Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De Klimaatgroep Hollandse Avond tijdens Sunsation

Wat zijn er de laatste tijd toch leuke Klimaatgroep Holland activiteiten die beschreven kunnen worden. Vooral op het gebied van sponsoring. Zo mocht ik vorige maand Thijmen Kupers en Suzanne Voorrips aan u voorstellen. Beiden Nederlands Kampioen op de 800 meter en beiden hebben het Olympisch vuur in zich branden. Ook is Klimaatgroep Holland in zee gegaan met een jong edoch groot tennistalent. Daarover misschien binnenkort meer nieuws. En de tafeltennissers van Klimaatgroep°Stars hebben voor het volgend seizoen twee eredivisiespelers aangetrokken. Daar kan in het najaar ook mooi even aandacht aan worden besteed. Maar in deze editie ruim baan voor de Klimaatgroep Hollandse Avond….

Sunsation

Ik kwam Harry Vaatstra tegen tijdens de VIP-avond voor sponsoren en genodigden tijdens de 31e editie van Sunsation. Nu hoop ik eigenlijk dat alle lezers direct weten dat Sunsation een muziekfestijn is in Middelstum dat maar liefst twee weekenden in beslag neemt. Met een Dance Event, met Back to the ’90 and ’00, met Great Piano’s waarbij naar hartenlust verzoeknummers kunnen worden aangevraagd (en dit jaar zelfs opgevrolijkt door LUV’) en natuurlijk als klap- en slotstuk de Klimaatgroep Hollandse Avond. Mede mogelijk gemaakt door, u raadt het al, de klimaatbeheersers uit Groningen.

Wanneer de vermaarde Hollandse Avond omgedoopt is tot de Klimaatgroep Hollandse Avond weet ik niet eens. Wat ik wel weet is dat de avond de laatste jaren een enorme vlucht genomen heeft en qua toeschouwerstroom verdrievoudigd is in een kleine tien jaar tijd. Vorig jaar was de avond op de dag zelf uitverkocht. Tijdens deze 31e editie was er voor die tijd al geen kaartje meer te krijgen. Een groter compliment kan de organisatie toch niet krijgen? Het festival is altijd perfect georganiseerd en verloopt veelal zonder incidenten. De mensen komen voor een feestje en krijgen dat vervolgens ook.

Tino Martin

Geen wonder dus dat Harry graag de naam van zijn bedrijf aan het evenement verbindt. Het bekt ook zo lekker hé, de Klimaatgroep Hollandse Avond. En voor deze editie toverde hij Tino Martin als tip uit zijn hoge hoed. Tijdens de VIP-avond blikten we nog even gniffelend terug op het feit dat ik nog nooit van Tino had gehoord. En dat terwijl hij na een uitverkocht optreden in de Ziggo Dome nu ook binnenkort het Olympisch Stadion in Amsterdam aan zijn voeten heeft liggen. En inmiddels heeft Middelstum en omstreken ook kennis gemaakt met dit fenomeen, wiens potentie nog hoger is dan die van Hazes sr.. Aldus Harry hé, ik citeer hem nu even.

‘Ik heb voor volgend jaar ook al weer een mooie artiest op het oog.’ Wederom een citaat van de directeur. En wel een die mij razend nieuwsgierig maakte. Maar hoeveel bier ik er ook in goot, het bleef bij een glimlachend stilzwijgen. Uiteraard blikten we nog wel even terug op de vorige editie. Toen het halverwege maart zo aller-vreselijkste koud was dat de Russische Beer zelfs op de loer lag. Deze was tijdens deze editie gelukkig in geen velden of wegen te bekennen.

Golden shower

Dit jaar beleefde ik persoonlijk een primeur. Ik mocht namelijk voor het eerst als vrijwilliger aantreden. En wel namens de Voetbal Vereniging Middelstum, als muntenverkoper tijdens het Dance Event. Ook een evenement dat stijf uitverkocht was. En dus was het enige uren stevig aanpoten om alle bezoekers op die manier te faciliteren dat ze makkelijk een hapje en een drankje konden kopen. Je maakt wat mee in zo’n wagen. Mooi en bijzonder om ook eens een kijkje vanaf de andere kant mee te krijgen. Over wat er allemaal wel niet komt kijken bijvoorbeeld om zoiets groots te kunnen organiseren.

Daar had ik tijdens de Hollandse Avond geen last van. Toen mocht ik gewoon weer plaats nemen aan de bar waar menig biertje verteerd werd. Het was zo druk dat ik Harry volgens mij niet eens gezien heb. Maar hij heeft vast genoten van de bomvolle feesttent. En rond kwart over een kregen we de ultieme beloning over onze hoofden uitgestort. Een golden shower vanaf het plafond vol met verdampt bier, condens- en zweetdruppels. Als ultiem teken dat we ook tijdens deze editie tot het gaatje gingen.

Natuurlijk zou dit voorkomen kunnen worden door in de tent een Klimaatgroep Holland klimaatbeheersingssysteem te installeren. Maar door de week gaan we weer voor een heerlijk binnenklimaat hoor. Want dit hoort er gewoon bij. Met hopelijk nog vele edities in het verschiet. Ik ben benieuwd wat we volgend jaar weer op de bühne kunnen verwachten. Voorlopig laven we ons in heerlijke herinneringen. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Middelstum is natuurlijk niet voor niets de bakermat van waaruit Klimaatgroep Holland is ontstaan…..

Columnpagina Klimaatgroep Holland

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69