Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Een terugblik zonder cijfers….

Vorig jaar begon ik mijn eerste column van het nieuwe jaar vol trots met een cijfermatige terugblik op het vorige jaar. Een verhaal vol met cijfers over het aantal adverteerders en bezoekers. Maar het werd een van mijn minst bezochte verhalen. De kijkcijfers zijn sowieso een dingetje. De host die er zo maar mee stopte, een nieuwe website en op den duur een nieuwe teller. ‘Het heeft even zijn tijd nodig om zich in Google te settelen’, aldus de buurman. En als ik de cijfers van het tweede kwartaal vergelijk met die van de laatste dan heeft hij gelukkig gelijk gehad. Een betrouwbaar beeld over het hele jaar heb ik dus niet maar het loopt gelukkig nog steeds in de honderdduizenden. Wederom een mooi en geslaagd jaar dus qua kijkcijfers, omzet en aantal adverteerders.

Geen cijfers dus maar waar dan over te schrijven in de eerste blog van 2019? Dat mag toch niet zo’n probleem zijn om deze vol te krijgen. Want wat waren er weer een activiteiten in de kerstvakantie. Om in de kerstsfeer en stemming te komen eerst even naar Winterwelvaart in Groningen geweest. Onze provinciehoofdstad heeft een mooie binnenstad hoor, zeker wanneer alle schepen versierd zijn met lichtjes.

Vervolgens lieten we de pizza’s in Da Vinci goed smaken. Eerste kerstdag kachelden we weer naar stad om de film Bohemian Rhapsody te bekijken. Ik ging er zonder al te hoge verwachtingen heen maar achteraf beschouw ik dit bioscoopbezoek toch wel als een hoogtepuntje van de kerstvakantie. De film over het leven van Freddy Mercury is wat mij betreft een kijktip van jewelste. Zeker door de Live Aid bijdrage. Een vol Wembley stadion zorgde weer voor kippenvel.

Tweede kerstdag werd als altijd in Westerwijtwerd doorgebracht. De familie Koster, in omvang steeds omvangrijker wordend, beleefde er met elkaar een gezellige dag. Uiteraard was er eten en drinken in overvloed, kiloknallers waar ik nu nog last van heb. Dat wordt weer vele uren met Dusty wandelen inderdaad om al die Westerwijtwerder Welvaart er uit te wandelen.

De Kerstdagen waren nog niet verteerd of we togen al weer twee avonden naar Loppersum waar het zaalvoetbaltoernooi plaatsvond. Dat was de bedoeling althans. Maar onze eigen helden deden niet mee om een podiumplaats en de vrijdag in Vita Nova hakte er stevig in. Gezellig was het wel in Loppersum met Poolster als terechte toernooiwinnaar. Die vrijdag werd onze kennis over het afgelopen jaar getest in Zalencentrum Vita Nova. Vier Berkenlaanteams streden mee om de prijzen en team vier nam vanaf het begin de leiding.

Dat was te voelen ook want het gezelschap ‘Kees en Co’ bleef tot het bittere einde in de slipstream. De (champagne)ontlading was dan ook des te groter toen we ons consumptiekaartje mochten verscheuren. Het was gezelligheid troef dus en dat was die zaterdag ook wel te merken aan mijn lichaampje die weinig zin had om dingen te ondernemen. De gezelligheid was er trouwens ook bij het kerstklaverjassen en sjoelen bij de voetbalclub vlak voor kerst. Zeker door een recordaantal van zeventien sjoelers. Voor het eerst waren er bijna net zo veel brikgooiers als kaart(ver)gooiers op een avond aanwezig.

Snel door naar Oud en Nieuw. Want waar moest Oudejaarsdag doorgebracht worden nu na Tinus en Eke ook het Tuitman huiskamercafé op Fraamklap haar deuren gesloten heeft? Het werd uiteindelijk het Moarhoes in Westerwijtwerd. Off all places inderdaad. Nooit gedacht dat ik daar weer zou belanden op de laatste dag van het jaar maar ook daar aan het water was het gelukkig behaaglijk warm en gleden de talrijke biertjes lekker naar binnen. De mooie verhalen die ik daar hoorde zijn vast voer voor een latere blog.

‘s Avonds zaten we gebroederlijk bij elkaar in de oude (kleuter)school om 2018 uit te luiden en 2019 eendrachtig te verwelkomen. Ook weer ‘gezellie’. Daarna lekker naar de vuurwerkshow op het Concordiaplein waar honderden Middelstumers elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten.

Na zo’n gezellige dag komt ook de onvermijdelijke Nieuwjaarsdag die normaliter altijd tot watten in het hoofd leidt. Maar wijs geworden door de bubbels van vrijdag was dit dagje prima vol te houden. En nu, nu is het woensdagmorgen. Zo meteen heb ik mijn eerste afspraak van het nieuwe jaar alweer. En morgen de tweede. Dan nog even de nieuwjaarsreceptie van de VV zien te bedwingen en dan keren we langzamerhand weer terug in ons oude vertrouwde (werk)stramien. Het zijn gezellige dagen hoor, daar niet van. Maar ergens is het altijd ook een aanslag op het fysieke gestel. We waren er bij en hebben het weer gehad. Ik wens jullie allemaal een geweldig, gezond, sportief en welvarend 2019 toe met elkaar!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL 108306987B01