Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Olaf Kessels, mijn liefde voor muziek

Mijn liefde voor muziek is op relatief late leeftijd begonnen. Ik kan me nog heel erg goed herinneren dat ik het nummer “Meisjes met rode haren” uit volle borst meezong. Volgens mij was het midden jaren zeventig. Enkele jaren later verhuisden wij van Maastricht naar Winsum.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen op vele manieren naar muziek luisteren. Muziek kan je namelijk helpen als je vrolijk bent, verdrietig bent, rust zoekt of wanneer je in een rouwproces zit na het overlijden van een dierbare. Op school leer je vaak al de eerste liedjes. Liedjes die betrekking hebben op Sinterklaas of Kerst. Maar ook liedjes als “Altijd is Kortjakje ziek” of “Schipper mag ik over varen” zijn voor iedereen herkenbare muizekstukken. Tijdens de muziekles op de MAVO in Winsum zongen wij prachtige nummers zoals “Let it Be” en “The streets of London”. Daar kon ik enorm van genieten.

Op vrijdagavond luisterde ik altijd naar Curry en Van Inkel. Geweldig wat een mooi begin van het weekend was dat! Omdat ik geboren ben in 1971 kan ik zeggen dat ik de bandrecorder, radio, cassetterecorder, walkman, discman, platenspeler en CD-speler gebruikt heb om naar muziek te luisteren. Toen ik mijn eerste CD- speler kocht in 1989 heb ik direct 3 cd’s aangeschaft. Ik koos voor Dire Straits, Toto en Eros Ramazzotti. Nu gebruiken we allemaal Spotify. Dit was 10 jaar geleden ondenkbaar.

Concerten heb ik regelmatig bezocht. Met een bus vanuit Groningen naar Amsterdam om een optreden van The Rolling Stones bij te wonen. Een mooie happening met slecht geluid in de Arena. Jaarlijks bezochten we de Golden Earring tijdens Sunsation in Middelstum. Een enorme feesttent en het dak ging eraf. Wat speelden die mannen goed. Ik ben al jaren een groot fan van Level 42. Wat een band is dat met natuurlijk Mark King als leadzanger.

Nederlandstalig vind ik ook erg mooi. Doe Maar, Frank Boeijen, Marco Borsato, Andre Hazes maar bovenal De Dijk. Dat is mijn favoriete Nederlandse band. Begin december was ik bij het 49e concert van hen in de Oosterpoort te Groningen. Heerlijke muziek. Of ze nu “Mijn van straat geredde Roos” of “Dansen op de vulkaan spelen”, ik vind het allemaal prachtig. Met een biertje in je hand vooraan staan en lekker meezingen. Het mooiste nummer van hen is wat mij betreft “Kan ik iets voor je doen?”

Onlangs heb ik 2 personen gevraagd naar wat zij een mooi muziekstuk of lied vinden. Erica van Lente, tot 1 januari nog burgemeester van Bedum, vertelde mij dat ze graag naar Florence and the machine luisterde. Ik kende deze band niet. Evengoed als Hans Nijland, directeur van FC Groningen, The Washington Postmars noemde. Zo zie je maar dat mensen verschillende smaken hebben. Via de genoemde mars van Hans Nijland kom ik bij Night of the Proms. Klassiek ontmoet pop! Voor mij was dat de eerste kennismaking met klassieke muziek. Ik heb bijvoorbeeld Andrea Bocelli daar zien doorbreken. Wat een mooie stem heeft deze man.

Als ik alleen in de auto zit dan vind ik het fantastisch om via Apple Carplay mijn Spotify playlist te beluisteren. Dat zijn ook van die supermomenten. Wat ik persoonlijk mooi vind, is het feit dat ik een enorm brede muzieksmaak heb. Het leuke is dat je dit pas echt beseft als je gaat stemmen op de Top2000. Als ik mijn lijst bekijk dan realiseer ik me dat de diversiteit aan artiesten best groot is. Bruce Springsteen, The Eagles, Bon Jovi, Guns N’ Roses maar ook Madonna, Vitesse, Extreme en Roxette hebben mijn stem gehad.

Mijn wens is om ooit nog eens naar een concert van Bruce Springsteen te gaan. Ik denk dat ik niet meer te lang moet wachten. Als hij nog een keer naar Nederland komt dan moet ik deze kans pakken. Immers Bruce Springsteen loopt richting de 70 jaar. Dat muziek op diverse manieren ingezet kan worden bewijst ook weer het Glazenhuis welke weer aanwezig zal zijn tijdens de 9e Bedumer Winterloop. Steakhouse De Kleine Munt heeft ons de toezegging gegeven garant te staan voor de kosten.

Waanzinnig!! Hierdoor kunnen de 3 DJ’s, Alexander, Jacko en Peter weer 24 uur plaatjes draaien waarbij het geld volledig ten goede komt aan het Kanker Research Fonds. Via het Kanker Research Fonds kom ik bij mijn overleden vriend Jan van Dijken. Altijd zongen we Hotel California. Of het nu tijdens een gezellige avond bij de voetbalclub was, het Bedrijvenvoetbaltoernooi te Bedum of een warme zomeravond, er werd gezongen. Dat blijken achteraf enorm waardevolle momenten.

Mijn liefde voor muziek is een keur aan artiesten maar voornamelijk breed georiënteerd. Ik hoop dat u ook zo kunt genieten van muziek.

Ik sluit deze column af om u allen een liefdevol en gezond 2019 te wensen en kan het niet vaak genoeg zeggen: Vier het leven!

Olaf Kessels

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69