Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Er mag weer gebotst worden!

Van 15 tot en met 18 mei organiseert de Vereniging Voor Volksvermaken Middelstum weer de jaarlijkse kermis. Voor het eerst sinds lange tijd mag de organisatie ook weer de botsauto’s verwelkomen, ongetwijfeld tot groot plezier van heel veel (jeugdige) bezoekers. De hoogste tijd om eens met kersvers VVVM-voorzitter Ernst Hulsebos te bellen…….

Hoe ziet het bestuur van VVVM er tegenwoordig uit Ernst?

We zijn momenteel een vierkoppig bestuur dat naarstig op zoek is naar een nieuwe, bij voorkeur, vrouwelijke bestuurslid. Dus mocht je nog belangstelling hebben, laat het dan gerust weten! Je wordt dan collega van Judith van der Laan die het secretariaat beheert, penningmeester Durk Sjoerd de Jong en algemeen bestuurslid Vincent Kamphuis.

Zelf ben ik vijf jaar geleden in het bestuur gekomen, samen met Vincent. Er waren toen nog maar drie bestuursleden over en de stekker ging er bijna uit. Toen zijn Vincent en ik er in gesprongen, we konden het niet verkroppen dat het voor de kermis einde oefening zou zijn. Iedereen heeft het tegenwoordig druk maar als iedereen nu wat doet op het gebied van vrijwilligerswerk, dan komen we als dorpsgemeenschap heel ver. Onlangs heb ik de voorzittershamer overgenomen van Janco de Winter die na vele jaren inzet afgezwaaid is.

We hebben weer botsauto’s op de kermis?!

Ja man, na jaren afwezigheid en een proces van bloed, zweet en tranen is het ons gelukt om de botsauto’s weer op de kermis te krijgen. Iets waarover we natuurlijk jaarlijks de nodige vragen kregen, wanneer die nou weer eens zouden komen en nu is het zover. Maar het is financieel een lastig verhaal om zoiets te realiseren. We hopen dan ook dat Middelstum en omgeving hier massaal gebruik van gaat maken. We zijn een van de weinige kermissen in Noord-Groningen, misschien wel de enige maar dat weet ik niet zeker, die van deze voorziening gebruik kan maken.

Daarnaast is de familie Veldhuis uit Zandeweer weer aanwezig met de zweefmolen en een snoepwagen dus we zijn ouderwets goed bezet. Daarnaast zijn we druk bezig om een goede horecavoorziening op of vlakbij de kermis te realiseren. En zaterdag 18 mei wordt het slotakkoord van dit feestelijke gebeuren in de bovenzaal van Vita Nova gevierd waar de allround cover-, top-100 en feestband 2Gift optreedt samen met DJ Thomas Visser. Voor ieder wat wils inderdaad!

Je bent ook nog eens marktmeester?

Dat klopt inderdaad, misschien is braderiemeester nog wel een beter woord. Voormalig bestuurslid Roelof van der Laan heeft mij hoogstpersoonlijk nog de fijne kneepjes van het vak geleerd. Er hebben zich nu zo’n dikke veertig standhouders gemeld, iets meer dan vorig jaar. We streven altijd naar de vijftig maar het valt niet mee om dit te realiseren. Mocht er nog belangstelling zijn om de braderie met een stand te versterken, meld je dan gerust. Deze vindt plaats op donderdag 16 mei.

Waar houdt de VVVM zich nog meer mee bezig?

We regelen ook het jaarlijkse optreden van de Rietzangers uit Usquert in het Hippolytushoes en participeren later dit jaar ook mee in de organisatie van ‘Kleintje Woodstock’ in het Asingapark en de feest- en lichtweek. Een druk jaar inderdaad voor ons als bestuur maar het is natuurlijk wel geweldig dat we Middelstum dit kunnen bieden. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze festiviteiten met ons mee te vieren en er een succes van te maken, te beginnen met de kermis. En dat mag ook zeker als bestuurslid. We hebben er weer zin in en duimen voor mooi weer. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69