Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Kleintje Woodstock daverend succes! (Persbericht)

Helaas verregende het laatste uurtje Kleintje Woodstock in Middelstum maar ergens is dit ‘natuurgeweld’ ook de charme van een openluchtfestival. Met pijn in het hart moest de VVVM na het nodige onweergerommel als vergunninghouder uit veiligheidsoverwegingen het festival om 23.00 uur stoppen. Maar verder regende het alleen maar complimenten en loftuitingen richting de organisatie. Van te voren waren de verwachtingen al hooggespannen maar die werden ter plekke in het prachtige Asingapark nog eens overtroffen. En daarmee werd iets van de magie van de legendarische Woodstock-concerten in Amerika van vijftig jaar geleden in Middelstum nieuw leven ingeblazen. Met vierhonderd verkochte kaarten was het evenement een week van te voren al stijf uitverkocht.

Aan de voet van de statige Hippolytuskerk ontspon zich vanaf 17.00 uur een galavoorstelling waarin publiek en bands elkaar versterkten. Menig toeschouwer was verkleed naar het park gekomen en dat verhoogde de relaxte sfeer alleen nog maar. In de eerste uren was er een weerzien met oude en nieuwe Middelstummer muziektalent wat tot verrassende combinaties leidde. Gevolgd door optredens van The Music Boys, de in Middelstum geboren en getogen Harry Niehof en The Outtakes. Ook was er een Hippymarkt georganiseerd waarbij de inwendige mens niet werd vergeten. Toen de schemering inviel kreeg het Asingapark zelfs iets sprookjesachtigs, feeërieks over zich heen. De een zat rustig op een kleedje in het gras te luisteren, een ander trok de stoute dansschoenen aan. De uren vlogen voorbij en voor de echte diehards was er nog een afterparty in Zalencentrum Vita Nova.

De hoogste tijd dus om de man in wiens brein al dit moois zich anderhalf jaar geleden ontspon een quote te ontlokken. Als een van de organisatoren was Henk Medema een dag later nog danig onder de indruk van een prachtige avond: ‘Het was Middelstum op zijn best. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Echt love and peace, de hele avond. Geen wanklank gehoord. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wij als organisatie hebben gezorgd voor een mooie ambiance maar de aanwezigen hebben er een prachtig feest van gemaakt!’

Eerder had de organisatie al door laten schemeren dat wanneer de reacties op het festival enthousiast zouden zijn dat er dan zeer waarschijnlijk  een vervolg op deze avond zou komen. Wie weet kunnen we over vijftig jaar concluderen dat 31 augustus 2019 het beginpunt was van een prachtige muzikale traditie in het Asingapark van Middelstum…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69