Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De lokroep van de Belgische Ardennen…..

Nog even een paar daagjes doorbuffelen en dan is het eerst vakantietijd. En vakantietijd kent net als gezelligheid geen tijd. Maar voor die tijd is er nog wel even tijd om terug te blikken. Want ook de afgelopen weken gingen niet schoorvoetend voorbij. Ik loop derhalve mijn galerij op de mobiel nog even langs. Een mooie reminder om te onthouden wat er de afgelopen weken allemaal wel niet is gebeurd.

Zo stond ik tijdens een van de warmste dagen van het jaar ’s avonds heerlijk mijn luie zweet kwijt te raken op landgoed De Bont waar Kees zijn vers gemaaide gras aan het inkuilen was. Gelukkig voor hem niet zelf, daar is tegenwoordig hoogwaardig apparatuur voor. Aan ons de taak om de finishing touch te regelen middels wat autobanden gooien en zand kruien om de boel af te dichten. Echt veel tijd waren we hiermee niet kwijt.

Daarbij sommeerde Kees mij richting een van zijn schuren waar een koe druk bezig was om te bevallen van een kalfje. Een heel bijzondere gebeurtenis en leuk om dit eens van dichtbij te aanschouwen. Ook daar zijn tegenwoordig allerlei hulpmiddelen voor om een en ander in goede banen te leiden. Zo op het eerste oog had het kalfje alles goed verteerd hoewel ze wel aan de tengere kant was, aldus onze ervaren boer. Of is agrariër toch een beter woord?

Afijn, we waren weer een bijzondere ervaring rijker en togen de ochtend er op vol goede moed naar Pieterburen waar de Open Coffee Club plaatsvond op het terrein van de zeehondencrèche. Daar was ook wel het een en ander veranderd hoor. Een heuse Wadbelevingstuin rijker waarbij zelfs de getijdenstroom nagebootst wordt, inclusief mooie beplanting.

En een expositie met allerlei zooi afkomstig van Zoë. U weet wel, het containerschip dat een behoorlijk deel van zijn lading kwijtraakte aan het begin van dit jaar waarmee de Waddenzee nu maar mee heeft te dealen. Als een tikkende tijdbom onder water……

Vorige week vrijdag beleefde ik vervolgens een primeur. Ik bezocht met mijn overbuurman voor het eerst een opera. Een voetbalopera nog wel waarbij de teloorgang van de BV Veendam centraal stond. Of was het toch de veerkracht van de Veenkoloniën? Dat laatste is natuurlijk veel beter te verteren.

‘Veendammer wind’ heette de voorstelling en het spektakelstuk was zeker een bezoekje waard. Opera of geen opera, we waren weer een bijzondere ervaring rijker aan de Langeleegte. Het legendarische stadion van de BV Veendam waar de beide zittribunes nog fier overeind staan……

En zo hoefden we ons de laatste weken niet te vervelen. Want zaterdag bracht ons nog even naar Uithuizermeeden, naar het Beach Event. Ook altijd gezellig en vaak een weerzien met oude bekenden. Over mijn zondagmorgenstadsrentocht met Richard heeft u gisteren al het een en ander kunnen lezen. Groningen werd op heel andere manier verkend, belicht en besproken.

En nu? Nu sta ik aan de vooravond van een aftocht naar België. Want dit weekend vertrekken we naar haar Ardennen. Van te voren heb ik daar al de nodige enthousiaste verhalen over gehoord van mensen die er geweest zijn. Het moet er mooi zijn. Iets wat mijn partner kan bevestigen want zij ging er onlangs al op verkenning om dochter Derian te bezoeken die in die omgeving de nodige outdoorervaring opdoet. Zo kon ook haar verjaardag mooi meegepikt worden. Op ongeveer vijf uurtjes rijden vanaf Middelstum, kom je al in een heel andere omgeving terecht waar je mooi de boel de boel kunt laten.

Hopelijk kunnen we in een prachtige omgeving de nodige wandel- en klauterkilometers afleggen. En een zwoele avond begeleiden naar een verkoelende en verkwikkende nacht(rust). Om vervolgens lekker uit te slapen en uitvoerig te ontbijten. Kortom, de klok wordt uitgeschakeld de komende weken. Even geen verplichtingen, interviews en vergaderingen meer. Die bewaren we weer voor de augustusmaand.

Ik wens alle lezers dan ook heel veel vakantieplezier toe de komende tijd. Dichtbij en misschien wel wat verder weg. Hopelijk staat www.bert-koster.nl onder uw favorieten opgeslagen zodat u liggend in een strandstoel met een cocktailtje binnen handbereik af en toe nog even terug kunt lezen wat er in het  afgelopen jaar zoal gebeurd is in deze omgeving. Rust lekker uit en kom veilig terug!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69