Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

bert-koster.nl, 2.0

Buurman Wim had soms slapeloze nachten over mijn website, zo vertelde hij laatst. Deze is ooit ontwikkeld met Joomla software en werd regelmatig geteisterd door zware cyber aanvallen. Dat kon nooit lang standhouden, was zijn heilige overtuiging. Maar het overzetten van Joomla naar het veel gangbaarder WordPress zou een zeer tijdrovende klus worden…..

Zelf heb ik ook wel eens slapeloze nachten maar dat komt niet door mijn website. Dat zal ongetwijfeld komen door het rotsvaste vertrouwen wat ik in de buurman heb. Mocht de website daadwerkelijk uit de lucht knallen dan zou één belletje genoeg zijn, zo dacht ik in mijn naïviteit altijd. Maar wanneer de website vervolgens weken uit de lucht zou zijn dan zou ik ongetwijfeld binnen de kortste keren met de handen in het haar zitten. En dat had buurman ook wel door….

Wim zou Wim niet zijn wanneer hij niet op zoek zou gaan naar een oplossing. En die heeft hij enige weken geleden gevonden. En zonder dat ik er goed en wel erg in had, en u dus ook, begon hij achter de schermen aan het opbouwen van bert-koster.nl, versie 2.0. Vorige week kwam de vraag of ik even tijd had om langs te komen. Ik keek mijn ogen uit toen ik het resultaat zag. Wim weet dat ik niet van de grote veranderingen ben en dus was hij dicht bij de basis gebleven. Maar toch had hij een aantal subtiele wijzigingen doorgevoerd.

Zo staan nu alle columns, of toch blogs, inclusief de gastcolumns, overzichtelijk bij elkaar onder het kopje columns. En hetzelfde geldt voor alle interviews. Bij dit onderdeel zijn ook de nieuwsflitsen en vluggertjes opgenomen. En zo kom je snel en gemakkelijk bij de laatste tien bijdragen voor alle onderdelen. Via het toegevoegde submenu kun je makkelijk bij alle verhalen van bijvoorbeeld Babbelen met Bert komen. Gewoon even op het icoontje klikken en alle verhalen per rubriek komen tevoorschijn. En aan de website is een zoekbalkje toegevoegd. Tik gerust een keer de naam van iemand uit uw omgeving in en ontdek of hij of zij ooit al eens een bijdrage aan de website heeft geleverd. Ook ideaal wanneer u gehoord heeft dat een bekende is geïnterviewd maar wanneer u niet precies weet waar op de website te zoeken.

Verder is het onderdeel ‘Actueel’ anders ingericht waardoor de laatste tien geplaatste artikelen ingezien kunnen worden. Ik zit er dan ook stevig over na te denken om hier ook de linkverwijzingen naar de vluggertjes en de nieuwsflitsen in op te nemen. Normaal had ik op actueel alleen de linkverwijzingen naar de interviews en blogs opgenomen namelijk. Verder staan de contactgegevens mooi overzichtelijk op elke pagina, je kunt doorklikken naar mijn zakelijk Facebookaccount en ook alle door mij geplaatste Twitterberichten zijn nog steeds te volgen. En wanneer je op een onderdeel drukt en er bovenin een foto verschijnt dan kun je hier op drukken en dan kom je op het bijbehorende verhaal, dit gebeurt at random.

Uiteraard hebben buurman en ik stevig gediscussieerd over de rol van de adverteerders. Voor mij onontbeerlijk omdat zij nu eenmaal mede mogelijk maken dat ik mij dagelijks op de website uit kan leven. En dus zijn de adverteerders en de Club van 25/50 leden in de hoofdbalk opgenomen en vind je onder mijn logo op elke pagina het kopje introductieverhalen van site adverteerders. Via de smartphone zie je inderdaad eerst de hoofd- + subhoofdadverteerders in beeld verschijnen maar door even naar beneden te scrollen kom je nu veel sneller bij het geschreven artikel uit. Dus toch een vertaalslag in snelheid zonder de prominente rol van de adverteerders te ondermijnen.

Uiteraard ben ik erg benieuwd naar wat u er van vindt. Positieve feedback of opbouwende kritiek worden uiteraard gewaardeerd. Want zonder lezers en adverteerders geen bert-koster.nl. Wie weet kunnen we iets met de aanwijzingen. En uiteraard wil ik deze column aangrijpen om mijn buurman nogmaals heel hartelijk te bedanken voor de geleverde inspanningen!! ‘Allemaal hobbywerk’, aldus Wim maar dan nog. We kunnen dankzij deze WordPress-versie wellicht iets beter de slaap vatten en hopelijk weer jaren vooruit!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69