Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Marlies Entius

Naam: Marlies Entius 

Adres, Woonplaats: Edama 17 Uithuizen 

Leeftijd: 46 jaar 

Burgerlijke staat: Getrouwd met Jos. 

Beroep: Begeleider in de gehandicaptenzorg en daarnaast ben ik onlangs mijn eigen bedrijfje gestart, Edama kaas. Met de melk van onze Toggenburger geiten Corrie, Nel, Maria, Vera en Ellis maak ik heerlijke rauwmelkse halfharde geitenkaas (www.edamakaas.nl). 

Hobby’s: Kaas maken, bakken, koken, bootcamp, fietsen, wandelen en lezen. 

Lievelingsgerecht: Alles met geitenkaas natuurlijk! 

Mooiste film ooit gezien: Dances with Wolves. 

Mooiste sportmoment ooit: Onze kinderen zien voetballen toen ze nog klein waren. 

Mooiste boek ooit gelezen: De vliegeraar van Khaled Hosseini. 

Kijkt het liefst naar: Scandinavische detectives, op dit moment is The Bridge een echte aanrader. 

Beste popsong aller tijden: I’m so exited van de Pointer Sisters, daarbij kan ik niet stil blijven zitten. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Hoop ik nooit meer nodig te hebben. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Er zijn zoveel mooie plekjes maar als ik er toch een paar mag noemen: ons terras met uitzicht op de geiten en het Dingebos, terrein rondom de Menkemaborg en Arboretum Notoarestoen in Eenrum als in april en mei alle rododendrons bloeien.

Favoriet vakantieland: Heb ik niet. Op het moment met de zorg voor de geiten en het kaas maken is het sowieso lastig om lang van huis te gaan. Als ik wel in de gelegenheid ben, ga ik graag iedere keer weer naar een andere bestemming.

Mooiste stad: Ik ben meer een plattelandsmeisje, maar Parijs vind ik wel een mooie stad. 

Favoriete auto: Maakt me niets uit, als het maar rijdt. 

Waar heb je spijt van: Dat is zo’n nutteloze emotie, leer van je ervaringen en volgende keer beter. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Reizen met de Transsiberie Express. 

Droomvrouw/man: Heb ik al. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Alleen als er brand uitbreekt.

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van onze 4 kinderen en het halen van mijn rijbewijs. 

Dieptepunt uit het leven: Het moment dat mijn man Jos ziekte van Lyme kreeg. Wat zo’n klein tekenbeestje kan aanrichten, niet te bevatten. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Mijn buurvrouw Giny Gangl die met heel veel liefde zorgt voor 8 meisjes in de puberleeftijd die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Daarnaast runt ze nog een cateringservice. Bewonderenswaardig hoe ze het allemaal doet.

Wat wil je verder nog kwijt: Hou je van geitenkaas, kom dan eens een kaasje bij me kopen. Ik kan de kaas ook bij je langsbrengen in Uithuizen, omliggende dorpen Uithuizen en in de stad Groningen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69