Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

KGH 2018, Het jaar afsluiten met de directeur, noodstroom!

Het ‘dreigt’ een bijzondere traditie te worden. Om met Harry Vaatstra, directeur van Klimaatgroep Holland, het jaar door te nemen. In het begin waren er mooie kerstwoorden, later veranderde dit in terugblikken. Dat was ook dit jaar de bedoeling. Maar waar ik er vorig jaar achter kwam dat het weliswaar een goed jaar geweest was maar geen jubeljaar voor de binnenklimaatbeheersers uit Groningen was het dit jaar wel anders. Volgens mij is het er het hele jaar smoordruk geweest. Dat hoorde ik regelmatig van enige medewerkers, dat zag ik aan de vacatures en dat merkte ik toen ik Harry te pakken probeerde te krijgen.

Dat viel niet mee inderdaad. De ene keer stond hij op het vliegveld, de laatste keer vierde hij Sinterklaas met het personeel. Op een zaterdag inderdaad, door de week is er immers geen tijd voor. Maar hij beloofde de dag erop enige volzinnen op papier te zetten. Die weer een dag later, na eerst een offerte weggewerkt te hebben, inderdaad mijn mailbox inrolden. Zorg voor noodstroom, dat is de boodschap voor volgend jaar!

Noodstroom!

‘Dankbaar, dat zijn we en ben ik. En natuurlijk gaat het werk en het leven niet altijd even gemakkelijk over rozen, maar waar een wil is, is zeker een rozenpaadje vindbaar. Op heel veel zaken heb je invloed en kun je met de nodige positiviteit en visie, een doel stellen en bereikbaar maken. Maar er zijn ook momenten of gebeurtenissen die gewoon gebeuren omdat ze domweg gebeuren. Deze momenten of gebeurtenissen kun je handelen als je lekker in je vel zit, wanneer je balans en energie hebt. En het laatste is zoveel waard!

Dat lekkere, energieke gevoel, een soort van opgeladen accu met noodstroom, ja dit is zo belangrijk in het leven en in je werk! Want er gebeuren dingen waarvan je baalt als een stekker, waar je teleurgesteld door raakt, waar je totaal geen invloed op hebt. Maar dat zijn dingen die wel iets met je doen en waar je ongevraagd mee wordt geconfronteerd. Dan is de accu met noodstroom een heerlijke voorziening.

Zorg dus voor noodstroom. Zorg voor balans en creëer momenten in je leven die er toe doen, waar je echt iets aan hebt, waar je blij en positief van wordt. Stel je open voor een ander, kom eens uit je comfortzone. Zoek balans in je werk en privé, zo kun je de accu bijladen en een stootje verdragen.’

Bedrijfsdoelstelling

Zo, die zit. Momenten die er toe doen opbouwen dus. Niet alles tot later uitstellen. Een wijze les die ook ik in mijn oren heb geknoopt. Zou er nog meer in het mailvat zitten? Jawel, daar hebben we de bedrijfsdoelstelling al……

‘Ons bedrijf heeft ook een doel, een doel om een bijdrage te leveren aan een gezond leer- en werkklimaat. Dit om verdere verspilling van energie te voorkomen, om de uitputting van onze aarde te remmen. Dit doen we met overtuiging en met beleid. Consequent volhouden en zo nu en dan eens flink in de spiegel kijken of we als bedrijf nog op koers liggen! Het bevalt mij prima deze manier. Het is duidelijk, simpel en eenvoudig.

We laten ons niet overrompelen door de markt, maar proberen consequent en met de nodige vreugde koers te houden. De markt is hectisch, de wereld is hectisch. Zelf denk ik, de ontwikkelingen zijn nog nooit zo snel gegaan. De technologie gaat als een sneltrein en dat is mooi. Want het doet iets met ons allemaal, het geeft kansen en mogelijkheden. Maar wat is het lekker wanneer je als bedrijf weet welke koers je vaart en dat je je niet gek laat maken door al die vernieuwende technieken of laat beïnvloeden door de meest fantastische (lucht) kastelen!’

ALI-proof!

Je eigen koers bepalen dus en je niet gek laten maken door de markt. Dat is nog een boodschap om in de oren te knopen. En tot slot gunt Harry ons nog even een kijkje in de Klimaatgroep Holland keuken. Want wat houdt ALI-proof eigenlijk in?

‘Ik gebruik drie voorbeelden consequent uit de markt en maak gebruik van sterke merken die voor mij een voorbeeld zijn. Dat is allereerst Audi vanwege de hoge en consequente kwaliteit. Dat is vervolgens Lego, alles past en is koppelbaar. Én dat is tot slot Ikea, ik vind hun logistiek schitterend. Binnen ons bedrijf heet dit ALI en we proberen in alles wat we doen (produceren en of installeren) ALI-proof te zijn.

Wat toch een heerlijkheid om een bijdrage te mogen leveren aan de wereld. Maar zorg wel voor balans, creëer en geniet van mooie momenten. En zorg voor een opgeladen noodstroomaccu, zowel zakelijk als privé. Want je weet nooit wat de toekomst brenge moge. Ik wens iedereen heerlijke en goede kerstdagen en een heel voorspoedig Nieuwjaar toe!’

En daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten. Ga ALI-proof het nieuwe jaar in, inclusief een opgeladen noodstroomaccu….

Columnpagina Klimaatgroep Holland

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69