Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Trouwen met Brigitta Hollander op Ibiza!

Brigitta, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Ik ben Brigitta Hollander, 49 jaar en 28 jaar getrouwd met Arjen. Trotse moeder van twee zoons van 27 en 25 jaar die in Bedum en Groningen wonen. En dan hebben we hond Cash nog, genoemd naar de zanger Johnny Cash.

Ik ben geboren in Groningen, getogen in Hoogezand en sinds de begin 2000-er jaren wonen we in Bedum. Ik ben nog in het rijke bezit van beide ouders die nog niet zo lang geleden vijftig jaar getrouwd waren en heb ook nog een jonger broertje. En ik ben wedding planner op Ibiza inderdaad, de reden dat jij hier bent. Daarnaast werk ik ook nog zo’n 3 a 4 dagen (70%) in het UMCG.

Waar komt jouw voorliefde voor Ibiza vandaan?

Per toeval kwam ik tien jaar geleden met mijn man en jongste zoon plus vriendin op Ibiza terecht. Struinend op internet zag ik goedkope tickets in combinatie met een goedkoop appartement. En op de een of andere manier voelde ik mij er direct thuis toen ik vanuit het vliegtuig in de bus stapte. Ibiza is hip en jong, vertoont trekken van Sodom en Gomorra maar dat geldt alleen voor het zuidelijk gedeelte van het eiland.

Wij kwamen in het noorden terecht waar een heerlijke vibe en sfeer heerste te midden van vele fijne mensen. Het zit hem in de vijftig (kleine) strandjes, de wind, de geuren, de ondergaande zon, de variatie in landschappen, de vrijheid die ik op het eiland ervaar. Ik was direct verkocht. Wanneer je per toeval in een plaats beland vol met lallende Engelsen kom je er waarschijnlijk nooit meer maar dan heb je pech gehad. Ergens moet je Ibiza ontdekken en de tijd nemen om het eiland beter te leren kennen.

Tegenwoordig huur ik vaak kleinschalige Bed en Breakfasts bij mensen thuis die alles over hebben om het hun gasten naar de zin te maken. Ibiza is maar 45 km groot en vooral het zuiden heeft een grote aantrekkingskracht op de ‘Rich and famous’. Voor mij is het een magisch eiland, ik zou er bij wijze van spreken willen sterven…..

Dat leidde enige jaren geleden tot Ibiza Fairytale Wedding?

Ibiza Fairytale Wedding zag in 2015 het levenslicht. Het jaar waarin we 25 jaar getrouwd waren. We waren aan het brainstormen hoe dit te vieren. Een tuinfeest, met zijn tweeën naar Bali of toch iets anders voor al onze naasten en dierbaren? Het werd het laatste en we kozen voor Ibiza als plek om dit bijzonder moment te beleven. Iedereen zei ook direct ja, we zijn met achttien personen die kant op gegaan. Helaas was mijn schoonmoeder te ziek om mee te gaan, zij moest helaas thuisblijven.

Het werd uiteindelijk een fantastisch weekend. Ik had alles tot in de puntjes voorbereid wat betreft kleding, eten en de aankleding van de locatie. Arjen en ik knoopten er nog een week vakantie aan vast en toen is er onderbewust vast al van alles in gang gezet. Daarbij had ik inmiddels zoveel Nederlandse ondernemers leren kennen dat ik al heel veel connecties binnen boord had om ons eigen feestje moeiteloos op een bijzondere manier te kunnen vieren.

In het vliegtuig terug viel vervolgens het kwartje. Alle ideeën kwamen bij elkaar en Ibiza Fairytale Wedding was geboren. Door mijn baan in het UMCG hoef ik er niet fulltime van te leven en dus was het het proberen waard. Zelf hadden we een unieke beleving met zijn allen gehad, waarom zou je dit ook een ander niet gunnen? Gezellig eten aan lange tafels, een ceremonie tijdens de ondergaande zon, shoppen, zon, zee, strand…..

In juli 2015 heb ik mij in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Tijdens de trouwbeurs in Groningen in december 2015 had ik dankzij een stel uit Zwolle mijn eerste opdracht te pakken en zij zijn in september 2016 op Ibiza getrouwd!

Hiervoor heb je zelfs nog specifieke opleidingen gevolgd?

Eigenlijk zit het organiseren van jongs af aan in mijn bloed. Op de lagere school regelde ik al musicals en op de middelbare school kwamen daar de modeshows bij. Ik heb nog een tijdje een eigen zaak gehad en tijdens vriendinnenuitstapjes werd ik vaak aangewezen om de boel te regelen.

Toen ik bij de Kamer van Koophandel werkte, heb ik succesvol de opleiding tot evenement planning in Zwolle afgerond. Later volgde een thuisstudie wedding planning. Toen bleek dat ik met veel van de studiestof reeds in de praktijk kennis had gemaakt.

Je regelt als het moet nog veel meer dan alleen maar de bruiloft op Ibiza?

In principe zou ik alles van A tot Z kunnen regelen, tot in de kleinste details. Soms doe ik ook veel te veel en dat gaat dan uiteindelijk of ten koste van het bruidspaar of van mijzelf. Daarom leg ik van te voren alles goed vast in een contract. Zo weet men precies wat ze van mij kunnen verwachten en tegen welk tarief. De service kan ver gaan. Van uiteraard de locatie, de accommodatie, de spreker, de stylist, de ceremonie-invulling, het eten en het vervoer tot de bloemen en het boodschappen doen aan toe. Maar extra handelingen buiten het contract om, dat leidt vaak wel tot meerkosten.

