Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Volop (nieuw) leven in de brouwerij bij Bakkerij Hoekstra Bedum

Dat moeten twee intensieve maanden geweest zijn voor de familie Jacobs, de eigenaars van Bakkerij Hoekstra in Bedum inderdaad. Allereerst was daar natuurlijk de uitermate drukke feestmaand december waarin alle zeilen bijgezet moesten worden om de ‘hongerige’ klant adequaat en op een originele wijze door de donkere dagen voor Kerst te helpen. Daarna stond januari in het teken van de geboorte van dochter Sofie Puck en in februari hing ik al weer aan de telefoon om allerlei nieuwe ontwikkelingen door te nemen. En die zijn er! Maar laten we eerst bij het belangrijkste beginnen…..

Sofie

Want op 25 januari werd Sofie Puck geboren, de tweede dochter van Wouter en Femke Jacobs. Na Fleur wederom een meisje dus. Uitermate gezond met alles erop en eraan. Iets om geweldig trots op en blij mee te zijn. En dat zijn ze dan ook. Gelukkig is het woonhuis boven de winkel inmiddels helemaal klaar en ingericht om dit tweede wereldwondertje van de familie Jacobs te bergen.

Nog even terugblikken op de drukke decembermaand

Toch nog even terug naar die drukke decembermaand. Want op het moment dat Sofie zich volop ontwikkelt in de buik van Femke is Wouter in de bakkerij druk bezig om alle Sinterklaas- en Kerstaanvragen te verwerken. Tussendoor werd uiteraard ook de Dickensmarkt voorzien van een gezellig kraampje. Met als gevolg dat de lichten in het bakkerspand aan de Kerklaan bij het Versplein bijna niet uit geweest zijn. Maar het geeft vervolgens ook weer een fijn gevoel wanneer je constateert dat al het lekkers de winkel uitvliegt.

Rustig uitbuiken richting Oud en Nieuw was er niet bij want op Oudejaarsdag moest men vol aan de bak om oliebollen te bakken en te verkopen waarbij een deel van de opbrengt bestemd was voor World Servant. Want in juli 2019 gaat een groep jeugd van de PKN kerk in Bedum naar Malawi om daar een school en enkele latrines te bouwen. En daar is natuurlijk veel geld voor nodig. Zowel de jeugd als Bakkerij Hoekstra kunnen terugkijken op een geslaagde oliebollen verkoopdag.

Geen broodverkwisting

December was ook de maand dat uw scribent op Twitter een bedankberichtje van Straatwijs las waarin Bakkerij Hoekstra hartelijk bedankt werd voor de wekelijkse schenking van zestig (!) broden aan het Open Hof, de dagopvang voor dak- en thuislozen in Groningen. En dat al jarenlang.

Wouter hierover: ‘Omdat de klant ook ’s middags voldoende keus in het broodassortiment wil hebben, ontkom je er niet aan dat er aan het eind van de dag brood overblijft. Door dit aan het Open Hof, maar ook aan Stichting Voedselbank Het Hogeland in Winsum, te schenken, krijgt dit brood alsnog een nuttige bestemming. Binnenkort gaat een gedeelte van het brood wat overgebleven is naar De Koffieleut in Bedum waar het de dag erop verkocht gaat worden. De Koffieleut is onderdeel van Zorgboerderij De Golden Rand. Ook weer een prachtige invulling voor het overgebleven brood waardoor een eventuele voedselverspilling nog meer gereduceerd wordt.’

Verbouwplannen

Maar het grootste nieuwtje moest nog komen. Want Bakkerij Hoekstra heeft plannen om dit jaar de winkel te verbouwen. Wouter: ‘De huidige winkelindeling stamt uit 2002. Het is dus de hoogste tijd voor een remake. We gaan voor een lichtere en frissere uitstraling en de strakke schapindeling wordt verruild voor een vrijere en speelsere looproute.’

‘Daardoor komt er ook meer ruimte voor onze koffiehoek. Dit is nu nog een kleine ruimte achter in de winkel maar we willen hier meer ruimte en een prominentere plaats in de winkel aan geven met een mooier uitzicht. Er wordt nu al veel gebruik van dit hoekje gemaakt om gezellig een kopje koffie met een broodje of een gebakje te nuttigen maar door de nieuwe opzet van onze winkel biedt dit stukje gezelligheid straks nog veel meer mogelijkheden.’

U leest het al, bakkersechtpaar Jacobs zit absoluut niet stil. Thuis niet en in de winkel al helemaal niet. Stilstand is immers achteruitgang en dat is iets wat niet in het woordenboek van Wouter en Femke voorkomt. En dus wordt er ook dit jaar volop geïnvesteerd om Bakkerij Hoekstra nog verder voort te stuwen in de vaart der volkeren. U bent en blijft van harte welkom om kennis te maken met de ongekende smaakmogelijkheden van een uitgebreid assortiment brood, koek, banket en vele speciale en lekkere, authentieke producten. Graag toe ziens….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69