Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Robert Swijghuizen

Naam: Robert Swijghuizen 

Adres, Woonplaats: Groensingel, Middelstum 

Leeftijd: 28 

Burgerlijke Staat: Samenwonend met Lisa Scholte, al ruim 4 jaar. 

Beroep: Allround medewerker supermarkt. Van leidinggevende tot bezorgen, van bestellen tot kassa draaien. 

Hobby’s: Brandweer (natuurlijk!), hier stop ik veel vrije tijd in. Ook mijn interesse in molens wat van jongs af aan er al in zit is nog steeds aanwezig. Daarnaast mag ik ook graag als scheidsrechter (amateur)wedstrijden fluiten. 

Lievelingsgerecht: De macaroni van mijn moeder. Je zou het eens moeten proberen….. 

Mooiste film ooit gezien: Films? Ik kijk echt nooit films… tot ergernis van. Doe mij maar een leuke pot voetbal. 

Mooiste sportmoment ooit: De bekerfinale FC Groningen – Zwolle in de Kuip. Samen met Lisa en een aantal vrienden een prachtig mooie dag gehad. Ik kijk nog regelmatig de beelden terug op YouTube. Kippenvel! 

Mooiste boek ooit gelezen: ‘Spoed en tegenspoed’ van Piet Stuive. Piet schrijft over zijn werk en ervaringen als ambulanceverpleegkundige.  Onderweg naar een spoedmelding krijgt hij zelf met de ambulance een ongeluk wat hem bijna het leven kost. 

Kijkt het liefst naar: Voetbal of een mooie politieserie. 

Beste popsong aller tijden: Satisfaction – The Rolling Stones 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Tja, dat moet ik Lisa eens vragen. Ik heb geen idee. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Mijn tuin. Een plek waar we samen veel zijn en ik veel tijd in stop. Ook de molen in Garsthuizen waar ik jarenlang gelopen heb is zo’n plek evenals Noordpolderzijl. 

Favoriet vakantieland: Spanje! We zijn beide erg verliefd op Spanje dan wel Mallorca. 

Mooiste stad: Groningen 

Favoriete auto: Onze Peugeot 107! Brengt ons echt overal naar toe. Zelfs als het snel moet.

Waar heb je spijt van: Het niet afmaken van mijn molenaarsopleiding. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Een mooie trip maken naar Amerika of Azië. Japan lijkt me echt fantastisch om een aantal weken rond te reizen. 

Droomvrouw: Daar word ik iedere ochtend wakker naast.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Iedereen verwacht natuurlijk een brandweermelding. Maar laat mij ’s nachts maar lekker liggen. Ik ben ooit vanwege een inbraakalarm op de zaak gewekt door twee agentes waarna ik in mijn onderbroek voor het raam een zaklamp in mijn gezicht geschenen kreeg. 

Hoogtepunt uit het leven: Dat zijn er gelukkig heel veel. Maar de ontmoeting met Lisa en het behalen van mijn brandweeropleiding springen er wel meters bovenuit. 

Dieptepunt uit het leven: Het verliezen van zowel dierbare familieleden als goeie vrienden. Ik heb het daar wel moeilijk mee gehad. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Freek Ruitenga, als er iemand positief in het leven staat is hij dat wel. 

Wat wil je verder nog kwijt: Pluk de dag!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69