Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Elstar-Plus-AED-appels verkopen….

Zaterdag 7 september liet de Stichting AED-commissie Middelstum weer eens van zich horen. In het winkelpand van Plus Tuitman aan de Asingalaan werden alle verkoopregisters opengetrokken om de Elstar appels aan de man te brengen. Johan Tuitman had een mooi kraampje voor ons geregeld bij de ingang naar de winkel waar de sappige appels in zakken uitgestald lagen. Pier Smit en Rob Ellens openden het verkoopbal, later stroomden Simone van Dijken en Bert Koster in om het stokje over te nemen.

En dan maak je van alles mee. Van enthousiaste bezoekers die direct een zak in de winkelkar gooien tot mensen die je snel en straal voorbijlopen. Van twijfelaars tot snelle beslissers. Pier vertelde tussendoor nog een mooie anekdote over een oud-leraar die nu nog steeds, inmiddels halverwege zijn tachtiger levensjaren, Groningse taalcursussen geeft en die met zijn vrouw ook een zakje appels kocht. Over het afkopen van een onvoldoende voor het niet gemaakte huiswerk met een gebakje die hij vervolgens voor de klas pontificaal en langzaam oppeuzelde. ‘Dat was ook een man hoor’, aldus een gniffelende Pier. Mooie herinneringen aan ver vervlogen MAVO tijden….

In een kleine zes uur tijd werden een kleine 130 zakken appels verkocht. Het leverde ons, inclusief heel veel spontane giften, een kleine €300,- op. Maar ook leuke contacten en nieuwe collectanten. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. Want in oktober gaan we weer huis aan huis door Middelstum en omstreken met onze collectebussen. Ook uw inbreng wordt heel erg gewaardeerd want door het vervangen van de helft van de accu’s van de zeven AED’s die we in beheer hebben (op de volgende locaties: Hippolytushoes, Voetbalveld, Zalencentrum Vita Nova, IJsbaangebouwtje, Gezondheidsplein (voorheen Dr. Muurling), Toornwerd en Westerwijtwerd) is er een behoorlijk gat in ons budget geslagen.

Geef gul dus voor een hartveilig Middelstum. Niet alleen in ons maar zeker ook in uw belang! En Johan, uiteraard hartelijk dank voor de faciliterende ondersteuning, inclusief lekkere bakjes koffie…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69