Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Een dag met een gouden randje

Soms kom je er in de loop van de dag achter dat het toch wel een heel mooi en bijzonder etmaal is geweest. Een dag om in te lijsten, een dag met een gouden randje. Een dag waar je jaren later nog aan herinnerd wordt. Jongstleden zaterdag was zo’n dag. Dat besef kwam boven toen ik eens een rondje maakte op landgoed Schollema op Toornwerd. Toen ik aan het uitbuiken was van een heerlijke Klaas Everts Partycatering barbecue. Met de natuur in volle bloei en groei en een ondergaande zon maakte ik in gedachten een prachtig plaatje. Om het moment inwendig te vereeuwigen.

Om nu te zeggen dat het de hele dag hosanna was geweest, gaat veel te ver. Alhoewel de zon al vroeg uitbundig scheen en dus toog ik op tijd naar het voetbalveld om daar nog even te genieten van wat wedstrijdjes bij de jeugd. Simon herinnerde mij nog even aan mijn verslag van de uitwedstrijd tegen ZEC en hoe ik hem toen neergezet had. Daar hadden we vervolgens de grootste lol om. Maar ’s middags had hij de bal maar zo op de stip kunnen leggen toen een Zandeweerster speler de bal in het strafschopgebied met de hand beroerde. Ongetwijfeld per ongeluk of onkunde, maar toch. Het verlossend fluitje bleef echter uit.

Helaas verloren we deze wedstrijd met 1-4 waardoor het seizoen voor ons als een nachtkaars uitgaat. En dat was wel iets om ’s avonds op Toornwerd met de aanwezige selectiespelers en staf te bespreken. Zou het dan toch komen door de afwezigheid van laatste man Bayram die door pijntjes, vakanties en werkdrukte nu alweer de nodige wedstrijden heeft moeten missen? Wedstrijden waarin vervolgens met vaak ruime cijfers werd verloren waarbij de 2-11 tegen aanstormend kampioen VVS nog wel even blijft hangen.

Die gedachtes werden tijdens de bbq gelukkig naar de achtergrond verdrongen. Wat hebben we toch eigenlijk ook een selectie bedenk ik mij wanneer ik Technisch Directeur Mayco op de scootmobiel rond zie crossen. En wanneer voetballegende Koopman er op zijn fiets aan komt zetten. De voetbalschoenen al lang aan de wilgen gehangen maar nog steeds als vaste supporter aan ons elftal verbonden. Welk elftal kan de gebroeders Schollema opstellen, waarvan de jongste volgens onze TD ook nog eens twee gezichten heeft? Niemand inderdaad. En aan doctorandus De Bont de eer om dit select gezelschap te sturen. Soms als een kapitein op een zinkend schip maar toch.

Het leeftijdsverschil met de jonge Pool is welhaast schrijnend maar toch gedijt hij toch ook goed in dit gezelschap. En mooi ook dat de dubbel teruggekeerde Sjoerd deze middag weer een doelpuntje meepikte en daarmee enigszins onze eer redde. Mooie gedachtes rond het kampvuur. Helemaal toen de maan zich roodgloeiend door de hoge boomkruinen van het landgoed wurmde. Het perfect plaatje was compleet. Wat we toen nog niet wisten was dat we deze dag geschiedenis zouden gaan schrijven.

En met we bedoel ik natuurlijk niet de mannen van het vierde die ik bij Zalencentrum Vita Nova aan hun lot overliet. Ook Pool en Vaatstra konden mij bij de Brouwers niet van mijn missie afhouden. Want de Berkenlaan 7 werd mijn adres voor een memorabel anderhalf uurtje. Dat kwam niet door Madonna die er helaas niet veel van bakte. Maar des te meer door de performance van onze eigen Duncan die zijn Arcade schitterend vertolkt had. En dus volgden spannende minuten of hij zijn maandenlange nummer een positie bij de bookmakers ook daadwerkelijk in goud kon verzilveren…..

Niet dat ik een op en top Eurovisiesongfestivalman hoor. Ik had veel liever gezien dat Ajax de Champions League had gewonnen, dat is net zo onwaarschijnlijk. Maar ik was drie toen wij voor het laatst het Eurovisiesongfestival wisten te winnen. Met iets van Dingedong of zo. En even na enen was het 44 jaar later weer raak. Van die eerste keer weet ik dus helemaal niets meer. Maar deze avond/nacht zal ik niet licht vergeten, mede door de spannende puntentelling.

En stel dat het nog eens 44 jaar gaat duren, mochten we dit zoet nog eens mogen smaken. Dan lieve mensen, dan ben ik al 91 jaar en is het maar zeer de vraag of en in welke toestand ik op deze aardbol rondzwalk. Wat was het een bijzondere dag dus, zaterdag 18 mei 2019. De dag dat wij met 1-4 van ZEC 2 verloren maar het Eurovisiesongfestival wisten te winnen. En tussendoor de zon onder zagen gaan op Toornwerd…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69