Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Bijsterveld Bedrijfskleding Loppersum verheugt zich op de opening van hun nieuwe bedrijfspand!

Klaas Jan en Henriëtte, kunnen jullie jezelf in het kort even voorstellen?

Henriëtte: “Ik begin wel even. Ik ben bijna vijftig jaar geleden geboren in Losdorp, opgegroeid in Zeerijp om vervolgens in 2010 in Loppersum neer te strijken van waaruit we nu Bijsterveld Bedrijfskleding runnen. In 2010 ben ik vennoot geworden binnen het bedrijf en vervolgens in 2014 eigenaar, samen met mijn man Klaas Jan Bolhuis. Samen hebben we twee kinderen. Zoon Kor is negentien jaar en dochter Robine inmiddels al weer veertien.”

Klaas Jan: “Ook ik ben in Losdorp geboren en heb onlangs Abraham gezien. Ik ben dus in 2014 in het bedrijf gekomen maar bleef aanvankelijk ook nog  werken voor de afdeling inkoop van Energiewacht. We kregen het echter steeds drukker dus sinds 1 januari 2015 werk ik volledig voor Bijsterveld Bedrijfskleding. Net als Henriëtte met ontzettend veel plezier inderdaad.”

Bijsterveld Bedrijfskleding is op een bijzondere manier ontstaan?

Op deze locatie in elk geval wel. Want het had er in 2009 alle schijn van dat het pand verkocht was. En dus zijn we bijvoorbeeld ook in Ten Boer en Schildwolde op zoek geweest naar een geschikte kavel. In 2010 zagen we echter op Funda dat dit pand aan de Industrieweg in Loppersum weer te koop werd aangeboden. Toen waren we er als de kippen bij om de woning te kopen. Bijsterveld Bedrijfskleding met een vaste verkooplocatie was geboren.

Aanvankelijk hadden we de beschikking over een kleine showroom van vijftig m2 met slechts enige merken in kleine hoeveelheden uitgestald. Maar we maakten direct vanaf het begin een enorme groei door. Zo zijn we nog naar het Duitse Krefeld geweest op zoek naar een borduurmachine maar we hadden het al snel zo druk dat hier helemaal niets van terechtgekomen is. Dit borduurwerk doen we via bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, dat werkt ook veel prettiger!

Inmiddels hebben jullie een enorme klantenbestand opgebouwd?

Onze (schoon)vader had in tien jaar tijd een klantenkring opgebouwd die uit zo’n driehonderd adressen bestond. Hij deed de verkoop van bedrijfskleding er dan ook bij, naast zijn gewone baan. Inmiddels bestaat ons klantenbestand uit maar liefst 2500 adressen. De meeste klanten vinden ons door positieve mond-tot-mondreclame en uiteraard voeren bedrijven uit de provincie Groningen hierin de boventoon. We hebben als voordeel dat we eigenlijk alle sectoren wel van geschikte kleding kunnen voorzien. Denk hierbij aan de bouw, logistiek, zorginstellingen, transport, loonwerkers, schilders, ja zelfs adviesbureaus weten ons te vinden.

Het mooie hieraan is dat we een beheersbare groei hebben doorgemaakt. Hierdoor kunnen we het werk met veel plezier uitvoeren, inclusief een persoonlijke benadering. En dat betaalt zich terug. Zelfs de podoloog in het ziekenhuis stuurt zijn patiënten naar ons door omdat we ook de nodige tijd aan het individu besteden qua advieswerk…..

Wat verkopen jullie zoal?

De sectoren waaraan wij leveren zijn al benoemd en eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken qua bedrijfskleding of we kunnen het wel leveren. In alle soorten en maten en voor elke prijsklasse hebben we wel iets geschikts. Nee verkopen is er daardoor bijna niet bij. Mede ingegeven door onze grote showroom waarin ook persoonlijke beschermingsmiddelen zijn uitgestald.

Voeg daarbij het feit dat we veiligheids- en wandelschoenen in een ruim assortiment verkopen waardoor we zelfs de particulier kunnen bedienen. Maar dat laatste is eigenlijk niet de insteek, daarvoor hebben we andere ondernemers hier in Loppersum. En die sturen andersom ook mensen naar ons toe wanneer ze bijvoorbeeld stevige sokken moeten hebben. Zo helpen we elkaar dus.

De bedrijfskleding kan ook prima privé gedragen worden?

Onze bedrijfskleding wordt steeds modieuzer en heeft een dusdanige uitstraling dat ondernemers, werknemers of zzp-ers de kleding ook ’s avonds dragen wanneer ze bijvoorbeeld naar een vergadering of naar een (sport)vereniging gaan. Zij zijn vaak net zo trots op hun kleding als dat wij op de verkoop van deze materialen zijn.

Er is de laatste tijd enorm veel in en om het pand gebeurd?

Dat kun je wel stellen ja. De eerste plannen zijn in 2015 ontstaan. Een heel denkproces waarbij rekening gehouden is dat het pand over bijvoorbeeld twintig jaar ook in gedeelten verhuurd kan worden wanneer het ons niet lukt om een opvolger voor ons bedrijf te vinden. Vorig jaar na de bouwvakvakantie is er met de aanbouw van de nieuwe showroom begonnen. De ruimte beneden is hierdoor van tien bij vijftien naar vijftien bij vijftien meter gegaan. En de showroom boven bestaat maar liefst uit 256 m2. In 2010 was dit nog vijftig en in 2011 een kleine tachtig vierkante meter. Dankzij de verbouwing is de verkoopruimte dus meer dan verdrievoudigd. Het bijzondere is dat we tijdens deze verbouwing geen dag dicht zijn geweest.

