Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Daniel Jansen over Schildersbedrijf Jansen Bedum

Daniel, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Ik ben Daniel Jansen, 44 jaar, getrouwd met Pia en trotse vader van zoon Mike (hij wordt binnenkort 22 jaar) en dochter Lisa (17). Beide kinderen wonen nog gezellig thuis. Ik ben, net als mijn vrouw, geboren in de stad Groningen maar woon inmiddels al weer dik 25 jaar met veel plezier in Bedum waarvan vijf jaar in Langs de Lijn. De rest komt ongetwijfeld wel in de volgende vragen naar voren…..

Je wist al op jonge leeftijd dat je schilder wilde worden?

Niet helemaal want als kleine jongen wilde ik vrachtwagenchauffeur worden, net als mijn vader. Ik ging dan ook regelmatig met hem mee op de truck. Maar daar mijn opa, oom en een neef schilder waren, trok ook dat vak mij wel. Na de lagere school ging ik naar de LTS en koos daar voor de schildersrichting.

Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad en die heel goed uitpakte. Na de LTS volgden nog enige jaren op de streekschool waar ik mijn gazeldiploma behaalde. Bij het bedrijf waar ik stage liep, kon ik na mijn diplomering direct aan de slag. Ik heb al met al drie bazen gehad waar ik de fijne kneepjes van het vak geleerd heb.

Inmiddels ben je al weer vijf jaar eigen baas?

Dat klopt en het was best wel een spannende stap hoor waar ik wekenlang goed over na heb gedacht. Toen ik nog voor een baas werkte, kreeg ik regelmatig van tevreden vrienden, maar ook van klanten waar ik kwam, te horen waarom ik niet voor mijzelf ging beginnen. Die tips lieten mij niet meer los.

En zo gaat Jansen Schilderwerken al weer zijn 5e jaar in. Ik ga alle dagen vol schildersplezier en passie aan de slag en neem niet eerder afscheid van een klant voordat hij of zij 100% tevreden is. En dat tegen een scherpe prijs. Iets wat zich langzaam maar zeker terug betaalt want het klantenbestand neemt gestaag toe.

En niet alleen de particulier kan bij je terecht?

Nee, bedrijven weten ons steeds beter te vinden. En de eerste instellingen dienen zich aan. Dat is misschien ook niet zo verwonderlijk want in de loop der jaren hebben we ons ontwikkeld tot een allround schildersbedrijf dat benaderd kan worden voor binnen- en buitenschilderwerk, sauswerk, houtrot en periodieke controles. Daarbij kan Jansen Schilderwerken ook als winterschilder worden ingezet.

De overname van het klantenbestand van schilder Zwerver was een mooie impuls toch?

Absoluut, dat doet iemand niet zo maar. Dat gaat op basis van vertrouwen en ik doe er alles aan om dat vertrouwen niet te beschamen. Ik denk dat ik inmiddels met zo’n 50 tot 70% van het klantenbestand contact heb gehad sinds de overname die op 1 januari 2018 plaatsvond. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Je hoeft al het werk niet alleen te doen?

Door de overname van het klantenbestand van Zwerver kon ik het werk niet meer alleen aan. Gelukkig heb ik in Harry een schilder gevonden die dik twintig jaar schilderservaring met zich meebrengt. Daarnaast zit Pia ook in het bedrijf en zij houdt zich onder andere bezig met de administratie en het boekhouden. Dit naast haar werk in de gehandicaptenzorg.

Wat is je meest bijzondere project geweest?

Ha, dat krijg je niet te horen. Want voor mij is elke klus bijzonder. We moeten ons elke keer opnieuw voor de volle 100% bewijzen. Wat zeker een mooi aspect van het vak is, zijn de tevreden klanten die met een blij gezicht zeggen dat ze de volgende keer weer bij ons komen. Van ons schilderwerk wordt een huis of bedrijfspand zichtbaar mooier. Daar word je zelf ook blij van. Wederzijdse tevredenheid, daar gaan we voor.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten uit je schilderscarrière tot dusver?

Dieptepunten heb ik niet beleefd, daar kan ik heel kort over zijn. Nee, ik heb ook geen ongevallen of tegenvallers gehad. Het voor mijzelf beginnen is een absoluut hoogtepunt geweest, zeker omdat het zo goed heeft uitgepakt. Ik ben trots op wat we nu bereikt hebben. Begin dit jaar heb ik een steiger en aanhanger aangeschaft om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Dat soort ontwikkelingen beschouw ik ook als hoogtepunten.

Heb je nog leuke verfanekdotes?

Harry en ik waren eens bij particulieren aan het verven die net een kleine puppy hadden gekregen. En dat was wel een ondernemend beestje want toen we in de pauze onze broodtrommeltjes wilden pakken, bleek tot onze stomme verbazing dat hij ze al leeggegeten had. Geen nood, de vrouw des huizes smeerde ter plekke nieuw brood voor ons…..

Bedum is voor jou ‘the place to be’ geworden?

Als woonplek zeker en onze kinderen zijn hier geboren en opgegroeid. We wonen prima in Langs de Lijn. Maar ik wil wel benadrukken dat we met het schilderwerk verder komen dan alleen Bedum. Naast de stad Groningen zijn we bijvoorbeeld veel op het Hoogeland actief zoals in Winsum, Onderdendam, Warffum enz.. We toeren de hele provincie door.

Nog tijd voor hobby’s?

Ik ben een fervent voetbalkijker, liefst thuis voor de buis, met FC Groningen als favoriete club. Daarbij mag ik ook graag leuke en gezellige dingen doen met het gezin, wat dat betreft ben ik een echt familiemens.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Ergens ben ik wel aan mijn nachtrust gehecht, zeker gezien alle drukte, maar als ik toch wat moet noemen dan kies ik voor een broodje frikandel.

Waar staat Schildersbedrijf Jansen over 10 jaar?

Ik verwacht dat we dan nog steeds een goedlopende zaak hebben met een tevreden klantenkring. En ik sluit meer personeelsleden niet uit want we hebben het momenteel hartstikke druk.

Wil je verder nog iets kwijt?

Mensen mogen altijd bellen voor vragen of advies, ik maak graag een vrijblijvende offerte. Bij ons bestaat ook de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Dan komen we jaarlijks langs om de staat van het verfwerk te inspecteren.

Neem gerust een kijkje op onze website www.schildersbedrijfjansenbedum.nl waarop je foto’s kunt vinden van projecten die we hebben uitgevoerd. Ook zijn we via Facebook te volgen: Facebook Schildersbedrijf Jansen Bedum. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69