Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Jaarverslag VV Middelstum seizoen 2017-2018

Het was vlak voor Oud en Nieuw toen we in een zeer bedrukte stemming in de kantine van de voetbalvereniging bijeenkwamen. Enige dagen nadat we het tragisch nieuws van het overlijden van bestuurslid Theo Wilpstra hadden vernomen inderdaad. We waren in grote getale bijeengekomen om aan Theo de laatste eer te bewijzen. Toen ik eens naar de stand op de ranglijst keek werd mijn stemming zo mogelijk nog bedrukter. Middelstum 1 bungelde met zeven punten uit twaalf wedstrijden stijf onderaan. ‘Ik mag er vanuit gaan dat we nu als club het dieptepunt wel bereikt hebben’, dacht ik toen bij mijzelf…..

Het moet Theo als harde kern supporter van Middelstum 1 goed gedaan hebben dat dit sportief gezien ook daadwerkelijk het geval was. De eerste wedstrijd na de winterstop werd verrassend met 0-1 gewonnen van de toen virtuele nummer twee Sios. O-19 speler Thijs Oosterhoff kopte vlak voor tijd de in meerdere opzichten bevrijdende goal binnen. Het zou het begin zijn van een prachtige opmars waarin met behulp van, of misschien wel onder leiding van, veel O-19 spelers toch nog een 8e plaats in de competitie werd behaald. Scheidend trainer Raymond Scholtens kon met opgeheven hoofd naar zijn nieuwe club VVSV ’09 vertrekken. Frank Konneman heeft inmiddels zijn plaats overgenomen en combineert dit met zijn coördinerende werkzaamheden voor de jeugdafdeling.

In het kielzog van ons vlaggenschip speelde ook het tweede elftal zich in de slotfase van de competitie veilig. Een compliment voor trainer Jelte van der Kooi en begeleider René Huitsing is op zijn plaats want ondanks veel blessureleed en weinig punten wisten zij het moraal van hun mannen hoog te houden. Misschien mede ingegeven door een tussentijdse trainingskamp op Schiermonnikoog.

Middelstum 3 wist hun kampioensjaar geen goed vervolg te geven. Met een telkens wisselende en zeer krappe selectie werd de op een na laatste plaats bereikt. Dat was misschien ook wel de reden dat icoon Ronnie Medema zijn kicksen definitief in de wilgen hing. Ook bij de dames en Middelstum 4 geen opzienbarende prestaties, zij waren uiteindelijk terug te vinden in de middenmoot. Geheel tegen de traditie in was er bij de mannen 45+ en VR2 geen kampioenschap te vieren in het afgelopen seizoen.

Wat dat betreft had de jeugd meer succes. O-15 en O-13 wisten het felbegeerde kampioenschap binnen te halen en dit werd groots gevierd. Alle leeftijdscategorieën waren bezet, zij het af en toe zeer krapjes. Door onderling goed overleg tussen de leiders werd dit prima opgelost. We hadden afgelopen seizoen ook weer een meisjesteam die zich steeds beter manifesteerde in de loop van het seizoen en het ver schopte in de beker. En wellicht moesten O-9 en O-8 nog even wennen aan de nieuwe veldafmetingen. Gelukkig werd het digitaal wedstrijdformulier, mede door de inzet van techneut Frans de Bont, ook binnen onze vereniging een succes.

En met Frans slaan we ook direct een bruggetje naar onze vele vrijwilligers binnen de club. Zij zorgen er collectief voor dat ons sportpark zich nog steeds weet te verfraaien. Dat we een natje en een droogje kunnen krijgen. Dat wekelijks misschien wel tweehonderd leden de wei in kunnen in doorgaans schone en nieuwe tenues, dat er activiteiten gevierd kunnen worden waaraan de PR-cie dan weer de nodige positieve publiciteit kan geven., enz. enz.. Terecht werden alle vrijwilligers onlangs nog even in het zonnetje gezet tijdens de vrijwilligersavond waaraan ook onze geldschieters (lees sponsoren en club van 50 leden) aan deelnamen.

En al deze positiviteit heeft er misschien weer toe bijgedragen dat we inmiddels ook weer een volledig bestuur aan u kunnen presenteren. Want met Miranda Wieringa en Jarno Folkers binnen onze gelederen zijn we weer compleet. Onze dank gaat uit naar Jan van der Laan die ons uit de brand heeft geholpen toen penningmeester Gert van der Wal door verdrietige familieomstandigheden plotseling afscheid van het bestuur moest nemen. Dat was misschien wel tekenend voor het afgelopen seizoen waarin we ook opgeschrikt werden door het overlijden van oud-speler, oud-elftalleider en voetbalvader Pieter Holtman, het overlijden van ons erelid Sietze Goossen die in veel geledingen van onze club actief geweest is en het overlijden van supporter en jarenlange jeugdleider Frans Niemeijer.

Gelukkig weet onze voetbalclub in tijden van nood en crisis de rijen te sluiten en in volle saamhorigheid gezamenlijk door te gaan op nieuw ingeslagen wegen. Nee, zo’n seizoen als de vorige willen we liever nooit weer beleven. Maar toch ook hulde en dank aan al onze leden en vrijwilligers voor hun inzet en veerkracht waardoor we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69