Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Peter Zuidhof duikt weer het Glazen Huis in voor de Bedumer Winterloop

Zes jaar was hij toen Peter Zuidhof in de toenmalige jeugdsoos The Rising Sun in Middelstum al druk aan het plaatjes draaien was voor de vrijwilligers die aan het schoonmaken waren. Ook niet zo verwonderlijk wanneer je bedenkt dat hij uit een zeer muzikale familie komt. Ouders, zusters, ooms en tantes, neven en nichten zijn bijvoorbeeld zeer actief (geweest) bij de plaatselijke muziekvereniging Concordia. En broertje Eling draait net zo makkelijk als zijn oudere broer menig feestzaal plat.

Op zestienjarige leeftijd mocht hij voor het eerst een avondje draaien in de kelder van The Rising Sun. Niet veel later nam hij ook met opvallend veel gemak de microfoon ter hand. Daarna werd hij een graag geziene DJ in discotheken en bars in de buurt. DJ Peter Zuidhof was geboren. En de DJ werd ook presentator toen hij een eigen radioprogramma kreeg bij Radio Midden Groningen. Ook in Moonlight was hij vaak te vinden, de bar-dancing in Middelstum waarvan hij ook nog twee jaar eigenaar was. We hebben het nu over de jaren 2004 t/m 2006.

Dit was toen al onderdeel van zijn eigen onderneming Disco-n-Action, Peter’s bedrijf dat in 2001 het levenslicht zag. Disco-n-Action is tegenwoordig uitgebreid tot een volwaardig entertainment bedrijf dat menig (bedrijfs)feest, zakelijk event, bruiloft of dorpsfeest weet op te vrolijken. En niet alleen door zelf te presenteren en plaatjes te draaien (de passie die 32 jaar geleden begon, is er dus op zijn 38e nog steeds) maar ook door de verhuur van allerlei materialen op het gebied van licht en geluid. Peter denkt ook op facilitair gebied met de mensen mee.

Waar je dan aan moet denken? Licht en geluid voor een beursstand, vergadering, congres of presentatie bijvoorbeeld. Maar ook voor een beamer, plasmascherm of een ander projectiemiddel kunt u prima bij hem terecht. Zelfs voor grote en professionele lichtshows draait hij zijn hand niet meer om. Disco-n-Action is net als zijn baas volwassen geworden en werkt nauw samen met diverse partners. Dit leidt tot mooie samenwerkingsverbanden, waardoor Disco-n-Action volledig kan ontzorgen. Bij het totaalplan hoort ook inrichting, aankleding, decoratie en organisatie. Ideaal, de klant heeft één aanspreekpunt, die alles van idee tot uitvoering begeleidt.

 ‘Die moeten we in het Glazen Huis hebben’, moet Klaes Hoekstra gedacht hebben. Eigenlijk heeft Karen Poelstra dit muzikaal wonder ontdekt want de Middelstumer Zuidhof komt al sinds jaar en dag in Oké Hairstyling voor zijn knipbeurten en werd dan ook samen met broer Eling door Karen gestrikt voor de muzikale opluistering van de knipmarathon. De marathon inderdaad die tienduizenden euro’s binnensleepte voor onderzoeksgeld tegen kanker. Tijdens de tweede marathon ontstonden ook de ideeën voor het Glazen Huis.

En met dit bijzondere project werd dus vorig jaar begonnen. Peter draaide samen met broer Eling en de Bedumer DJ’s Jacko Pol en Alexander van Dellen (www.avd-entertainment.nl) 24 uur achter elkaar plaatjes voor het goede doel. Hij kijkt hier met zeer veel plezier op terug. “Het was de hele tijd een gezellige drukte in en om het Huis. Deze dag staat mij nog zeer helder voor de geest. De opening door burgemeester Erica van Lente, de avondactiviteiten waaronder een pubquiz met Henk de Haan, de volleybalmarathon in de sporthal georganiseerd door een stel jeugdige en zeer enthousiaste volleybalsters, het kon niet op. En alles was via een livestream te volgen via www.bedumerwinterloop.nl.”

“Zaterdagmiddag waren daar natuurlijk de lopers en renners die volop geld binnen haalden. En tussen alle bedrijven door, werden er natuurlijk tegen betaling volop plaatjes bij ons aangevraagd.” Ook dit jaar is Peter Zuidhof weer in het Glazen Huis te vinden, samen met Jacco Pol en Alexander van Dellen. Zelf vindt hij dat eigenlijk niet meer dan logisch.

“De Bedumer Winterloop is een prachtig initiatief waar we graag aan mee werken. De organisatie bestaat uit een enthousiaste club mensen die er met hart en ziel heel veel tijd in steken en hiermee tot grootse dingen komen. Iets wat ook nog eens geweldig doorwerkt op de saamhorigheid in Bedum. Wat mij betreft stromen de verzoeknummers weer binnen! Tot ziens dus op het Versplein in Bedum. Op naar een nog grotere opbrengst dan het vorige jaar. Aan mij zal het niet liggen!”      

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69