Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Jolanda Dijkhuis

Naam: Jolanda Dijkhuis 

Adres, Woonplaats: De Kamp, Bedum 

Leeftijd: Gevoelsleeftijd is nu om en nabij 32 en de rest mag je raden…… 

Burgerlijke staat: single 

Beroep: Dorpencoördinator Gemeente Het Hogeland/procesbegeleider (zelfstandig ondernemer). 

Hobby’s: Muzikant zijn bij De Bazuin Oenkerk (Fr), spelletjes spelen met vrienden, wandelen. 

Lievelingsgerecht: Ik vind van alles lekker van pasta tot eerappels mit lekkere jus, boontjes en een gehaktbal en alles wat er tussenin zit. 

Mooiste film ooit gezien: Dirty Dancing (sorry… guilty pleasure!) 

Mooiste sportmoment ooit: Poeh… daar vraag je me wat… maar ik vind muziek maken op het hoogste amateurniveau eigenlijk best wel een beetje topsport. En als ik dat mee mag tellen, dan denk ik direct aan de uitvoering met De Bazuin tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2014, met het stuk The Journey of the Lone Wolf.

We waren de absolute underdog en niemand had rekening met ons gehouden. In een bomvolle grote zaal van Tivoli Vredenburg werden we onverwachts Nederlands Kampioen. De slotnoot, het applaus, de ontlading in de band en de onvoorstelbare blijdschap: als ik de beelden weer terugzie, dan beleef ik dat magische moment weer helemaal opnieuw. 

Mooiste boek ooit gelezen: Alle boeken van Harry Potter, ik lees of liever nog luister, de hele reeks bijna elk jaar wel weer opnieuw. 

Kijkt het liefst naar: Spannende Skandinavische series op Netflix en met stip op 1 The Bridge. 

Beste popsong aller tijden: Purple Rain – Prince 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Ik doe niet aan trucjes… gewoon lekker jezelf zijn en plezier maken.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Als dorpencoördinator kom ik natuurlijk op de meest geweldige plekken in het Hogeland.  En alle dorpen hebben wel iets als je er wat intensiever mag zijn. Ik ben wel echt gek op het gebied zo rond Hornhuizen, Kleine Huisjes of Houwerzijl. En dichterbij huis vind ik een dorp als Onderdendam (een van de dorpen waarvoor ik mag werken) toch echt wel schitterend mooi. Maar goed, ik heb gewoon ontzettende mazzel dat ik dagelijks in dit mooie gebied mag werken.

Favoriet vakantieland: Vlieland……

Mooiste stad: Groningen, Londen, Kopenhagen 

Favoriete auto: Sinds kort een Volvo C30. 

Waar heb je spijt van: nergens van. Nooit spijt hebben van iets, je kunt er beter maar van leren. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Eigenlijk doe ik alles wat ik wil doen. Als ik een droom heb, probeer ik daar wel iets mee te doen als het even kan. 

Droomvrouw/man: Patrick Swayze 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Laat me maar lekker slapen, tenzij er brand is. 

Hoogtepunt uit het leven: De sprong in het diepe naar zelfstandig ondernemerschap. De beste stap die ik ooit heb gemaakt. En verder: tante zijn, spelen op Lowlands vorig jaar, een superleuk huis kopen aan De Kamp pal onder de Schaive Toren en het Bedum Broest Festival dat ik samen met een paar anderen heb mogen bedenken en organiseren vorig jaar! 

Dieptepunt uit het leven: Zonder enige twijfel het plotselinge overlijden van mijn vader op 52-jarige leeftijd. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Marco Veldman, een van mijn mede Bedum Broest-organisatoren. En vooral een echte rasmuzikant. Hij wil vast wel vertellen waar hij allemaal mee bezig is! 

Wat wil je verder nog kwijt: Ik zou het iedereen gunnen om keuzes te durven maken vanuit je intuïtie en je hart in plaats van je verstand. De veilige, zekere, rationele weg hoeft niet altijd de beste keuze te zijn voor jou. Als het goed voelt, spring in het diepe en ga ervoor!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69