Daarbij is Ibiza een magisch eiland waardoor soms volop geïmproviseerd moet worden. Een vliegtuig kan vertraging hebben, er kunnen problemen ontstaan met het vervoer, het weer kan tegenzitten enz., enz.. Ooit ben ik drie dagen aan het bellen, mailen enz. geweest toen bleek dat het pand dat ik gehuurd had, onverwacht verkocht werd. De nieuwe eigenaar zat niet op ons gezelschap te wachten en vindt dan maar zo snel eens een nieuwe accommodatie zo vlak voor het hoofdseizoen. Maar ook dat is gelukt.

Je bent zelf ook voor de tweede keer getrouwd op Ibiza?

Dat klopt inderdaad en van daaruit ontstond ook het idee voor Ibiza Fairytale Wedding. En zo kun je niet alleen op Ibiza je huwelijksceremonie laten voltrekken maar is het ook een ideale plaats om dit moment tijdens je 12,5, 25 of 50 jarig huwelijksjubileum te laten herbeleven. Arjen en ik kijken er in elk geval met prachtige herinneringen op terug.

Daarnaast werk je ook nog bij de UMCG?

Mijn baan als telefoniste bij de UMCG geeft mij de financiële stabiliteit om mijn eigen onderneming verder te ontwikkelen. Ik draai ook avond, nacht- en weekenddiensten. Het werk heeft ook als voordeel dat ik heel flexibel kan zijn, ik kan bijvoorbeeld zo een dienst ruilen met een collega als het moet.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten als weddingplanner tot dusver?

In principe zijn alle bruiloften die ik begeleid hoogtepunten. Maar de laatste was wel heel bijzonder. De verbintenis van twee vrouwen met in totaal 32 gasten was zo mooi en indrukwekkend dat ik zelf ook constant liep te janken. Soms valt alles op zijn plaats en dat is het mooiste wat er is….

Er is een bruiloft geweest die niet gesmeerd liep maar daar had ik helaas geen invloed op. Je kunt er misschien wel automatisch vanuit gaan dat de gasten zich 100% inzetten om het voor de bruidspaar tot een onvergetelijke dag te maken maar dat is niet altijd zo. Zo moest dit bruidspaar zelf de boodschappen doen en stonden ze op den duur zelfs te afwassen.

De spanningen binnen het gezelschap waren hoog opgelopen. Er zat ook van alles tegen met een vliegtuigvertraging, vervoersproblemen en zelfs een voedselvergiftiging. Ik had de bruid op den duur huilend aan de lijn en heb geholpen waar ik kon maar hier viel het hoge verwachtingspatroon helaas in het water.

Heb je nog leuke (trouw)anekdotes?

Vorig jaar heb ik zo’n mooie ceremonie beleefd. Een vrouw die voor de tweede keer getrouwd was wilde haar man bedanken voor alle steun en liefde die ze van hem had ontvangen. Bij de ceremonie waren in totaal acht mensen betrokken, ook de zoon van de man uit zijn eerste huwelijk. Samen met de vrouw hebben wij een mooie plechtigheid samengesteld inclusief een spreker met spirituele invloeden.

Zowel de man zelf als de overige familieleden waren totaal verrast en overdonderd. De man zelfs zo dat hij tot tranen toe bewogen was. Ook zijn zoon sprak nog enige mooie woorden. Deze Rotterdammer beleefde dus een topjaar want een paar weken eerder was zijn Feyenoord kampioen geworden…..

Bedum is voor jou ‘the place to be’?

Ergens denk ik dat Bedum voor ons een tussenstation is, een ideale plek voor onze zoons om op te groeien. Inmiddels zijn we op elkaar aangewezen en met Abraham en Sara in zicht, begin je vanzelf over de rest van je leven na te denken. Geen flauw idee waar we terecht komen. Misschien blijven we wel in Bedum of we verhuizen naar elders. Ik mag sowieso graag reizen en we komen net terug vanuit New York. We zien het wel…

Nog tijd voor hobby’s?

Ik ben onlangs door de gemeente Loppersum gevraagd om Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te worden en wordt op acht november tot BABS beëdigd door de rechtbank. Er waren een aantal BABS gestopt, eigenlijk is alleen Loeki Ennik nog actief. Het lijkt mij heel leuk om te doen, we zien wel wat er van komt. Na de herindeling van 2021 wordt het werkgebied alleen maar groter. En naast het reizen mag ik ook heel graag sporten, fitnessen bijvoorbeeld.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Ik heb vaak late diensten en werk soms ’s nachts. Laat mij maar rustig slapen wanneer ik eenmaal in bed lig.

Waar staat Brigitta Hollander over 10 jaar?

Misschien wonen we dan wel in buitenland. Maar ik hoop dat ik nog veel mensen gelukkig mag maken als weddingplanner. Het liefst op Ibiza natuurlijk!

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik stel mij graag beschikbaar wanneer mensen iemand zoeken die hun bruiloft wil regelen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Of wanneer iemand een BABS zoekt natuurlijk. En ook voor een ceremonie om een bruiloft opnieuw te beleven of te vieren kun je prima bij mij terecht. Van heel dure tot goedkopere plechtigheden, de mogelijkheden zijn legio. En wil je mij als wedding planner op Ibiza inzetten, check dan gerust mijn website voor aanvullende informatie: www.ibizafairytalewedding.com. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69