Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Aalf Aalfs, Sterren op het Hoogeland

Facebook bracht mij enige jaren geleden in contact met de in Groningen wonende Aalf Aalfs. Waarbij ik misschien aanvankelijk vooral getriggerd werd door de zin op zijn Facebookprofiel, ‘organisator bij Sterren op het Hoogeland’. Het gaat hierbij om een volledig verzorgd fietsarrangement in onze prachtige provincie waarbij de deelnemers op zoek gaan naar de ziel van het Groninger Hoogeland. En tijdens het pensionadoverhaal met hem eind vorig jaar, door hemzelf al grotendeels voorbereid, kwam ik er achter dat het geen toeval is dat juist hij dit mooie arrangement organiseert.

Want in het pensionadointerview valt het volgende te lezen: ‘Mijn toenmalige chef Stado van der Veen vroeg of de functie beleidsmedewerker toerisme iets voor mij was. Ik stemde toe. In die tijd kwamen diverse gesubsidieerde projecten los, mede gefinancierd met Europees geld. Met mijn persoontje in het vervolg als projectleider namens de acht Noord-Groninger gemeenten. Een kanosteigerproject, een Langs boerengoedfietsroute om maar iets te noemen en wat het meest succesvolle project zou blijken: de Ruige Route Hogeland. Met dit project hou ik mij nog steeds bezig maar nu onder de naam ‘Sterren op het Hoogeland’.

Aalf weet ook prima uit te leggen wat tijdens dit fietsarrangement centraal staat: ‘Deze ‘Sterren op het Hoogeland’ vindt plaats van mei tot en met september. Een zeer succesvol driedaags fietsarrangement dat begint in Stedum en eindigt in Bedum. Boordevol kunst, cultuur en gezelligheid. Met als belangrijkste onderdelen atelierbezoeken bij de kunstenaars Henk Helmantel, Francine Schrikkema, Jaap van Meeuwen en keramist Jan Mulder uit Onderdendam. De sterren als het ware.’

Iedere vrijdag staan in Stedum de fietsen klaar voor enthousiaste natuur- en cultuurliefhebbers om het Hoogeland van Groningen te gaan ontdekken. Het weekend staat bol van kunst en verrassende routes langs wierdedorpen, molens, akkers en graanvelden. Uiteraard is aan alles gedacht: lunches, diners, overnachtingen, ontbijten, bagagevervoer, inspirerende ontmoetingen en verrassende rondleidingen. Sterren op het Hoogeland is een volledig verzorgd, driedaags fietsarrangement.

‘De deelnemers krijgen naast de routebeschrijving een mp3-speler mee met daarop muziek, verhalen en anekdotes. Voor mij betekent dat vrijdags de gasten in Stedum op de fiets zetten, op zaterdag trekzakspelen in molen Eva in Usquert en op zondag de gasten weer uitzwaaien in Bedum. En tussendoor hun bagage vervoeren. De deelnemers overnachten in hotel Het Gemeentehuis in Usquert en in boerderij De Diek’n nabij Zeerijp.’

Op de mooie website www.sterrenophethoogeland.nl staat nog veel meer informatie en uiteraard prachtige foto’s. Wilt u meer weten over de organisator, klik dan even op deze link (‘Pensionadointerview’). Aalf is telefonisch te bereiken op 06-10706668. Mailen kan ook: info@sterrenophethoogeland.nl. Uiteraard is dit ook voor Noord-Groningers een unieke manier om hun provincie nog beter te leren kennen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69