Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Theo van Alst van Cars4all Bedum

Theo, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Dat kan wel even…. Ik ben dus Theo van Alst, geboren in 1969 (een goed jaar hoor), en inmiddels 48 jaar. Ik heb een passie voor auto’s en motoren en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In 1996 ben ik begonnen met een eigen rijschool en ik heb nu een drukbezocht universeel autobedrijf in Bedum. Ik ben al 29 jaar samen met Mirjan, waarmee ik twee kinderen van 12 en 9 jaar oud heb. We wonen al weer elf jaar in Bedum.

Altijd al een garage/autozaak willen hebben?

Nee, dit feit is mede ingegeven doordat mijn hobby, het restaureren van oldtimers, een beetje uit de hand begon te lopen. Ik was ook altijd al bezig met het onderhoud aan onze eigen auto’s van de rijschool. Ergens wilde ik wel uitbreiden maar dit was in mijn vorige woonplaats, Tinallinge, niet mogelijk. We hadden daar een eigen boerderij dat het nodige onderhoud vergde. Daar was je soms drie maanden per jaar mee bezig.

In 2006 hebben we de knoop doorgehakt en zijn we naar de Verbindingsweg nummer 31 in Bedum verhuisd. Dat was ook het jaar dat dit pand gebouwd is, we wonen bij het bedrijf. Van deze keuze heb ik geen spijt gehad.

Vanwaar de naam Cars4all?

Dit is min of meer uit een brainwave ontstaan. Nu overkomen dergelijke ingevingen mij wel vaker maar deze pakte goed uit. Ik wilde geen onderneming met daarin mijn eigen naam verwerkt. En dus was auto’s voor iedereen, of te wel Cars4all, een logisch gevolg….

Eigenlijk kan iedere bestuurder wel bij jullie terecht?

Uiteraard! Naast personenauto’s, repareren we ook oldtimers, campers, caravans en lichte bedrijfswagens. Hiertoe hebben we alle equipement en ‘diagnose’ apparatuur in huis. De laatste jaren zijn we ons o.a. gaan specialiseren in versnellingsbak- en motorrevisies. We verrichten daarnaast uiteraard APK-keuringen, klein en groot onderhoud, remmen- en aircoservice, banden- en wielenservice en 3D-uitlijn service.

Eind vorig jaar hebben we zelfs onze eerste, geheel op maat gemaakte camper afgeleverd. Deze voldoet dus volledig aan de wensen van de klant die de camper tot volle tevredenheid in ontvangst genomen heeft. Binnen niet al te lange tijd volgt camper nummer twee. Met al deze werkzaamheden hebben we het lekker druk! Mirjan en ik hebben drie medewerkers in vaste dienst en hebben daarnaast ook nog eens twee stagiaires aan het werk. We zijn dan ook een erkend leerbedrijf en vinden het belangrijk om onze kennis over te dragen.

Cars4all is dé bandenspecialist van het noorden?

Dat klopt en daar adverteren we dan ook dagelijks mee via een radiospot op de populaire Joy Radio zender. Met de online-bandenverkoop zijn we in het begin vorig jaar begonnen en in september is onze website hier op ingericht. Check hiervoor maar eens www.cars4all.nl/banden/ of www.debandenspecialist.nl.  Mensen kunnen via de website een keuze maken uit een enorm assortiment aan banden. Hiermee geven we als universeel autobedrijf tegengas aan gerenommeerde bedrijven zoals bijvoorbeeld  KwikFit, Profile en Euromaster. Door rechtstreekse leveringen kunnen we de banden zowel B2B als aan de consument goedkoper aanbieden.

Op bandengebied is dit inderdaad de drukste tijd van het jaar. Veel automobilisten komen nu langs om hun winterbanden te laten monteren. Onze klanten kunnen hun banden via de website of telefonisch bestellen en deze bij Cars4all of een aangesloten montagepunt laten monteren. We zijn heel tevreden over de ontwikkelingen van deze extra service!

Kwaliteit en service leveren staan hoog in het vaandel?

Zie ons als een modern bedrijf die de ‘ouderwetse’ kernwaarden kwaliteit en service leveren hoog in het vaandel heeft staan. Dit heeft ook te maken met het karakter van het dorp. Veel van de klanten kennen we persoonlijk en bij ons geldt dan ook “afspraak is afspraak”. Daardoor komt de klant achteraf niet voor verrassingen te staan!

Wat zijn eigenlijk de sterke punten van Cars4all Bedum?

Door het dorpse karakter kennen we onze klanten en stellen onze klant centraal. Door de moderne werkplaats, goed opgeleid personeel en de concurrerende offertes zijn we het alternatief voor de dealer. Onze offerte is overigens ook de factuur, wij repareren alleen na overleg dus geen verrassingen aan de balie. Tijdens reparaties en onderhoud kan de klant altijd gebruik maken van een gratis leenauto.

