Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Kegel & Partycentrum De Zeearend Zoutkamp

Twee jaar geleden beleefde ik een gezellige (schoon)familie zaterdagmiddag in De Zeearend in Zoutkamp. Het was kegelen geblazen, inclusief handicaps en een spannende strijd om een sorbet waardoor jong en oud zich prima konden vermaken. Vorig jaar bracht het pensionadogesprek met Gerrit Arkema mij terug naar dit prachtig plekje, gelegen vlakbij de haven van Zoutkamp. Hij bestiert deze uitgaanscentrum, waar altijd leven in de brouwerij is, nu al meer dan een kwart eeuw. Zelf is hij vaak in de keuken te vinden, partner Betty Rispens is als gastvrouw ‘het gezicht’ van De Zeearend geworden. ‘Zij is een echte mensenmens en vindt het hierdoor heerlijk om als gastvrouw te fungeren’, aldus Gerrit. Betty heeft ook warme woorden voor Gerrit: ‘Ik heb heel veel respect voor Gerrit en ben ongelooflijk trots op hem!’ Ze vullen elkaar prima aan dus.

Je kunt alle kanten op in deze kegel & partycentrum dat over meerdere zalen beschikt en ook een beetje een dorpshuisfunctie heeft. Door de week vinden de darters en toneelspelers hier hun thuisbasis. Maar je kunt er ook prima terecht voor (bedrijfs)feesten, partijen, bruiloften en kinderfeesten. Waarbij naast het kegelen ook Oud-Hollandse spelletjes gespeeld kunnen worden of de Karaoke-zangkunsten ten gehore kunnen worden gebracht. In overleg is heel veel mogelijk. Inclusief diverse mogelijkheden zoals gourmetten, barbecueën, koude en warme buffetten of een gezellige Zoutkamper hapjesavond.

De maandelijkse bingoavond, inclusief leuke prijzen, is berucht en elke maand is er ook een dansavond met een optreden van een aansprekende artiest. Melrose is in januari net geweest, binnenkort dient Snollebollekes zich al weer aan. Gerrit profiteert hiermee volop van zijn in café ‘Billeke de Beer’ opgedane horeca-ervaring. In de tachtiger jaren lukte het hem al om Vanessa, de Havenzangers en The Shorts naar Zuurdijk te halen. In Winsum wist hij vervolgens tijdens een feestavond De Kast te strikken die net doorgebroken waren met duizenden toeschouwers als gevolg.

Gezelligheid troef dus in De Zeearend waar lege beerenburgflessen dienen als kaarsenstandaard. Nieuwsgierig geworden? Gerrit en Betty staan u graag te woord: 0595 401515 of 0595 444111. Mailen kan ook, info@kegelhuis.nl. Meer weten over Gerrit Arkema, klik dan even op deze link ‘Pensionadointerview’

En neem ook gerust even een kijkje op hun website: www.kegelhuis.nl

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69