Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Brouwers vier jaar later, volop nieuwe ontwikkelingen!

Als Esther Goedhart je op een maandag in haar eetcafé Brouwers in Middelstum ‘ontbiedt’ dan weet je dat er wat aan de hand is. Goed, het vierjarig jubileum komt er aan maar doorgaans vindt ze het niet zo prettig om in het middelpunt van de belangstelling te staan. En dus toog ik nieuwsgierig naar Brouwers om eens te polsen wat ze wel niet te melden had. En ik werd niet teleurgesteld in mijn verwachtingspatroon. Want ergens gaat de bedrijfsvoering op de schop, zonder dat dit tot een identiteitsverandering leidt. Dat vraagt natuurlijk om een grondige uitleg!

Mathilde Schipper

Esther steekt van wal: “Wij krijgen het in Brouwers steeds drukker. Regelmatig mogen we op een vrijdag of zaterdag zo’n zestig a zeventig gasten verwelkomen. En dat is natuurlijk hartstikke fijn. Maar dat betekent wel dat ik op zo’n dag al vanaf 13.00 uur bezig ben en dan kan het maar zo gebeuren dat ik het klokje rondwerk. En ik heb natuurlijk ook nog twee geweldige dochters die hun moeder graag wat vaker willen zien. Ik kreeg steeds vaker het idee dat ik wat moest doen om mijzelf te ontlasten. Daarbij kan ik natuurlijk ziek worden of in de lappenmand terecht komen. En dan is het fijn dat je op iemand terug kan vallen.”

“Vandaar dat ik besloten heb om een fulltime horecatopper in dienst te nemen. Het gaat om Mathilde Schipper uit Uithuizen. Ergens geloof ik dat haar roots of die van haar ouders in Middelstum liggen. Ik ken haar via mijn zuster die tot voor kort zelf een horecazaak had. Mathilde werkte voor haar en ik had haar al een paar keer ‘in actie’ gezien. Toen had ik al zoiets van, ‘die moet ik hebben!’. Mathilde kan prima in de keuken uit de voeten maar draait haar hand ook niet om voor een bardienst of voor het meehelpen in de bediening. Multifunctioneel inzetbaar dus. Ik denk dat ze hier prima past. Een stoere meid die niet op haar mondje gevallen is en een voorliefde voor motor rijden heeft.”

“Ze gaat op 1 november in Brouwers beginnen. Zodra ze ingewerkt is, kan ik wat flexibeler zijn en bijvoorbeeld om 17.00 uur starten in de bediening. Dit geeft mij ook de mogelijkheid om andere dingen op te pakken. Samen met Nienke van Dam en Rebekka van der Laan gaan wij dan met ons vieren volop in eetcafé Brouwers aan de slag. Waarbij ik ook graag wil dat mijn ‘maatjes’ in de keuken Peter van Dam, Daan van Zalm, Olaf Zomerdijk en Minke Lalkens (op afroep beschikbaar in de bediening) in het verhaal worden opgenomen. Samen vormen we team Brouwers. Door deze nieuwe constructie hoeven we in de zomervakantie de toko ook niet meer twee weken te sluiten.”

Nog meer ontwikkelingen

Nog maar nauwelijks bekomen van deze mededeling, kom ik tot de conclusie dat we nog lang niet klaar zijn. Want er volgen nog enige nieuwtjes. Brouwers gaat namelijk vanaf 6 november ook op de dinsdag open. Er is een dinsdaghap, uiteraard aangeboden voor slechts €9,95, en je kunt er net als op de rest van de geopende dagen gezellig wat eten of eten ophalen. Vanaf donderdag gaat dan de nieuwe weekaanbieding in.

En doordat Esther op de zaterdag wat later kan beginnen is er ook ruimte om langer door te gaan. Wat inhoudt dat Brouwers op zaterdag weer tot 02.00 uur geopend is. Het cafégedeelte wordt dus weer ingevoerd inclusief een heuse borrelkaart waardoor bijvoorbeeld een bittergarnituur, nacho’s, cowboyvlees of panini’s kunnen worden besteld. Oude tijden herleven inderdaad. Daarbij komt er een nieuw kassasysteem waardoor de bestellingen ‘mobiel’ opgeslagen worden in de hoofdkassa waarna er automatisch een bestelbon in de keuken uitrolt. Dit vermindert de kans op fouten.

Ik heb moeite om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden. En komt er tegenwoordig op de laatste zondag van de maand ook geen bandje langs om te spelen? Esther: “Dat klopt helemaal, we hebben gisteren net de primeur gehad. Het was direct een succes, ik had niet gedacht dat het de eerste keer al zo druk zou zijn. Vele toeschouwers bleven na die tijd ook nog eten dus het was de hele dag volle bak. Ik heb inmiddels tot en met februari bandjes weten te boeken die optreden van 16.00 tot 18.00 uur.”

4 jaar Brouwers!

Wat een ontwikkelingen inderdaad. Brouwers Bruist! En om het vierjarig bestaan te vieren komen op zaterdag 22 december de Drugstore Cowboys naar Brouwers. Die avond is de keuken gesloten maar er kan wel kennis gemaakt worden met de nieuwe borrelkaart. Dus dat is alvast een datum die u mooi in de agenda kunt noteren. Waarbij aangetekend dient te worden dat Brouwers met de kerstdagen gesloten is. Wel kunnen voor die tijd op bestelling weer lekkere salades worden opgehaald.

Gespannen wacht ik of Esther met nog meer nieuws komt. Maar dat is gelukkig niet het geval. ‘Of ik spijt heb van de stap om met eetcafé Brouwers te beginnen? Nee man, het is alleen maar leuker geworden!’ En binnenkort mogen we dus kennis maken met Mathilde Schipper….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69