Wij verkopen nieuwe en gebruikte auto’s en lichte bedrijfswagens via gerichte zoekopdrachten van klanten. Zo krijgt de klant precies de kwaliteit en de uitvoering die hij/zij voor ogen heeft. Wij staan voor deze auto’s in waardoor deze tenminste 6 maanden garantie hebben. Deze auto’s importeren wij veelal uit het buitenland, iedere auto wordt vooraf door ons geïnspecteerd, daarna getransporteerd en op Nederlands kenteken gezet.

Bij schade aan het voertuig handelen wij dit rechtstreeks af met de verzekeringsmaatschappij zodat de klant er geen omkijken naar heeft. Mocht het zo zijn dat de klant een eigen risico moet betalen dan nemen wij die altijd over. Voor de reparaties beschikken we over een werkplaats met richtbank, een eigen spuitcabine en over vakkundig personeel. De klant heeft altijd drie jaar garantie op het schadeherstel en het spuitwerk!

Ik ben iemand met een behoorlijke drive en probeer altijd te anticiperen op de steeds veranderende markt waarin we opereren. Zo kunnen we zo goed mogelijk inspelen op de behoefte van de klant en dat is ongetwijfeld ook één van de sterkste punten van Cars4all!

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van jouw Cars4all-tijd tot dusver ?

Het hoogtepunt is toch wel dat ik van mijn uit de hand gelopen hobby mijn werk heb kunnen maken. Noemenswaardige Cars4all dieptepunten kan ik gelukkig niet benoemen. Het gaat niet altijd zoals je gehoopt had dat het zou gaan maar daar heeft iedere ondernemer wel eens mee te kampen toch? Ook wij hebben als bedrijf economisch gezien mindere tijden doorgemaakt maar gelukkig gaat het nu weer de goede kant op.

Heb je nog leuke werkanekdotes?

Leuk blijft altijd de reactie van klanten als hun auto als service is gewassen. We hebben één keer gehad dat een mevrouw  met de sleutel in haar hand terug kwam om te vragen waar we haar auto hadden neergezet… Ze kon hem niet vinden op het terrein, hij was zo schoon dat ze haar eigen auto niet meer herkende!

Bedum is voor jou ‘the place to be’?

We wonen hier nu al weer ruim elf jaar en het bevalt ons prima. Maar ik zou mij in principe overal op de wereld wel kunnen vestigen mits het er lekker warm is. Eigenlijk had Bedum op Mallorca moeten liggen. ’s Morgens op tijd met het werk beginnen, ’s middags lekker siësta houden op het strand om vervolgens ’s avonds verder te gaan met het werk. Dat zou wat zijn toch?

Ja, ik maak best wel lange werkwerken dus werk ik inderdaad vaak ’s avonds door. Ik ben vaak om 07.00 uur al in de zaak te vinden maar probeer even na zessen ’s avonds, wanneer de zaak sluit, wel enige uren thuis te zijn. Vaak pak ik daarna nog enige uurtjes door. Overdag ben ik vaak druk met het instrueren van het personeel en met het regelen van andere zaken. Gelukkig regelt Mirjam vaak het telefonisch verkeer, daarmee neemt ze mij al het nodige werk uit handen.

Nog tijd voor hobby’s?

Ja, ik heb immers van mijn hobby mijn werk gemaakt. Dit is echter vaak in opdracht van klanten, met als gevolg dat het restaureren van mijn eigen oldtimer er bij inschiet. De motorGP kijken vind ik ook super, ik ga ook altijd even naar de trainingen van de TT kijken. Met de Formule 1 heb ik geen click maar ik vind het wel mooi dat Max het zo goed doet.

En ik mag zelf ook graag motor rijden, zoals je ziet staat mijn gele Ducati 996 in de ontvangsthal. Ik ben dan ook fan van Italiaanse merken vanwege de styling, je moet echter wel van sleutelen houden. Wat dat betreft kijk ik uit naar de dag dat ik in mijn Maserati kan toeren. Maar daar moet nog wel het een en ander aan gebeuren en daarvoor ontbreekt het mij momenteel aan tijd…..

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Voor een lekker mals stukje vlees. Dat mag een lekkere gehaktbal zijn maar een reeruggetje is ook niet te versmaden.

Waar staat Theo van Alst over 10 jaar?

Gezond en gelukkig blijven is voor mij het allerbelangrijkste. Wanneer ik daarnaast ook nog alle dagen de kost kan verdienen in mijn zaak en kan genieten van mijn vrouw en de kids dan ben ik eigenlijk al dik tevreden.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik denk dat we de belangrijkste aspecten van Cars4all Bedum wel besproken hebben. Neem gerust even een kijkje op www.cars4all.nl voor aanvullende informatie, of kom gezellig langs. De koffie is bij ons altijd vers!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69