterdag 1 februari graag keihard ‘knallen’. Want dan vindt namelijk de 10e jubileumeditie plaats van dit prachtig loopevenement dat altijd op en rondom het Versplein in Bedum plaatsvindt. Ooit door voorzitter Klaes Hoekstra opgezet om iets te kunnen doen voor alle mensen die lijden aan de rotziekte kanker. Zelf verloor Klaes zijn vrouw Greetje aan deze ziekte.

Het evenement is in de loop der jaren enorm gegroeid, dat geldt ook voor de opbrengst. Van een kleine €10.000,- naar een dikke €100.000,- in de laatste twee edities. En dat smaakt naar meer, zeker omdat kanker zich helaas nog lang niet heeft laten uitroeien en er dus nog veel geld benodigd is voor nader onderzoek.

Gelukkig zijn ook in 2020 alle ingrediënten aanwezig om van de Bedumer Winterloop weer een groot succes te maken. Bijna alle onderdelen uit vorige edities staan ook nu weer op het programma. De organisatie kan bijvoorbeeld verheugd mededelen dat diverse Bedumer muziekbands beide feestavonden belangeloos willen ondersteunen. Maar de toetreding van de voormalige gemeente Bedum naar de nieuwe gemeente Het Hogeland biedt natuurlijk nog zo veel meer mogelijkheden. En dit heeft inmiddels tot de nodige contacten geleid.

Zo zijn de diverse loopgroepen uit de andere kernen benaderd en de deelnemers vertrekken uit hun eigen woonplaats om vervolgens feestelijk in Bedum te worden onthaald. Ook komt er een soort van ‘Tocht om de Noord’, een wandeltocht met diverse routeafstanden die ook op het Versplein eindigt. Maar het team van de Bedumer Winterloop wil graag nog meer de verbinding zoeken. Zo zijn de ondernemersverenigingen aangeschreven. Voorzitter Hoekstra is graag bereid om de plaatselijke ondernemers tijdens een korte presentatie te enthousiasmeren.

Mooie ontwikkelingen dus! Maar het kan nog mooier en dat is ook de achterliggende gedachte van deze nieuwsflits. Want de Bedumer Winterloop-organisatie is op zoek naar actieve mensen die een voortrekkersrol willen vervullen in de diverse dorpen om zelf in samenspraak met scholen en verenigingen acties op touw te zetten. Een ieder heeft namelijk direct of indirect te maken met kanker, dat is helaas niet alleen een Bedumer probleem.

Het is nog lang geen 1 februari dus heeft u nog tijd genoeg om allerlei leuke acties te bedenken en op poten te zetten. Wilt u hierover meer weten of gewoon even lekker sparren? Neem dan gerust contact op met de organisatie: info@bedumerwinterloop.nl of bel 06 – 30874342.

Namens de Bedumer Winterloop, alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69