Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Het gastenboek van Steakhouse ‘De Kleine Munt’, deel III

Het begint al een bijzondere traditie te worden om de mooiste krabbels uit het gastenboek van Steakhouse ‘De Kleine Munt’ aan het papier toe te vertrouwen en op die manier digitaal te vereeuwigen. Het gaat hier trouwens om een prachtig boek met zwarte kaft en in het begin nog maagdelijk witte bladzijden. Toch mooi dat de steakhousegasten überhaupt nog de moeite nemen om een pen vast te pakken.

Steeds vaker zien we de gasten tegenwoordig via de smartphone een likeje geven of een pakkende tekst bij een mooie, net gemaakte, foto zetten. Dit gebeurt vaak door met de vinger lettertje voor lettertje in te toetsen. Een tijdrovende bezigheid inderdaad, dan schrijft zo’n hanenpoot toch veel makkelijker weg? Want het valt niet altijd mee om de krabbel te ontcijferen. Een cryptogram is er soms niets bij. Maar dat mag de pret niet drukken, sowieso hartelijk dank voor de genomen moeite.

In deze derde editie het beste wat de jaren 2016 en 2017 op krabbelgebied te bieden had. Daarmee de ruimte biedend om volgend jaar terug te blikken op de tweede helft van 2017 en een groot gedeelte van 2018. Want gastenboek vier is al weer aardig gevuld, zo hoorde ik uitbater Klaver onlangs zeggen. Maar er is altijd ruimte voor een origineel krabbeltje hoor. Terugkerend vanaf de WC’s ziet u het boek rechts liggen. Wanneer u er heen loopt, links dus. Op die manier kan u tijdens de kleine of grote boodschap eens lekker nadenken over de boodschap die u aan de uitbater en zijn als altijd vriendelijk en gastvrije personeel achter wilt laten.

Hieronder dus een greep uit honderden berichten. Herkent u uw krabbel terug? Van harte gefeliciteerd met het schrijven van deze originele boodschap. U hebt er talent voor. Staat u er niet tussen? Probeer het dan gerust nog een keer. Hieronder in willekeurige volgorde, in alle mogelijke talen (helaas kon ik het Pools niet goed ontcijferen), de top 27. Soms komisch, hilarisch, ironisch en ontroerend tegelijk. Maar volgens mij altijd vanuit het hart (en volle maag) geschreven…..

De Spar was mij bekend…… maar het steakhouse was nieuw! Heerlijk gegeten en gedronken. Er gaat niets boven Sneek…. maar Termunterzijl mag er ook zijn…..

Het was té lekker!

Super essen, tolle Bedienung. Liebe GrüBe aus Münster.

Voor de 16e keer geweest en het blijft lekker. Ga zo door.

Uit-ter-muntend!

Normaal altijd aan de overkant voor vis maar dit was ook super!

’t Was eem wachten mor we kregen roseetjes en bier. ’t Vlees was best te vreten en de gruinte was overbodig.
Familie Zeur komt de oavond wel deur…..

Es was fabelhaft! GroBe Portionen, tolle Location.

Excellent food and service.

Het eten was heel lekker!!!! Maar wel een groot bord vol…..

Excellent food, lovely ambiance, exceptional alcohol.

Alsof een engeltje joe over tong hen pist het. Zo lekker…..

Altijd super hier! Greetje…..liet nog een scheetje….

Het dames waterpoloteam heeft hier heerlijk gegeten na het behalen van de kampioenstitel…..Eemsrobben!

Kast niet zo dicht op deur – vinger ertussen….

Aan de kant, moat bier hebben…

Nice atmosphere, wonderful food and friendly staff. Worth coming from Scotland to find this!

Hier hebben we de naam van onze nieuwe hond bedacht: LEO – Lief, Elegant en Onnozel.

Jaaaaaa, we waren er weer! De familie Klomp!!! Het wordt al een echte traditie om hier te komen onder een ‘valse’ naam. We waren met zijn 2-en maar eigenlijk met zijn 3-en. Alleen dat laatste weet nog niemand. Jullie hebben de primeur! Het was weer heerlijk…..

Was het maar kerst want dan komen we hier weer.

Verdikkie, kom hier nooit weer, groei helemaal dicht ZO LEKKER!!

Jammer van Raikkonen….. Groeten van je F1 vrienden.

De “De Boertjes” waren hier uit Westerwijtwerd. Lekker gegeten, Pietje waar was je zelf?!

Heel lekker. Megaschnitzel gehad, we passen amper door de buitendeur.

Wij hebben goed gegeten en de pepermuntjes waren ook heel fijn.

Twee dikke duimen omhoog voor jullie. Glutenvrij? Geen probleem! Jullie weten niet half hoe fijn dat is. Daar kunnen andere restaurants nog een hoop van leren!

’t Was skoftig lekker!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69