Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Wim Helder

Naam: Willem Helder (Wim)   

Adres, Woonplaats: Bedum-Burchtplein, maar niet lang meer. De woningen worden binnen afzienbare tijd gesloopt. Ik woon hier graag, maar wil maar één keer verhuizen. Op zoek dus naar een nieuwe woning (zonder gras).

Leeftijd: 57

Burgerlijke staat: Getrouwd geweest met Lidwien en twee prachtkinderen: Dieuwke en Thijs en een fantastisch kleinkind, “Nova”. Momenteel alleenstaand en dat bevalt me prima.

Beroep: Publiekservice Groninger Forum en roosterzaken, met als standplaats hoofdzakelijk bibliotheek Vinkhuizen. Mooie afwisselende baan en fijne collega’s. Mensen helpen is het leukste wat er is.

Hobby’s: Muziek maken met Simpel Zat en andere vrienden/muziek beluisteren/concerten. Heb een hele ruime smaak maar mijn favoriet is Neil Young. Heb ruim 300 cd’s (bootlegs) van hem en het verveelt maar niet. Op 10 juli a.s. hoop ik hem weer te zien.

Lievelingsgerecht: Ik lust eigenlijk alles, maar vind zuurkool met gehakt, rookworst en spekjes erg lekker. Als ik op stap ben geweest, ga ik voor een vette hap. Vis vind ik ook erg lekker. Als iemand een recept heeft voor stamppot zoute haring, hou ik me aanbevolen.

Mooiste film ooit gezien: La vita è Bella/Die Brücke/Green mile/One flew over the cuckoos nest/The Shining en de Poolse bruid. Over het algemeen heb ik geen geduld voor lange films.

Mooiste sportmoment ooit: Die komen van Eddy the Eagle en Franz Krienbühl, daarnaast het doelpunt van Marco van Basten tegen Rusland in 1988 en Olympisch kampioenschap van de volleybalmannen in 1996.

Mooiste boek ooit gelezen: Ik zie boeken genoeg overdag. Lezen is dus niet het eerste wat ik doe als ik thuis kom. Ik lees alleen in de vakanties en dan graag Scandinavische detectives of waargebeurde verhalen. ‘Boven is het stil’ van Gerbrand Bakker vond ik een prachtige sfeer hebben maar de verfilming vond ik weer een groot drama. Heb vroeger ooit vijf boeken moeten lezen voor school, maar zelfs dat werden uittreksels. Het is een klein wonder dat ik in een bibliotheek werk.

Kijkt het liefst naar: Allerhande reportages (ook op YouTube), vooral archeologie en de Tweede Wereldoorlog heeft mijn interesse. Verder; sport (voetbal, volleybal, handbal en dameshockey). Daarnaast ‘kennisquizzen’. Mijn favoriet is ‘Met het mes op tafel’ en dan het liefst met Joost Prinsen.

Beste popsong aller tijden: ‘To close to heaven’ van The Waterboys.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Jezelf blijven, geen trucjes.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Noordpolderziel en Westerdiekshörn.

Favoriet vakantieland: Nederland is prachtig. Ik ga regelmatig naar mijn favoriete eiland Schiermonnikoog. Prachtig eiland/leuke mensen en ik voel me daar als een vis in het water. Noorwegen is sprookjesachtig mooi. Het is net alsof de Trollen er zo uit het bos kunnen lopen.

Mooiste stad: Grun. Je zou in plaats van met je hoofd vooruit eens met je hoofd omhoog moeten gaan kijken als je door Groningen loopt. Dan zie je pas hoe mooi Groningen echt is.

Favoriete auto: Huh….auto? Als het ding maar start, rijdt en remt.

Waar heb je spijt van: Ik heb nergens spijt van. Het loopt zoals het loopt/het gaat zoals het gaat. Alles is verleden tijd. Ik hoop nog lang nergens spijt van te hebben.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik zou graag nog een keer naar Ierland willen om cultuur te snuiven; Normandië om de geschiedenis van WO II en een keer naar Auschwitz.

Droomvrouw/man: Laat mij er maar lekker van dromen; althans van de vrouw. Marco Borsato heeft ooit per ongeluk één goede uitspraak gedaan. ‘De meeste dromen zijn bedrog’.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Broodje gerookte paling gaat er altijd wel in.

Hoogtepunt uit het leven: Beetje cliché misschien, maar de geboorte van mijn kinderen vind ik nog steeds het hoogtepunt. Er komen oerkrachten los bij de vrouw, terwijl ik een broodje pindakaas at en mee probeerde te puffen. In mijn volgend leven ga ik nooit meer mee naar een pufcursus trouwens.

Dieptepunt uit het leven: Het veel te vroege overlijden van mijn zus Janet.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Meinnard Polman / vriend van goud.

Wat wil je verder nog kwijt: Heb eigenlijk niets toe te voegen, was leuk om te doen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69