Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Marleen Noordhof, Witte Polo…

Een tijdje geleden reed ik op de A7 tussen Boerakker en Marum. Lekker onderweg in mijn trouwe Jeepie. Cruisecontrol ingeschakeld op 137 km/uur om  boetes te voorkomen. Terwijl ik op de linker rijbaan rijd zit er ineens een witte Polo achter mij te drukken. Er zitten 2 jonge kerels voorin en ze hebben blijkbaar haast. Ik kan niet naar rechts want het is één lange streep vrachtverkeer aan die kant.

Oke, dan maar even tijdelijk het gas erop. Ik trek door naar 145 km/uur, maar opvallend genoeg volgen de heren in de Polo niet. Ja hallo, bekijk het dan lekker even. Vrouw Noordhof word iets roppig en gaat rustig weer op de oude snelheid rijden. Nou, daar zijn ze weer hoor, ze lijken nu wat kwader als voorheen. Seinen met de lichten, de auto van links naar rechts sturen, je kent het wel.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik wat kinderachtig reageer. Want ik wacht nog even terwijl ik ondertussen al best wel naar rechts had gekund. Terwijl ze me eindelijk kunnen passeren zie ik dat ze op zijn zachts gezegd Totally Not Amused zijn. Ze lijken van alles te roepen, de bestuurder buigt zich zelfs kwaad over de passagier heen mijn kant op. Woest kijk ik terug, roep wat verwensingen die niet voor herhaling vatbaar zijn en kan me nog net inhouden om geen barbaarse handgebaren te maken.

Een paar minuten later blijkt dat dat maar goed is ook. Ter hoogte van de afslag Frieschepalen rijdt een meneer in een Volvo mak achter een auto aan. Een witte Polo met daarop duidelijk zichtbaar ‘Volg Politie’ in het achterraam. Bij het passeren kijken twee jonge mannen me woest aan. Ik lach mijn vriendelijkste lach. Oooooh, wat zullen hun handen gejeukt hebben om me van de weg te halen en me onder uit de zak te geven. Daar hadden ze stiekem wel een beetje gelijk in gehad……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69