Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Op goed geluk naar Bij de Molen is tegenwoordig een risico……

Een jaar geleden had ik nog nooit van Daan Vogelaar gehoord. Wel van Grand Café Bij de Molen natuurlijk. Die dankzij de korenmolen ‘Olle Widde’ op een niet te missen toplocatie ligt in Ten Post. Ergens halverwege de provinciale weg inderdaad die Groningen met Delfzijl verbindt. Facebook bracht ons met elkaar in contact en toen kreeg ik al het donkerbruine vermoeden dat Daan wel eens de nieuwe eigenaar van Bij de Molen kon zijn….

Afijn, vorig jaar december rolde er een leuk berichtje mijn inbox binnen met daarin de uitnodiging om eens langs te komen om te babbelen over de adverteerdersmogelijkheden op de website. En toen maakte ik dus kennis met Daan. De man met de vlotte babbel die je binnen de kortste keren thuis kan laten voelen in zijn domein. En voor dat ik er goed en wel erg in had was de website een nieuwe hoofdadverteerder rijker. Een mooi kerstgeschenk inderdaad. ‘Daan is wel van het doorpakken’, bedacht ik mij toen ik terugtokkelde naar Middelstum.

Inmiddels zijn we bijna al weer een jaar verder en is er veel gebeurd in Ten Post. Eind juli volgde met ‘The Fork Award’ een absolute bekroning. Bij de Molen is hiermee doorgedrongen tot de top 16 van beste restaurants in onze provincie. Een mooiere bekroning kun je je als team toch eigenlijk niet wensen?! Dus helemaal gerust was ik er niet op toen Miranda en ik op een vrijdag in de vakantie vanuit een impuls van Groningen naar Ten Post reden om daar te gaan dineren.

‘Het is nog maar half zes en ook nog eens vakantietijd. Dan hoef je toch niet te reserveren?!’ Aldus mijn partner, en daar had ze een punt. Maar toen we om 18.00 uur de ruime parkeerplaats opreden, krabden we ons wel even achter de oortjes. Wat een auto’s….. Glurend om het hoekie zag ik neef Arjan met zijn kompaan René al druk bezig in de keuken. Het water liep mij direct in de mond. Maar wat een drukte, bijna alle tafeltjes waren al bezet. We werden hartelijk begroet en na wat puzzelwerk konden we nog een plekje veroveren. Naast nog een stel uit Middelstum. Net als de vorige keer toen we naast een bekende en grote Middelstummer familie plaats mochten nemen.

De kaart werd gebracht en vervolgens waren we er snel uit. Ik ben niet echt van de verrassingen dus een Mosterdsoep met een Mixed grill was snel besteld. Mijn partner maakte het wat spannender. Die combineerde de Groninger land ham met een Duo van varken. Niet veel later hadden we het voorgerecht al te pakken. Direct viel de mooie wijze van uitserveren op waar Bij de Molen zich mee weet te onderscheiden. Niet met mijn soepje natuurlijk maar de Groninger land ham werd feestelijk gepresenteerd.

Datzelfde gold voor het hoofdgerecht. Je zou er bijna tegenop zien om het op te eten, zonde eigenlijk. Eerst maar even een fotootje schieten, tot ergernis van mijn partner maar het ging mij niet om haar maar om de bordinhoud. Daarna was het aanvallen en smullen geblazen. Ook met de bakjes patat, aardappeltjes, groenten en salades die er bij werden geserveerd. Na dit feestmaal konden we gelukkig nog net boe en ba zeggen. Dat moest ook wel want we zagen de bediening eerder al langskomen met van die lekkere borden met daarop het Proeverij dessert. Die verrassing moesten we ook nog even als toetje meepikken.

Dik twee uur later stonden we weer buiten. Met een heerlijk gevulde maag en een niet lege portemonnee. ‘Mokst der nog even een verhoaltje van?’, vroeg neef. Ik sloot niets uit. Alles zat dus mee. Of toch niet? Want ondanks de super bediening en entourage was er toch een soort van gemis. Veertien maand na een hectische overnametijd gunde Daan zich eindelijk even een (korte) vakantie. Het is hem gegund natuurlijk en wanneer u dit leest is hij al weer op zijn plaats. Als een kapitein koers houdend op een mooi cruiseschip in rustig vaarwater.

Gelukkig kreeg ik nog een mooie quote van hem: ‘Ga gerust je gang met het schrijven van een verhaal. Het komt op een goed moment want Bij de Molen is momenteel hot en booming gezien de enorme bezoekersaantallen die we draaien. We vragen ons af waar het plafond ligt. We zijn dan ook een trots team in een fijn bedrijf. Een paar mooie woorden voor onze koks en de bediening- en afwasbrigade zijn dan ook dik verdiend!’

En die mooie woorden gelden ook voor Daan zelf natuurlijk die de zaak in korte tijd naar zijn hand gezet heeft. Bedenk ik mij wanneer ik niet veel later moe maar voldaan thuis op de bank neerplof. Het was een mooie avond in Ten Post daar ‘Bij de Molen’. Maar ik ga de volgende keer wel even (ver) van te voren reserveren……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69