Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Sieme Gerrijts, Goedemorgen met………

Als radioliefhebber zap ik elke ochtend naar m’n werk op mijn Iphone naar diverse radiostations. Sinds deze week wordt het even wennen want er hebben diverse verhuizingen plaatsgevonden. Vrijdag 23 maart 2018 maakte Edwin Evers bekend dat hij na 21 jaar stopt met zijn ochtendshow. De DJ zwaaide op vrijdag 21 december met een twaalf uur durende marathonuitzending af bij Radio 538. Dat was een grote schok in radiowereld. Want Evers was jaren de nummer een disc jockey in de ochtend. Meer dan een miljoen mensen luisterden naar ‘Edwin in de ochtend’.

Vanaf dat moment ging het balletje hard rollen in het radiowereldje. Welk station gaat de marktleider in de ochtend worden? Niemand minder dan miljardair John De Mol zag het helemaal zitten. De Mol is eigenaar van de stations 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10. Begin april maakte Gerard Ekdom bekend over te stappen naar Radio 10. De DJ begon in september bij de commerciële zender met de ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’. De eerste luistercijfers waren veelbelovend! Radio 10 wint in de ochtend aan marktaandeel. Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte volgden Gerard op in de ochtend bij Radio 2.

2018 was het jaar van het zinkend schip: 3FM. Een van de laatste oudgedienden Domien Verschuuren stopte in de ochtend bij het slecht beluisterde radiostation en stapte over naar Q Music. In oktober begon hij daar in de middag te draaien. Sander Hoogendoorn heeft de 3FM ochtendshow overgenomen. En dan Q: Mattie ‘Tesla’ Valk nam afgelopen zomer afscheid van Fien en Ingmar. Hij kreeg Marieke Elsinga ervoor terug. Sinds deze week proberen ze luisteraars te binden met het spelletje ‘Het geluid’. Elke dag maakt een luisteraar kans op 100.000 euro.

Giel Beelen zit nog (maar je weet het nooit met al z’n rare capriolen) elke morgen bij Radio Veronica. En Frank Dane (de broer van Robert Jensen) is sinds deze week de opvolger van Edwin Evers bij Radio 538. Veel nieuwe geluiden op de landelijke zenders! Vooralsnog kan ik nog niet kiezen. Ik denk echter dat Ekdom de strijd van de ochtendshows gaat winnen. Stond Radio 538 altijd op m’n werk aan, tegenwoordig zijn we al overgeschakeld naar Q Music. Ik kan niet wachten op de eerste luistercijfers eind januari…

Kortom: Evers zal gemist worden!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69