Dat heeft als groot voordeel dat we onze producten veel uitgebreider uit kunnen stallen waardoor ze beter zichtbaar worden. Voorheen waren die hutjemutje op elkaar gestapeld. En beneden kunnen we veel efficiënter werken. Er is nu zelfs sprake van een in- en uitpakstraat die van een lengte van 2,5 meter naar 10 meter gegaan is. Daardoor kunnen we veel sneller werken inderdaad.

Zaterdag a.s. wordt de nieuwe bedrijfspand/showroom geopend?

Zaterdag 15 september is een dag waarnaar we lang toegewerkt hebben. Voor de officiële opening, die wij zelf om 15.00 uur zullen doen, zijn dan ook al onze leveranciers, relaties en klanten uitgenodigd. Ook voor de overige geïnteresseerden in Loppersum en omgeving die zich altijd afgevraagd hebben wat er bij ons toch allemaal gebeurt, staat een hapje en een drankje klaar. Tot 17.00 uur leiden wij u graag rond in onze bedrijfspand.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van Bijsterveld Bedrijfskleding tot dusver?

Van alles tussen een hoogte van 6.60 meter en 80 cm. onder het maaiveld. Klaas Jan: “Ik vond het een geweldig moment toen onze bedrijfswagen voor het eerst over de pas gestorte betonvloer kon rijden.”  Henriëtte: “En ik kon genieten toen de leveranciers van onze kleding boven bezig waren om alles op een nette manier uit te stallen.” Echt, deze showroom biedt ons zoveel mogelijkheden.

Eerst moesten we de leveranciers bij wijze van spreken aan het jasje trekken voor ze hierheen wilden komen, nu vragen ze er zelf om. Voeg daarbij de tevreden klanten en de leuke en dankbare reacties die we bij het afleveren van onze goederen krijgen en je merkt dat het voor ons alle dagen genieten is. Dat in combinatie met onze gezondheid en het feit dat we een leuke klantenkring hebben opgebouwd, maakt dat je met tevreden ondernemers praat.

Hebben jullie nog leuke (werk)anekdotes?

We zijn dus beiden in Losdorp geboren en onze namen staan zelfs naast elkaar in het geboorteregister. Een familielid van ons werkte vroeger op het gemeentehuis in Delfzijl. Toen we voor ons huwelijk een kopietje uit het geboorteregister moesten hebben, kon zij dit mooi regelen. Vervolgens bleek dus dat ze aan één kopietje genoeg had. Alsof het huwelijk jaren geleden al voorbestemd is geweest…..

Ach, we maken alle dagen wel grappige momenten mee maar vaak zijn hier klanten bij betrokken dus worden de verhalen al gauw te persoonlijk. We proberen van alle dagen een feestje te maken en dat lukt vrij aardig. Mede mogelijk gemaakt door het team wat we om ons heen hebben verzameld.

Loppersum is voor jullie ‘the place to be’?

Zakelijk gezien liggen we natuurlijk mooi tussen Appingedam, Delfzijl en Groningen. We zijn ook per spoor prima bereikbaar. We hebben inmiddels heel veel mensen leren kennen. Vooral Henriëtte, maar zij ging hier vroeger al naar de MAVO. Alle voorzieningen liggen op fietsafstand en er wordt veel in het dorp georganiseerd. Loppersum bruist inderdaad. Nee, we gaan hier voorlopig zeker niet weg.

Nog tijd voor hobby’s?

Werken is voor ons grotendeels hobby en dat is maar goed ook. Want we hebben de afgelopen acht jaren zo’n groei doorgemaakt dat de andere hobby’s er bij ingeschoten zijn. Henriëtte: “Zo mag ik heel graag creatief bezig zijn.” Klaas Jan: “En ik leef mij graag uit in de automatisering, zo heb ik bijvoorbeeld de software geschreven voor ons bedrijf. En nog niet zo heel lang geleden, bouwde ik websites. Gelukkig kan ik mij nog uitleven in het techniekteam van het Lopster zwembad.”

Waar mogen ze jullie ’s nachts voor wakker maken?

Laat ons maar lekker liggen. We slapen beiden goed en krijgen ons natje en drankje overdag wel. We zijn tevreden mensen die al de nodige wensen vervuld hebben zien worden. En we nemen regelmatig de tijd om er met ons tweeën of vieren op uit te trekken.

Waar staat Bijsterveld Bedrijfskleding over 10 jaar?

‘Op dezelfde plek dacht ik zo!’ En met beide beentjes op de grond. We hebben ons personeelsbestand uitgebreid waardoor we minder kwetsbaar zijn dan voorheen. Hierdoor kan ons klantenbestand gestaag groeien. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en genieten van de dagelijkse werkzaamheden.

Willen jullie verder nog iets kwijt?

We doen het niet alleen. Dit mooie bedrijfspand hebben we dankzij onze klantenkring en samen met het personeel opgebouwd. Dit maakt ons alle dagen blij. Kom dan ook gerust even langs zaterdag, mocht je nieuwsgierig zijn over wat hier allemaal gebeurt. Je bent van harte welkom!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69